Wilde plannen Safariresort Beekse Bergen gaan door: 120 nieuwe kamers

17 januari 2022 om 21:00 • Aangepast 18 januari 2022 om 11:22
nl
Beekse Bergen gaat het Safari Resort flink uitbreiden het komend jaar. Verspreid over vijftien lodges komen er in totaal 120 nieuwe appartementen. Ze worden om een nieuwe savanne neergezet. Voor de uitbreiding heeft Beekse Bergen een lening van twintig miljoen euro aangevraagd bij de provincie Noord-Brabant. In het voorjaar van 2023 moet het nieuwe deel af zijn.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

De uitbreidingsplannen van het Safari Resort Beekse Bergen zijn al jaren bekend, maar het lijkt er nu ook echt van te komen. 120 appartementen, een nieuwe savanne en ook een groot nieuw centrumgebouw. Dat laatste staat los van het vorig jaar afgebrande paviljoen, dat is namelijk op het vakantiepark en niet op het resort.

"Het wordt meer een hotelsfeer op de savanne."

De Beekse Bergen heeft sinds 2018 al 239 lodges, safaritenten en boomhutten rond een savanne staan. Dat was de zogeheten fase één van de uitbreiding. "Met fase twee richten we ons op kortere verblijven. Zie het meer als een hotelsfeer op de savanne", vertelt Linda Engels van Libéma, de eigenaar van de Beekse Bergen.

De nieuwe appartementen moeten vooral aantrekkelijk zijn voor stellen die een nachtje of weekendje weg willen en voor de zakelijke markt die eens iets anders wil. Gezinnen blijven ook welkom, maar de appartementen zijn iets knusser. Het nieuwe stuk wordt nagenoeg energieneutraal.

"Gasten willen ook bij ons kunnen ontbijten en dat kan straks."

Er is door Beekse Bergen onderzoek gedaan naar de wensen van gasten voor de nieuwe verblijven. "Naast het korte verblijf, willen mensen ook ontbijt kunnen krijgen. Dat regelen we nu met een nieuw centrumgebouw", legt Engels uit. Daarin komen ook horeca en de receptie voor het nieuwe resort.

Plattegrond van de uitbreidingsplannen (afbeelding: Libéma).
Plattegrond van de uitbreidingsplannen (afbeelding: Libéma).

Het concept blijft hetzelfde. Terwijl je op je terras of balkon zit, kan er zomaar een giraf of struisvogel voorbij wandelen. Ook moeten er op de nieuwe savanne witte neushoorns, antilopen en watusi's hun thuis vinden. Alles wordt gebouwd op grond die al eigendom is van de Beekse Bergen.

"De uitbreiding komt door corona op het juiste moment."

Hoewel de uitbreidingsplannen al jaren klaar lagen, heeft corona er weinig aan veranderd. Engels: "Nee, de uitbreiding komt echt op het juiste moment. Het was vorig jaar heel druk in de Beekse Bergen vanwege de toegenomen vraag naar vakanties in eigen land."

De Beekse Bergen en provincie verwachten dat het nieuwe deel zo'n 214 nieuwe banen oplevert op het park en bij leveranciers. De uitbreidingsplannen van de Beekse Bergen kosten in totaal 31 miljoen euro. Elf miljoen euro betaalt eigenaar Libéma uit eigen zak, de overige twintig worden geleend bij de provincie.

In 2017 kregen de Efteling en de Beekse Bergen al een miljoenenlening om het aantal verblijven op hun parken uit breiden. "We willen onder dezelfde voorwaarden als toen geld lenen. We hebben er vertrouwen in dat dit mag en willen dit ook graag samen met de provincie doen", vertelt de woordvoerster.

Het provinciebestuur is al akkoord, alleen Provinciale Staten moet er nog over stemmen. Als het goed is en de bouwvergunning is rond, gaat dit voorjaar de eerste paal de grond in. Volgens de Beekse Bergen worden in het voorjaar van 2023 de eerste gasten op het nieuwe stuk resort ontvangen.

LEES OOK:
Bouw van nieuwe paviljoen Beekse Bergen schiet op, hoogste punt bereikt

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek breidt uit voor 63 miljoen: nieuwe bungalows en hotelkamers

Uitbreiding Beekse Bergen kost 50 miljoen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.