Willy en René over rentree Rai Vloet: 'Ik was in de anonimiteit gebleven'

17 januari 2022 om 10:13 • Aangepast 17 januari 2022 om 11:41
nl
De rentree van Rai Vloet op het voetbalveld hield afgelopen weekend de gemoederen in de Nederlandse voetbalwereld aardig bezig. De Schijndelse middenvelder, die in november betrokken was bij een dodelijk ongeluk terwijl hij gedronken had, kwam met Heracles Almelo een klein halfuur in actie tegen NEC. De ex-internationals René en Willy van de Kerkhof verbazen zich hierover.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik denk dat het voor Vloet het beste is om niet meer in Nederland te voetballen", reageerde René maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' op Omroep Brabant. "Hij moet proberen in het buitenland aan de bak te komen. Hier in Nederland zal het een beetje over voor hem zijn", denkt hij, in navolging van voetbalanalist Pierre van Hooijdonk.

Bij het ongeluk kwam een jongetje van 4 om het leven. Vorige week werd bekend dat Vloet achter het stuur zat, terwijl hij onder invloed was. Ook Willy van de Kerkhof is van mening dat Vloet zijn heil elders moet zoeken. "Je blijft hier namelijk mee geconfronteerd worden", legde hij uit.

Hij vervolgt: "Er zal nog wel een rechtszaak aankomen, misschien zal Vloet veroordeeld worden. Als ik hem was, was ik in de anonimiteit gebleven. Ook uit respect naar de ouders van het overleden kindje toe, was ik niet gaan voetballen. Ik had gewacht op de uitspraak in de rechtszaak."

"De PSV'ers zullen niet moe zijn geworden."

Aan de 1-0 zege van PSV op FC Groningen maakten de broers maandag niet veel woorden vuil. "Het was een heel zuinige zege, heel matig", constateerde René. "De PSV'ers zullen niet moe zijn geworden. PSV had meer moeten laten zien, vooral in balbezit. Maar goed, drie punten en nu op naar de topper van zondag tegen Ajax!"

Maar eerst wacht nog het bekerduel met eerstedivisionist Telstar, donderdag. "Dat is zo", knikt Willy. "Maar Telstar mag natuurlijk geen probleem zijn. We moeten gewoon naar de volgende ronde."

"In Tilburg is het inmiddels twaalf uur geweest."

Zorgen maken de ex-internationals zich over Willem II. Het was al vijf voor twaalf in Tilburg, maar na de 2-0 nederlaag tegen hekkensluiter PEC Zwolle van zaterdag zijn de zorgen alleen maar verder toegenomen. Willem II is door de nederlaag gezakt naar de vijftiende plaats op de ranglijst. De voorsprong op nummer zeventien Fortuna Sittard bedraagt nog maar vijf punten.

"Ik denk dat het inmiddels twaalf uur is geweest, daar in Tilburg", reageerde Willy. "Het was dramatisch hoe Willem II tegen PEC Zwolle voetbalde. Een verdiende nederlaag. Willem II gaat het heel moeilijk krijgen en kan weleens bij de onderste twee belanden. Alhoewel, Fortuna Sittard... Dat is ook niet een ploeg die het zomaar gaat redden. Het zal kantje boord worden voor Willem II. De spelers zullen uit een ander vaatje moeten tappen."

"Kwalitatief staat er geen sterk Willem II op het veld."

De Tilburgse fans kijken vanwege de tegenvallende prestaties van Willem II steeds kritischer naar technisch directeur en clubicoon Joris Mathijsen. Al voor het tweede seizoen op rij lijkt de selectie die hij samenstelde niet sterk genoeg. Met name mentaal. "Kwalitatief staat er geen sterk Willem II op het veld", meent René. "Al zijn er wel een paar leuke leuke spelers."

Hij vindt in ieder geval niet dat trainer Fred Grim het veld moet ruimen. "Ze moeten hard blijven werken en hopen dat er een keer een overwinning in het vat zit."

LEES OOK:

'Voor Rai Vloet is geen toekomst meer in Nederland na dodelijk ongeluk'

Götze helpt PSV langs FC Groningen met eerste competitietreffer

RKC begint het jaar goed met overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles

Willem II in mineur na nieuwe deceptie: 'Moeten ons zorgen maken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.