Rust teruggekeerd in Tilburg en Roosendaal na avond vol vuurwerkoverlast

21 november 2021 om 22:43 • Aangepast 22 november 2021 om 14:12
nl
De rust is teruggekeerd in Tilburg. Eerder zondagavond waren daar tientallen jongeren met zwaar vuurwerk op de been in het Sint Pieterspark. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. Ook Roosendaal beleefde een onrustige avond met veel vuurwerkoverlast.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

In Tilburg ging het rond acht uur zondagavond los met veel zwaar vuurwerk in het Sint Pieterspark. Buurtbewoners voelden de grond trillen. De politie was met veel eenheden aanwezig.

"Ze spreken jongeren aan op hun gedrag. Dat werkt goed."

Volgens burgemeester Theo Weterings was de massale aanwezigheid van agenten erg nuttig. "Ze spreken jongeren aan op hun gedrag, en dat werkt goed."

Dat zag ook een getuige die in het Sint Pieterspark was zondagavond. "Agenten hebben jongeren aangesproken, met de boodschap: 'Wegwezen hier, of je wordt aangehouden'. Daar luisterde iedereen wel naar." De jongeren verspreidden zich daarop in de wijk.

Roosendaal
Ook in Roosendaal keerde de rust pas laat rustig. Even na elf uur werd een bus in brand gestoken aan de Langdonk. Volgens buurtbewoners liepen jongens met zaklampen op hun telefoon richting de bus en volgde er niet veel later een enorme knal.

"Om acht uur ging het los."

Eerder op de avond was er een brand in een basisschool aan de Rodenbachlaan in Roosendaal. Mogelijk is daar een vuurwerkbom naar binnen gegooid. De school is maandag gesloten.

In de wijk Langdonk zagen buurtbewoners een kat-en-muisspel tussen jongeren met vuurwerk en een aantal ME-busjes. Zo'n dertig jongeren hadden zich verzameld op het grasveld voor de Evelindeflat. "Om acht uur ging het los", vertelde een bewoner daar. Er zijn 15 aanhoudingen verricht wegens het verstoren van de openbare orde.

LEES OOK:

Onrust in Roosendaal: 14 verdachten opgepakt, basisschool dicht door brand

Vuurwerkoverlast in beruchte Roosendaalse wijk, diverse aanhoudingen

Tientallen jongeren steken vuurwerk af in park Tilburg: 'Zware explosies'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.