Video

Vrouw die omkwam bij brand in huis Dongen was 29 jaar oud

30 november 2021 om 12:16 • Aangepast 1 december 2021 om 12:08
nl
De vrouw die afgelopen weekend overleed bij de brand in een huis in Dongen was 29 jaar oud. Dat maakte de politie dinsdag bekend. Een 22-jarige Poolse vrouw ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De recherche zet het onderzoek naar de oorzaak van de brand voort. Rechercheurs hielden een buurtonderzoek en spraken met getuigen van de brand. Forensische speurders deden een uitgebreid sporenonderzoek.

De brand in de twee-onder-een-kapwoning aan de Kardinaal van Rossumstraat in Dongen brak zaterdagnacht rond kwart voor vijf uit. De 29-jarige Poolse vrouw kwam daarbij om het leven. Een 22-jarige Poolse vrouw raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis.

Woonplek
Drie mannen die ook in het huis woonden raakten lichtgewond, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Voor hen is inmiddels een nieuwe woonplek gevonden in Tilburg. Het gaat volgens de gemeente Dongen om een vierkamerwoning, zodat ook de gewonde vrouw daar na herstel kan gaan wonen.

Volgens de gemeente is de woning van de brand op 9 november nog gecontroleerd door een integraal veiligheidsteam. Daarbij zijn geen acuut brandgevaar en slechte woonomstandigheden geconstateerd.

Onderzoek oorzaak
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, zo liet een woordvoerster van de veiligheidsregio weten. "We gaan in dit geval uiterst zorgvuldig te werk."

De brand brak uit in het rechterhuis van de twee-onder-eenkapwoning. Dat huis brandde volledig uit. In het linkerdeel woont een jong gezin met een baby van enkele maanden. Dat huis is ook zwaar beschadigd door de brand. Het gezin kon op tijd het huis verlaten.

Overbuurman Jan Verkooijen redde een vrouw van het dak van het brandende huis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!