Politie na rellen Roosendaal: 'Ouders, houd je kinderen 's avonds binnen' - Omroep Brabant

Politie na rellen Roosendaal: 'Ouders, houd je kinderen 's avonds binnen'

24 november 2021 om 12:17 • Aangepast 24 november 2021 om 15:33
nl
"Ouders, houd je kinderen 's avonds binnen." Deze oproep richt de politie aan Roosendaalse ouders na de rellen van de afgelopen week. Ook worden de ouders opgeroepen goed op hun kinderen te letten. Tijdens de rellen zijn in totaal tot nu toe 22 mensen aangehouden, onder wie veel minderjarigen. De jongste was 13 jaar oud.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De politie is nog op zoek naar meer relschoppers in Roosendaal. Er zijn tot nu toe 22 arrestaties verricht, maar de politie weet dat er nog daders vrij rondlopen. De afgelopen week was het verschillende avonden onrustig in de Roosendaalse wijk Langdonk.

De ongeregeldheden begonnen zondagavond. Er werd onder meer brand gesticht in een basisschool en een busje in brand gestoken. Er zijn die avond veertien verdachten opgepakt, in de leeftijd van 15 tot 26 jaar, en een vrouw van 52 jaar.

Jonge verdachten
Maandagavond zijn er nog eens acht verdachten opgepakt. Het gaat om veelal jonge verdachten, van 13, 14, 15 en 19 jaar. Ook een 22-jarige Bredanaar is opgepakt.

Ook werden er drie jongens van 15 en 16 opgepakt op de Reginadonk. Er was daar snoeiafval in brand gestoken. Ook een boom vloog daardoor in brand. Deze drie verdachten zitten nog vast. Alle anderen hebben een proces-verbaal gekregen en zijn weer vrijgelaten.

Meer daders
De politie is nog op zoek naar meer daders. Zo is er dinsdagavond een bushokje aan de Amberberg opgeblazen met zwaar vuurwerk. Die daders wisten te ontkomen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden specifiek voor de brandstichtingen in de basisschool en een kinderdagverblijf en voor het vernielen van ruiten bij een andere school. De politie denkt dat er mensen in Roosendaal zijn die meer weten over de vandalen, maar die dat nog niet hebben doorgegeven. Ze vraagt hem dat alsnog te doen.

LEES OOK:

Kinderen de dupe van rellen in Roosendaal: school en kinderopvang dicht

Opnieuw relschoppers opgepakt in Roosendaal, brand in kinderdagverblijf

Onrust in Roosendaal: school dicht na brand, 14 verdachten opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.