Gelukkig nieuwjaar! Dit gebeurde er tijdens de nieuwjaarsnacht in Brabant

1 januari 2022 om 06:00 • Aangepast 3 januari 2022 om 10:43
nl
De allerbeste wensen! Brabant beleefde een relatief rustige nieuwjaarsnacht, maar op een aantal plekken ging het toch mis. Zo brak er in Oss brand uit in een gasverdeelstation. Vijftien huizen moesten worden ontruimd. In Veen was het raak op het beruchte kruispunt in het centrum.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De brand in het gasverdeelstation in Oss brak rond halfeen uit. De politie gaat ervan uit dat de brand aangestoken is. Mogelijk was vuurwerk de oorzaak. Het vuur zorgde voor een grote toeloop van toeschouwers. Rond 04.30 was het vuur geblust en konden de bewoners terug naar hun huis.

Autobranden Veen
In Veen was het al dagen onrustig. Ook in de nieuwjaarsnacht werden in Veen en elders in de gemeente Altena tien sloopauto’s en één caravan in brand gestoken.

Breda
Ook autobranden in de Bredase wijk Hoge Vught. Drie auto's brandden uit. Volgens buurtbewoners werd een vuurwerkbom onder een van de auto's gegooid. Eerder werd er ook vuurwerk gegooid naar ME-busjes.

Schoten
En bij een aanhouding op het Wilhelminaplein in Eindhoven lostte de politie waarschuwingsschoten. Rond halftwee vannacht kwam de melding binnen dat een man (48) met een mes rondliep. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich zo agressief dat de politie gedwongen werd waarschuwingsschoten te lossen.

Hazes is weer terug
Ook wat positief nieuws uit de avond en nacht. André Hazes is weer terecht. Het levensgrote LEGO-beeld van de volkszanger was woensdag gestolen van de Dam in Amsterdam. Dat bleek een oudejaarsstunt van de Friese vereniging De Geitefok. Ze brengen het beeld weer netjes terug. De maker van het beeld Remond van Zoggel uit Erp was opgelucht.

En een aantal inwoners van Grave had in het geheim een nieuwjaarsstunt voorbereid. Vanaf 1 januari is de gemeente Grave officieel onderdeel van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Inwoners van Grave hebben vannacht hun stad uitgeroepen tot hoofdstad van het land van Cuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!