Video

Volkszanger Arno Sloot overleden, held van het 'kloempestoemper-repertoire'

15 januari 2022 om 11:50 • Aangepast 17 januari 2022 om 10:16
nl
Volkszanger Arno Sloot uit Sint-Michielsgestel is vrijdag aan een hartstilstand overleden. Dat meldt platenmaatschappij Smaragd op zijn Facebookpagina.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

"Zojuist bereikte ons het verdrietige bericht dat Arno Sloot vanochtend is overleden. Wij wensen familie, vrienden en nabestaanden veel kracht en sterkte toe met het verwerken van dit verlies", aldus de platenmaatschappij.

Arno Sloot maakte naar eigen zeggen liedjes van het Nederlandstalig kloempestoemper-repertoire. Vrolijke muziek met een hoog meezingen-en-inhaken-gehalte. Hij trad onder andere op in het Omroep Brabant-programma Hart voor Muziek.

Ook maakte hij samen met zanger Jan Biggel uit Liempde verschillende nummers, waaronder 'We gaan op stap'. Voor de videoclip maakten ze opnames in een fontein vol schuim op de rotonde bij Plein 1944 in Schijndel. Met humor kom je overal, dat was het devies van het tweetal.

Wachten op privacy instellingen...

Jan reageert vol verdriet op het verlies van zijn vriend. "Soms probeer je woorden te zoeken om je gevoelens te uiten en dan kom je er achter dat bepaalde gevoelens niet in woorden uit te drukken zijn. Ik heb Arno mogen kennen als maat, vriend en collega. Iemand waar ik veel plezier en lol mee heb mogen beleven."

"Arno was dan ook een mooi en uitzonderlijk persoon met een groot hart", vervolgt hij. "Daarom zal ik ook de tijd koesteren die ik met hem heb mogen beleven en dat hij altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben. Arno, je was toch mijn maatje en voor altijd in mijn hart, vriend."

"Potverdomme Arno, wat flik je ons nou?"

Ook fans van Arno zijn geschokt over zijn overlijden. "Potverdomme Arno, wat flik je ons nou?", schrijft iemand. "Ik had bewondering voor je muziek en je filmpjes op Facebook en als we elkaar eens tegen kwamen voordat we de bühne op gingen was het altijd lachen, gieren, brullen. Rust zacht, vriend."

En een andere fan: "Hoor ik ineens dat je er niet meer bent. Ik ben maximaal geschokt. Je hebt je leven in mijn ogen maximaal aangepakt, maar zo had het niet mogen stoppen. Later, vriend en entertainer."

LEES OOK: Jan Biggel over zijn maatje Arno Sloot: 'God wat heb ik met hem gelachen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.