‘Dit geeft rust', burgemeester van Oss opgelucht dat pyromaan vastzit

6 oktober 2021 om 18:00 • Aangepast 12 oktober 2021 om 16:02
nl
Burgemeester Wobine Buijs van Oss reageert met opluchting en blijdschap op het nieuws dat een 22-jarige Ossenaar is opgepakt voor diverse branden in de stad. Justitie verdenkt de man die vorige week woensdag werd aangehouden voor in het brand steken van een prullenbak, ook van twee schoolbranden in Oss. "Dit geeft rust en dat is belangrijk."
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Onder meer op basis van telefoongegevens denkt het Openbaar Ministerie dat de juiste verdachte in beeld is voor de brandstichting bij basisschool Het Baken aan de Vlasakkers op 25 september en de Nicolaasschool aan de Koornstraat op 29 september. De 22-jarige man is een bekende van de politie en zit sowieso nog twee weken vast.

"Deze meneer echt is gevonden door een tip uit de buurt."

“Dit is een heel mooi signaal”, zei Buijs woensdag voor de camera van Omroep Brabant. “Ik vind het geweldig hoe de politie en het OM hebben samengewerkt én dat deze meneer echt is gevonden door een tip uit de buurt. Dan zie je hoe melden kan helpen.”

Na weken van onrust is het sinds de arrestatie van de verdachte rustig in Oss. “Dus wellicht hebben we de goeie opgepakt, ook al is dat aan de rechter”, stipt Buijs aan. “Rust is wat je de stad toewenst en dan met name voor de kinderen, zodat die weer rustig kunnen slapen.”

"Sinds hij is opgepakt is het lekker rustig in Oss."

Buurtbewoners van de Nicolaasschool reageerden woensdag ook opgelucht toen bleek dat de man die nu vastzit ook verdacht wordt van twee schoolbranden. "Ik hoop dat ze de goede hebben", aldus de overbuurman. Een andere omwonende denkt dat de juiste man nu achter slot en grendel zit. "Sinds hij opgepakt is, een week geleden, is het lekker rustig in Oss."

Kim Elema, de advocaat van de verdachte, laat aan Dtv Nieuws weten dat telefoongegevens van de man niet bewijzen dat hij de branden bij de basisscholen heeft aangestoken. "Dat hij daar in de buurt zou zijn geweest wil, zeker gezien het feit dat hij in Oss woont, niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk de branden heeft aangestoken."

Woensdag 13 oktober beslist de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch of de man langer vast moet blijven zitten.

LEES OOK:

Justitie: opgepakte brandstichter Oss stak ook scholen in brand

10 keer brand in Oss in drie weken tijd: hier ging het mis

Weer brand op een basisschool in Oss, politie gaat uit van brandstichting

Brand veroorzaakt fikse schade in basisschool John F. Kennedy in Oss

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.