Nondeju! Rob Kemps en Nikkie de Jager winnen Televizier-Ster

14 oktober 2021 om 22:07 • Aangepast 15 oktober 2021 om 21:16
nl
Rob Kemps heeft de Televizier-Ster voor beste talent gewonnen en Nikkie de Jager pakte die prijs voor beste presentatrice. De twee Brabantse coryfeeën stonden donderdagavond trots op het podium in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. "Voor alle jonge kijkers: laat dit een motivatie zijn", reageerde Kemps op de winst.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Behalve de Snollebollekes-zanger uit Best waren Raven van Dorst en Monica Geuze genomineerd. De zanger zei voor het gala nog dat hij niet eens had verwacht dat hij überhaupt als kanshebber over de rode loper in Carré zou gaan. Nadat bekend was gemaakt dat hij had gewonnen, bedankte Kemps als eerste zijn vrouw Miriam: "Jij houdt alles draaiende. Thuis ben jij de ster! Ik heb er zelf niks te vertellen, maar daarom ben ik ook zo gewoon gebleven."

Vervolgens bedankte hij een tiental mensen met wie hij de afgelopen tijd samen heeft gewerkt, zoals John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk. "Matthijs, dankjewel dat ik zo veel van je mag leren." Kemps richtte zich ook nog even tot de jonge kijkers: "Want zoals Jacques Brel al zei: talent is zin hebben om iets te doen, dus heb er zin in!"

Slimste mens en presentator
Dat Kemps van alle markten thuis is, heeft hij afgelopen jaar laten zien. Zo won hij in januari de finale van De slimste mens. Vervolgens tekende hij een contract bij Talpa en maakte hij in september zijn tv-debuut als presentator van het nieuwe programma The Wheel. Daarnaast maakte hij met Matthijs van Nieuwkerk de vierdelige tv-serie Chansons! over het Franse lied.

In de week van het Eurovisie Songfestival was hij te horen op Radio 538 als commentator van het Songfestival. En als kers op de taart staat hij deze maand vier keer in Gelredome in Arnhem met Snollebollekes Live in Concert.

Nikkie de Jager op de rode loper (foto: ANP).
Nikkie de Jager op de rode loper (foto: ANP).

'Helemaal de weg kwijt'
De uit Uden afkomstige Nikkie de Jager was met de Bredase Hélène Hendriks en Marieke Elsinga genomineerd voor Beste Presentatrice. De YouTubester was nogal overweldigd door de uitreiking. "Ik ben even helemaal de weg kwijt", zo zei ze. "We hebben alle drie gewonnen."

De Jager maakte afgelopen mei in binnen- en buitenland indruk toen ze het Eurovisie Songfestival in Rotterdam mocht presenteren. Behalve tijdens het songfestival was De Jager, ofwel NikkieTutorials, afgelopen jaar te zien als presentatrice van het jeugdprogramma Make-Up Cup. Ook was ze jurylid in de Videoland-show Glow Up en het eenmalige dragqueenprogramma Make Up Your Mind.

Er had nog een Brabander een prijs kunnen winnen. Frank Lammers uit Mierlo was in de race voor de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. Die ging echter, voor de derde keer, naar Elise Schaap. Beiden speelden intens samen in de Undercover-serie en de film Ferry.

LEES OOK:

Snollebollekes-zanger Rob Kemps scoort ook als presentator

Snollebollekes met een Franse knipoog vier dagen in GelreDome

Nikkie de Jager grote ster tijdens Songfestival: ‘Altijd m’n grote droom’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.