Liveblog

112-nieuws: autobrand in Geldrop • wagen botst tegen boom in Oss

6 januari 2022 om 06:15 • Aangepast 14 januari 2022 om 15:06
nl
Ook deze donderdag houden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.40

Achtervolging Roosendaal eindigt in hekwerk

In de Roosendaalse wijk Kroeven was donderdagavond een achtervolging tussen een politiewagen en een personenauto. De achtervolging eindigde in de Roemer Visscherlaan. De auto raakte van de weg, botste tegen een berging en kwam in een hekwerk terecht. De twee inzittenden van de auto raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Waarom de politie de auto achtervolgde, is niet duidelijk. Ook is onbekend hoe het met de slachtoffers gaat.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
21.45

Auto verwoest door autobrand, politie vermoedt brandstichting

In de Pieter Nuytsstraat in Geldrop is donderdagavond een auto volledig uitgebrand. Tijdens de brand was er een explosie. Een tweede auto raakte door de brand ook zwaar beschadigd. De politie vermoedt brandstichting en doet verder onderzoek. In de wijk waren al eerder autobranden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
21.40

Bestuurder had beter moeten weten: bekeuring van 400 euro

Het rijden zonder gordel en met de telefoon in de hand is een automobilist duur komen te staan. De bestuurder kreeg, ergens in het gebied van het politiekorps Zeeland-West-Brabant, daarvoor een forse bekeuring van 400 euro. Overigens had de man het geld kunnen besparen. Zijn verklaring tegen de agenten was: "Mijn vrouw heeft mij al 100 keer gewaarschuwd."

21.25

Overval bij geldautomaat, slachtoffer moet geld pinnen

Bij een geldautomaat aan de Thomas van Diessenstraat in Goirle heeft iemand donderdagavond onder dwang een overvaller geld moeten laten opnemen. De overvaller ging er met het geld vandoor in de richting van een kerk in de buurt. De politie verspreidde nog een Burgernetmelding met een beschrijving van de dader. De dader is nog niet gevonden.

20.30

Auto tegen boom in Oss, bestuurder ongedeerd

Op de Zaltbommelseweg in Oss is donderdagavond een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte wonder boven wonder niet gewond. Waardoor de wagen van de weg is geraakt is niet duidelijk. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.

17.55

Man (32) uit Oss opgepakt voor brandstichting in gasverdeelstation

Een 32-jarige man uit Oss is donderdagochtend aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van brandstichting in het gasverdeelstation in zijn woonplaats. De brand brak tijdens nieuwjaarsnacht kort na twaalf uur uit.

Kort na het uitbreken van de brand in het station aan de Berghemseweg was er al een vermoeden dat de brand was aangestoken. Na onderzoek kwam de man uit Oss in beeld. De verdachte is donderdagochtend in alle vroegte in zijn huis aangehouden.

De brand tijdens nieuwjaarsnacht begon met een ontploffing. De bewoners van zeven huizen moesten tijdelijk hun huis uit. Pas halfvijf 's ochtends konden de omwonenden weer terug naar huis.

15.55

Mountainbiker gewond na val in Dorst

Een mountainbiker is donderdagmiddag ten val gekomen in de bossen van Dorst. Dat gebeurde op het parcours aan de Wethouder Dijklaan. Na de val kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de plek van het ongeluk. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met het slachtoffer gaat is niet bekend.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
15.02

Camping wil steekpartij snel vergeten

De steekpartij woensdagavond op camping De Heidebloem in Schaijk was het gevolg van een ruzie in de relationele sfeer. Dat zegt de uitbaatster van de camping. Bij de steekpartij in een chalet raakte een man zwaargewond. Hij moest naar het ziekenhuis. De politie heeft een dader opgepakt en doet onderzoek.

LEES OOK: Camping wil steekincident snel vergeten: 'Het is hier altijd rustig'

14.58

Vier daders overval Rijsbergen opgepakt

Na een overval in Rijsbergen hebben agenten woensdagnacht, na een achtervolging door onder meer België, vier verdachten aangehouden. De verdachten zijn 19, 17 en 15 jaar oud. Bij de overval raakte een bewoner gewond.

LEES OOK: Vier jonge daders opgepakt voor woningoverval Rijsbergen

13.39

Politie pakt bestuurder met geladen wapen op

Op Oudejaarsdag heeft de politie in Den Bosch een bestuurder opgepakt die een geladen vuurwapen bij zich had. Agenten zagen een auto rijden waarvan de eigenaar gezocht werd, vanwege een bedreiging met een vuurwapen.

Nadat de auto stopte, controleerden agenten de auto. De bestuurder bleek een geladen wapen bij zich te hebben en een lading extra munitie. Ook lagen er verschillende soorten drugs, een vechtwapen en bijna zestig kilo aan vuurwerk in de auto. De bestuurder heeft de jaarwisseling in de cel moeten doorbrengen.

13.00

Ree doodgebeten door loslopende hond

Donderdag is in de Drunense duinen een ree doodgebeten door een loslopende hond. Dat meldt boswachter Luc Roosen. Het zou de vijfde keer in korte tijd zijn dat zoiets gebeurt.

Wachten op privacy instellingen...
12.52

Gevaarlijke stoffen in MMC Veldhoven

De brandweer is bij het Máxima Medisch Centrum bezig met gevaarlijke stoffen die zijn vrijgekomen. Het gaat om een chemische reactie van een drietal stoffen, die zijn met elkaar in aanraking gekomen 'in een kast die daarvoor geschikt is', aldus de brandweer.

Een paar mensen, vermoedelijk medewerkers van het ziekenhuis, hebben wat damp binnengekregen. Ze worden in de ambulance gecontroleerd.

Een deel van het pand is afgezet. De brandweer laat rond half twee weten dat de stoffen worden afgedekt en dat de damp die vrijkomt, wordt weggezogen. "Na stabilisatie dragen we het over aan het ziekenhuis en zal een gespecialiseerd bedrijf voor het opruimen zorgen."

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
12.05

Overvaller in Helmond gezocht

Aan de Azalealaan in Helmond heeft iemand met een vuurwapen een overval gepleegd op de Tabak Speciaalzaak. Daarbij raakte niemand gewond. De verdachte is te voet op de vlucht geslagen en wordt nog gezocht.

Aan mensen die iets hebben gezien, wordt gevraagd 112 te bellen en geen actie te ondernemen.

Wachten op privacy instellingen...
11.38

Ongeluk op A2 bij Eindhoven

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht is een ongeluk gebeurd. Het verkeer krijgt te maken met een vertraging van ruim twintig minuten.

Wachten op privacy instellingen...
11.16

Drukte op de wegen richting België

Volgens de ANWB is het donderdagochtend weer druk op de wegen naar België.

Zo staat er op de A58 van Tilburg naar Breda zes kilometer file, wat zo'n twintig minuten vertraging veroorzaakt. Op de A16 van Breda richting de Belgische grens staat een file van vijf kilometer, wat ruim een kwartier minuten vertraging veroorzaakt.

10.36

Politie zoekt eigenaar van gestolen fiets

Wachten op privacy instellingen...
09.36

Ongeluk A17 Zevenbergen, weg dicht

De A17 bij Zevenbergen is dicht door een ongeluk met een vrachtwagen. Die kantelde en belandde in de sloot. De weg ligt bezaaid met suikerbieten.

Het ongeluk gebeurde tussen Industrieterrein Moerdijk en knooppunt Noordhoek, in de richting van Dordrecht naar Roosendaal.

LEES OOK: Gekantelde vrachtwagen op A17, weg bezaaid met lading suikerbieten

08.14

Gladde wegen

Op verschillende plekken in onze provincie is er kans op gladde wegen. Onder meer de gemeentes Heusden en Vught begonnen daarom al vroeg met strooien.

Wachten op privacy instellingen...
05.01

Overval in Rijsbergen, vier verdachten aangehouden

Bij een overval aan de Pannenhoefsebaan in Rijsbergen is woensdagnacht iemand gewond geraakt. Vier verdachten zijn na een achtervolging door onder meer België aangehouden. De overval vond rond vier uur 's nachts plaats.

LEES OOK: Gewonde bij overval Rijsbergen, viertal vast na achtervolging door België

02.21

Brandweer vindt brandende pop

Op de Strabrechtseheideweg in de buurt van Geldrop en Heeze is woensdagnacht rond een uur een pop in brand gestoken. Eerder op de dag moest de brandweer in Geldrop ook al uitrukken voor een andere pop. Die lag in het water. De rook die bij de brand op de Strabrechtseheideweg vrijkwam, trok over de snelweg. De brandweer heeft het vuur geblust en de pop in een vuilniszak meegenomen, zodat mensen er niet van zouden schrikken.

 Het vuur is door de brandweer geblust en de pop is meegenomen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Het vuur is door de brandweer geblust en de pop is meegenomen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!