Ook carnavalsoptocht in Helmond gaat niet door

19 januari 2022 om 14:03 • Aangepast 23 januari 2022 om 21:22
nl
Ook de carnavalsoptocht van Helmond gaat dit jaar niet door. Dat schrijft carnavalsvereniging De Keiebijters op haar website. Helmond is de laatste grote stad die besluit om de optocht tijdens carnaval niet door te laten gaan.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het is volgens de Helmondse carnavalsstichting lastig te voorkomen dat grote groepen mensen samen gaan komen. Daarnaast hebben optochtdeelnemers te weinig tijd om zich voor te bereiden.

Eerder besloten grote steden als Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven al om de optocht niet door te laten gaan of te verzetten naar een later moment.

Dat nu een streep gezet wordt door de grote optocht op zondag, betekent niet dat de Keiebijters alle festiviteiten rondom canaval annuleren. De carnavalsvereniging blijft hoop houden dat er toch carnavalsevenementen georganiseerd kunnen worden tijdens carnaval.

''Het idee om toch vier dagen carnaval te vieren, staat nog steeds op een ruime kier.''

Voorzitter Peter Adriaans ziet nog altijd kansen: ''Het idee om toch vier dagen carnaval te vieren, staat nog steeds op een ruime kier. De eerste versoepelingen maken dit juist meer mogelijk dan onmogelijk, dus we zetten hier nog steeds op in.''

De Keiebijters willen het carnavalsfeest naar buiten verplaatsen en het feest overdag vieren. ''Uiteraard is het belangrijk dat bij de volgende versoepelingen de horeca open mag en evenementen georganiseerd mogen worden. Als dit het geval is, dan zou die deur zomaar helemaal open komen te staan. Hoe mooi zou dat zijn!”

De carnavalsvereniging hoopt dus op de volgende coronapersconferentie. Die is op 25 januari. Daarna neemt de vereniging samen met de gemeente een besluit. Overigens bestaat er nog wel een kans dat er een optocht gehouden in Helmond.

De wijken Stiphout, Brouwhuis en Mierlo-Hout hebben hun eigen optocht. Deze zijn nog niet allemaal geannuleerd. Zo gaat de optocht van De Kluppels in Mierlo-Hout voorlopig nog door.

Eerder besloten de Keiebijters al om het Keiebijters Kletstoernooi af te gelasten.

Lees alles over carnaval op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

Keiebijters Kletstoernooi afgelast, Helmond schrijft optocht nog niet af

Ook streep door carnavalsoptocht in Eindhoven

Carnaval in maart of in de zomer? 'Laat 1000 bloemen bloeien'

Juist in deze coronatijd wil Omroep Brabant het gevoel van carnaval omarmen, vasthouden en koesteren. Ook dit jaar wordt carnaval bij Omroep Brabant een kleinfisjenie! Uiteraard doen we dat binnen de geldende coronamaatregelen. Omroep Brabant vraagt carnavalsvierders die meedoen aan onze activiteiten rekening te houden met die regels. Op die manier kunnen we er samen een mooi feestje van maken. Het mooiste dat is carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.