Rob Kemps zet de mooiste verhalen uit 'Chansons!' op papier

11 oktober 2021 om 18:59 • Aangepast 19 oktober 2021 om 13:43
nl
Er komt weer een boek van Rob Kemps uit Best in de boekhandel te liggen. Vorig jaar kwam ‘Randverschijnselen’ uit, een vooral persoonlijk boek van Snollebollekes. Eind volgende maand verschijnt ‘Chansons!’ Dit is de papieren weergave van de succesvolle tv-serie die hij onder deze titel heeft gemaakt met Matthijs van Nieuwkerk.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het boek staan de mooiste verhalen uit de serie, aangevuld met persoonlijke anekdotes, zo heeft uitgeverij Meulenhoff bekendgemaakt.

Gids op begraafplaats
De fans van de Kemps zijn al langer op de hoogte van zijn voorliefde voor Frankrijk, Parijs en het Franse lied. In ‘Randverschijnselen’ wordt dit allemaal beschreven, inclusief zijn fascinatie voor de wereldberoemde begraafplaats in de Franse hoofdstad, Père Lachaise. Hij was daar een tijd zelfs een soort van gids voor bezoekers.

Hoewel Kemps vooral fan is van Jacques Brel en Van Nieuwkerk helemaal idolaat is van Charles Aznavour, hebben de twee elkaar gevonden in een gemeenschappelijk liefde. En dat is het Franse lied. Vandaar de titel van hun tv-serie: ‘Chansons!’ Op aanstekelijke wijze laten de francofielen de kijker delen in hun liefhebberij. Afgelopen vrijdag werd de laatste aflevering van het vierluik uitgezonden.

Nog twee concerten te gaan
Ondertussen heeft Snollebollekes de eerste twee van zijn vier optredens in het Gelredome in Arnhem erop zitten. Deze week volgen nog twee speelavonden. Muziek maken en mensen vermaken op het podium: Kemps kan niet zonder, al dan niet met een Franse slag.

LEES OOK:

Snollebollekes met een Franse knipoog vier dagen in GelreDome

Rob Kemps verrast door Franse versie van Snollebollekes-hit Links Rechts

Snollebollekes schreef een boek voor zijn zoontje en oma en daar is hij supertrots op

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!