Video

Coronawandelroutes én de Tilburgse horeca helpen, Dieuwertje regelt het

16 januari 2022 om 19:20 • Aangepast 17 januari 2022 om 10:28
nl
Een coronawandelroute langs hippe koffie-, en eettentjes in de stad. Hiermee willen Dieuwertje Vorstenbosch en Jelle van den Hurk Tilburgse ondernemers helpen. Honderd enveloppen met consumptiebonnen en plattegronden hoopten ze te verkopen, maar het zijn er inmiddels al vele honderden.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Het is niet de eerste keer dat Dieuwertje Tilburgse ondernemers aan omzet helpt. Eerder bedacht ze ook al acties rond Kerstmis, Moederdag en Valentijnsdag. "We hebben al best wat acties gehad, maar nog niet voor de horeca. Toen ik door de stad liep, merkte ik dat er best wat zaakjes open waren voor afhalen en die wilden we helpen."

De Tilburgse 'Corona Wandeltje' Route houdt Diewertje aardig bezig. Lopend en op de fiets bezoekt ze bijna dagelijks de negen deelnemende horecazaakjes om nieuwe enveloppen met zes consumptiebonnen langs te brengen.

Die enveloppen kunnen mensen voor vijftien euro kopen bij de deelnemende zaken of via de website van Lokale Zaken. Daar kan je ook de route van de wandeling downloaden.

"Er komen nu mensen op de Korvelseweg die daar normaal nooit komen."

De route is ruim zeven kilometer lang en loopt via het station, door het centrum, naar de Piushaven en terug naar de Spoorzone. "Door corona is iedereen meer gaan wandelen, met deze route leer je de stad en horeca beter kennen", vertelt Dieuwertje.

Binnen een week was alles rond. Er waren ondernemers die graag wilden meedoen, enveloppen met consumptiebonnen en flyers. Niet veel later startte de actie en de horeca merkte het meteen.

"Er komen nu mensen op de Korvelseweg die daar normaal nooit komen." En dat is volgens Dieuwertje ook goed nieuws voor de toekomst, als horeca weer open mag.

"Zo hebben ze een uitje en ontmoeten ze weer mensen."

Terwijl ze door de stad loopt, wordt er veel naar Diewertje geroepen en gezwaaid door ondernemers die ze geholpen heeft. "Die dankbaarheid vind ik heel mooi."

Inmiddels zijn er ook plannen om de enveloppen deels cadeau te doen aan Tilburgers die het niet breed hebben en die vereenzamen. "Zo hebben ze een uitje en ontmoeten ze weer mensen tijdens het wandelen door de stad."

Dieuwertje straalt als ze erover vertelt, want ze vindt het 'overweldigend' dat haar idee zo snel zo'n groot succes is geworden. "Ik ga van de week maar enveloppen bijbestellen en nieuwe bonnen laten drukken."

LEES OOK:
Kerstpakket met alleen maar Tilburgse producten: 'Wees daar trots op'

Dieuwertje maakt Tilburgse ondernemers blij met extra omzet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.