Explosieve stijging van besmettingen: bijna 30.000 positieve tests - Omroep Brabant

Explosieve stijging van besmettingen: bijna 30.000 positieve tests

11 januari 2022 om 15:03 • Aangepast 12 januari 2022 om 09:30
nl
Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week flink toegenomen. In Brabant werden bijna 30.000 nieuwe gevallen geregistreerd. Sinds het begin van het coronacrisis werden nog nooit zoveel nieuwe besmettingen in één week gevonden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het aantal besmettingen is sinds vorige week weer aan het stijgen, ondanks de lockdown. Was er vorige week nog een toename te zien van zo'n 40 procent, deze week gaat het een stuk harder: Er werden in totaal 29.325 positieve coronatests afgenomen in Brabant. Vorige week waren dat er nog 16.463. Dat is een toename van bijna 80 procent.

Wachten op privacy instellingen...

Ook landelijk is het aantal positieve tests heel erg hard gestegen. Voor het eerst is de grens van 200.000 besmettingen in een week doorbroken.

Ziekenhuiscijfers
De stijging van het aantal besmettingen, is nog niet te zien in de ziekenhuiscijfers. Er liggen dinsdag 188 patiënten in de Brabantse ziekenhuizen. Dat zijn er opnieuw minder dan een week eerder. Toen waren het 234.

Het aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen daalt nog (beeld: NAZB)
Het aantal coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen daalt nog (beeld: NAZB)

Landelijk schommelt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen wat. In de afgelopen 24 uur is het aantal patiënten afgenomen, een dag eerder nam het juist voor het eerst wat toe.

Eerder zei het Outbreak Management Team (OMT) al te verwachten dat het aantal ziekenhuisopnames vanaf volgende week weer gaat stijgen. Dat er minder mensen ernstig ziek worden van de omikronvariant, wordt dan teniet gedaan door het grote aantal mensen dat besmet is met die variant van het virus.

LEES OOK:

Liveblog: Coronanieuws: één op de acht positief getesten was al eerder besmet

Winkelier Niels hangt spandoek boven de A4: 'Ik wil een signaal afgeven'

Carnavalsfestiviteiten ook in Berkel-Enschot geannuleerd: 'Kon niet anders'

Met pensioen in coronatijd: 'Je wil niet roemloos ten onder gaan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.