Broeikas uitgebrand in Valkenswaard - Omroep Brabant
LIVEBLOG

Broeikas uitgebrand in Valkenswaard

12 oktober om 06:46 • Aangepast woensdag om 13:54
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

21.00

Botsing tussen twee vrachtwagens op N279, weg nog uren dicht

Op de N279 tussen Heeswijk-Dinther en Den Bosch zijn dinsdagavond twee vrachtwagens tegen elkaar gebotst. Een van de vrachtwagens stond stil op de weg. De tweede vrachtwagen is er achterop gereden. De chauffeur raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrachtwagen was geladen met aardappels. Door de botsing kantelde de vrachtwagen waardoor de aardappelen op de weg terechtkwamen. De weg is waarschijnlijk een groot deel van de nacht afgesloten vanwege opruimwerkzaamheden.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
18.40

Schietpartijen in Bergen op Zoom

Aan de Wouwsestraatweg en de Jan Dercksstraat in Bergen op Zoom is dinsdag rond halfzes geschoten. Daarbij tenminste één slachtoffer zwaargewond geraakt, zo meldt de politie. Boven de stad cirkelde lange tijd een politiehelikopter. Ook werd een arrestatieteam ingezet.

17.00

Broeikas uitgebrand in Valkenswaard

Een broeikas op het moestuincentrum aan de Le Sage ten Broekstraat in Valkenswaard brandde dinsdagmiddag geheel uit onder verdachte omstandigheden. Omstanders hadden wat jongens weg zien rennen. Van de kas bleef niets over.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Geen explosieven op milieustraat Tilburg

De omgeving van de milieustraat aan de Caledoniastraat in Tilburg is weer vrijgegeven. Eerder op dinsdag werd het gebied afgezet omdat er mogelijk explosieven waren gevonden. Dat bleek loos alarm, zo meldt de politie.

15.22

Mogelijk explosieven Tilburg

Bij de milieustraat aan de Caledoniastraat in Tilburg zijn mogelijk explosieven gevonden. Dit gebeurde rond kwart over twee. Specialisten van de politie onderzoeken of het inderdaad gaat om echte explosieven.

14.47

Vrachtwagenchauffeur op de bon

13.48

Rijstrook A58 dicht na ongeluk

Wachten op privacy instellingen...
11.42

Café in Helmond was al twee keer doelwit van aanslag

Café Appie's Premium Bar in Helmond is de afgelopen twee nachten doelwit geweest van een aanslag. Dat heeft de politie bekendgemaakt. In beide gevallen is schade aangericht, maar raakte niemand gewond. Bij de ontploffing van de afgelopen nacht werden de voor- en zijgevel ontzet en sneuvelden ramen, deuren en een deel van het plafond. Het is niet duidelijk wie er achter zit.

11.09

OM: politieagent schoot op man uit 'noodweer'

De politie handelde uit 'noodweer', toen in juni in de Balfortstraat in Breda op een agressieve man op een balkon werd geschoten. Dat is het oordeel van het Openbaar Ministerie, na onderzoek van de Rijksrecherche. De man stond te schreeuwen op een balkon, kwam met een mes naar buiten en wilde dat niet laten vallen.

10.41

Veldhovenaren met wietplanten met de schrik vrij

Wachten op privacy instellingen...
10.24

Messen straffeloos inleveren, ook in Cuijk kan het

De nieuwe campagne 'Drop je knife en doe wat met je life' begint vandaag om het messenbezit onder jongeren tegen te gaan. In ruim 200 gemeenten kunnen jongeren anoniem en straffeloos steekwapens inleveren.

Wachten op privacy instellingen...
10.12

Treinen rijden weer

Wachten op privacy instellingen...
09.40

Weekendafsluiting A50

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A50. Hierdoor is de A50 afgesloten voor het doorgaande verkeer tussen knooppunt Ewijk en afrit 17 bij Ravenstein, in de richting van Eindhoven en Den Bosch. Dit gebeurt van vrijdag 15 oktober 21.00 tot maandag 18 oktober 06.00 uur 2021. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd, die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen vind je hier.

09.32

Minder treinen richting Breda

Tussen Rotterdam en Breda rijden er minder treinen, dit komt omdat er een trein is gestrand. Naar verwachting duurt het nog een uur.

Wachten op privacy instellingen...
09.08

Drukste ochtendspits sinds corona achter de rug

Het was de drukste ochtendspits sinds het uitbreken van de coronacrisis, meldt de ANWB nadat de rust weer enigszins is teruggekeerd op de snelwegen. Op het hoogtepunt stond er om 08.35 uur 759 kilometer file, aldus een woordvoerder van de ANWB. Vorige week werden de jaarlijkse filerecords al gebroken, met 468 kilometer file op dinsdagochtend en 650 kilometer file op vrijdagavond. Ook dat soort filelengtes waren sinds corona niet meer voorgekomen.

8.35

Gestolen spullen gevonden, politie zoekt eigenaar

De politie in Schijf is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van een hakselaar en twee mountainbikes. Die zijn gevonden op een aanhanger die gestolen bleek te zijn. De politie schreef in haar eerste Tweet over Zegge, maar corrigeerde dit later. De aanhanger werd gevonden in Schijf.

Wachten op privacy instellingen...
8.08

Ouderwetse ochtendspits

Op de A59 is het nu in de andere richting bingo, tussen Dussen en Empel is de vertraging nu een uur.

Ook op de andere wegen is het weer ouderwets aanschuiven. Het gaat dan vooral om de gebruikelijke files. Op de A50 heb je op meerdere punten oponthoud. Het drukste is het tussen Heteren en Ravenstein, daar staat 14 kilometer file. Natuurlijk doet ook de A58 mee, daar is het onder meer druk tussen Zegge en Breda-West en Tilburg-Oost en Oirschot.

Op de A67 tussen Liessel en Leenderheide staat een half uur file door een kapotte auto.

Wachten op privacy instellingen...
7.56

Veel vertraging A59

Tussen Oss en Den Bosch op de A59 staat het verkeer vast. Door een aanrijding rijdt het verkeer langzaam over een afstand van 10 kilometer. De vertraging is drie kwartier. Ook op andere stukken van de A59 moet de voet even van het gaspedaal.

7.20

Auto mist bocht en komt in greppel

De bestuurder van een auto heeft dinsdagmorgen hoofd- en beenklachten opgelopen bij een ongeluk in Oisterwijk. De man was in een bocht van de Oisterwijksedreef, in de buurt van de Laarakkerweg, rechtdoor gereden. Hierna kwam de wagen in een droge sloot tot stilstand. Mogelijk kon de chauffeur door de gladheid als gevolg van regenval niet op tijd remmen. Het slachtoffer kon zelf uit de auto komen, hij is door omstanders opgevangen. Daarna hebben politie en ambulancemedewerkers de hulp overgenomen. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de wagen uit de sloot te takelen.

De wagen die van de weg raakte (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen die van de weg raakte (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
6.30

Enorme schade door explosie in Helmond

De politie gaat dinsdag verder met haar onderzoek na een explosie in een pand aan de Noord-Koninginnewal in Helmond. Rond kwart voor twee ontstond er door een ontploffing zware schade. Er raakte niemand gewond. Het verhaal gaat dat maandagavond bij dit café, Appie’s Premium Bar, al een aanslag zou zijn gepleegd met een brandbom.

Eén van de ontwrichte deuren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de ontwrichte deuren (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
6.40

Bewoners huis Breda opgeschrikt door brand

Een huis aan de Ginnekenweg in Breda is dinsdagmorgen vroeg getroffen door een uitslaande brand. De bewoners konden het pand snel verlaten en zelf, bij de buren, 112 bellen. Een van de bewoners zou gewond zijn geraakt. Vanwege de rookontwikkeling adviseerde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant omwonenden ramen en deuren te sluiten. De woningbrand was binnen een half uur onder controle.

Behalve de brandweer meldde zich ook een ambulance (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Behalve de brandweer meldde zich ook een ambulance (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...