Keiebijters Kletstoernooi afgelast, Helmond schrijft optocht nog niet af

30 december 2021 om 13:51 • Aangepast 24 januari 2022 om 11:37
nl
Het Keiekletstoernooi van carnavalsvereniging Keiebijters uit Helmond wordt voor het tweede jaar op rij afgelast. Dat betekent dat er ook dit jaar geen Opperkletsmajoor komt in Helmond. Maar de vereniging houdt een slag om de arm voor de carnavalsdagen. "Kijken naar wat wèl kan."
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

De Keiebijters hebben in overleg met de gemeente en andere grote carnavalsverenigingen besloten alle activiteiten vóór de carnaval te annuleren. Het Kiezelkeikefist, de Keijologische Hogeskool, Gala Matinee du Keiebijters en Hil Helmond Zingt komen daarom te vervallen.

Ook het KeieKletstoernooi waarvan de finale op 12 februari gepland stond, gaat dus voor het tweede jaar op rij niet door. Tijdens het toernooi strijden tonpraters om de titel Opperkletsmajoor. In 2021 kwam het kampioenschap ook al te vervallen maar toen besloot de carnavalsvereniging een online Kletsverhaal te organiseren. Of dat dit jaar ook georganiseerd wordt, laat de stichting niet weten.

"We zetten vol in op een manier die wèl kan."

Of de activiteiten tijdens de carnaval wel doorgaan, weet de vereniging nog niet. "Er wordt gewerkt aan een aangepast draaiboek voor de carnavalsdagen. We zetten vanaf nu vol op het vieren van carnaval op een manier die wèl kan", laten de Keiebijters weten.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

LEES OOK:

Eerste carnavalsoptocht alweer geschrapt, streep door feest in Roosendaal

Streep door alle grote carnavalsactiviteiten in Breda: 'Dit doet veel pijn'

Ook carnavalsoptocht in Den Bosch gaat niet door

Geen lichtjesoptocht in Standdaarbuiten: het blijft donker in Zwammegat

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.