Liveblog

112-nieuws: grote brand bij autobedrijf • vrachtwagen lekt diesel

26 januari 2022 om 20:45 • Aangepast 3 februari 2022 om 15:52
nl
In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van RedactieProfielfoto van ANP
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

22.50

Brand meester in Kruisland

De brand in Kruisland is onder controle, meldt de veiligheidsregio. Het nablussen gaat nog enkele uren duren.

20.35

Grote brand bij autobedrijf in Kruisland

Aan de Roosendaalseweg in Kruisland heeft een grote brand gewoed. Volgens de brandweer zou het gaan om een voertuigbrand bij een garage van een autobedrijf. De brandweer is met veel materiaal bij het bedrijf. Volgens de Veiligheidsregio is er veel rook.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
19.40

A50 in richting van Oss dicht bij Eerde na ongeluk

De snelweg A50 is woensdagavond dicht in de richting van Oss. Tussen Sint-Oedenrode en Eerde is een ongeluk gebeurd waarbij een auto is betrokken. Verkeer in de richting van Nijmegen kan omrijden via Den Bosch over de A2 en de A15.

19.00

Meer aanhoudingen voor 'grootste kookketel voor drugs in Brabant'

Voor hun mogelijke betrokkenheid bij misschien wel de grootste kookketel voor drugs in Brabant zijn onlangs nog eens zes mensen aangehouden. Een van hen komt donderdag vrij, de anderen blijven nog zeker negentig dagen vastzitten, zo heeft justitie bekend gemaakt.

Het amfetaminelab werd vorig jaar juni ontdekt in Overloon. Binnen stond een enorme kookketel waar 2600 liter drugs in kon. Bij de politieactie werden toen al twee mensen opgepakt. De andere zes verdachten konden worden opgespoord dank zij het uitlezen van telefoonverkeer, als onderdeel van de wereldwijde operatie Trojan Shield.

17.45

Dieseltank vrachtwagen lek na aanrijding met aanhanger

Op industrieterrein Danenhoef in Oss is woensdagmiddag een ongeval gebeurd. Een vrachtwagen kwam rond kwart over vier op de kruising van de Etruskenweg en de Angelenweg in botsing met een aanhanger. De bestuurder van het busje waarachter de aanhanger hing, zou achteruit de kruising zijn opgereden.

Bij de aanrijding raakte niemand gewond, maar de brandstoftank van de vrachtwagen was door de aanrijding lekgeraakt waarna diesel op het wegdek stroomde. De brandweer uit Berghem werd opgeroepen om hulp te verlenen en wist met zand de weggelopen diesel in te dammen. Onder de plek waar het lek was ontstaan, werden emmers geplaatst waarna de diesel in een leeg vat werd overgegoten.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.30

Zware vuurwerkbom in fietstunnel in Veldhoven: verdachte van 19 opgepakt

De politie heeft een 19-jarige man uit Veldhoven opgepakt voor betrokkenheid bij het afsteken van een vuurwerkbom in Veldhoven. Het incident gebeurde op oudejaarsdag in de fietstunnel aan de Moormanlaan.

16.10

Politie beëindigt illegaal pokertoernooi Ulvenhout

De politie heeft dinsdagavond in Ulvenhout een illegaal pokertoernooi stopgezet. Dat gebeurde in een café aan de Dorpsstraat. Alle aanwezigen krijgen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen en tegen de horecazaak wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt.

14.54

Grote uitslaande brand in een schuur in Netersel

In een schuur aan de Fons van der Heijdenstraat in Netersel heeft woensdag een grote brand gewoed. Het gaat om een gebouw van 20 bij 10 meter. Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven.

LEES OOK: Grote uitslaande brand verwoest schuur in Netersel

foto: ooggetuige
foto: ooggetuige
14.00

Man slaat buurvrouw met hark in Roosendaal

Een 65-jarige man uit Roosendaal is woensdagochtend opgepakt, omdat hij zijn buurvrouw met een hark had geslagen. Ook vernielde hij haar auto met de hark.

Agenten gingen rond half acht naar de Lorentzstraat na een melding over een burenruzie. Ze belden bij de verdachte aan, die vervolgens met zijn hond naar buiten kwam. De man reageerde agressief, toen hij hoorde dat hij werd aangehouden.

LEES OOK: Man slaat buurvrouw met hark in Roosendaal

12.51

Man crasht op parkeerplaats na achtervolging in Bergen op Zoom

Een man is dinsdagavond met zijn auto gecrasht bij een achtervolging in Bergen op Zoom. Dat meldt de politie woensdagmiddag. De 20-jarige snelheidsduivel is opgepakt door de politie.

LEES OOK: Man crasht op parkeerplaats na achtervolging in Bergen op Zoom

12.10

Meerdere panden in centrum Bergen op Zoom ontruimd wegens brand

De brandweer heeft in het historische centrum van Bergen op Zoom meerdere panden ontruimd wegens een brand in een woning aan de Lievevrouwestraat, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Hij kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. De bewoners wisten veilig uit het brandende huis te komen. De brandweer heeft veel materieel ingezet en probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar omliggende panden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
11.41

'Hardleerse' drugsdealer aangehouden in Oosterhout

De politie heeft een drugsdealer opgepakt aan de Buurstede in Oosterhout. De 40-jarige man had 64 gram hennep, drie telefoons en 300 euro aan contant geld bij zich. Hij is al vaker daarvoor aangehouden en heeft voor het dealen ook enkele boetes van de gemeente gehad.

10.33

Stiertje vast bij boer Mierlo

Een stiertje zit woensdagochtend vast bij een boer aan de Aardbortsweg in Mierlo. Het beest zit vast tussen twee spijlen. De brandweer probeert het dier te bevrijden. Hoe het dier vast kwam te zitten, is niet bekend.

foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
08.52

Duizenden boetes voor telefoon in het verkeer

De politie waarschuwt woensdag opnieuw voor smartphonegebruik in het verkeer. Tijdens veertien handhavingsdagen in Zeeland en Noord-Brabant werden 2707 bekeuringen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen en/of het vasthouden van de mobiele telefoon.

7.20

Lange file op A2 na kettingbotsing met vier auto's

Een ongeluk met vier auto's op de A2 net voorbij knooppunt De Hogt zorgt voor flinke vertraging. Het ongeluk gebeurde op de weg van Maastricht richting Eindhoven. De weg werd rond 7.20 uur weer vrijgegeven, maar het verkeer moet nog altijd rekening houden met 50 minuten langere reistijd. Drie auto's worden geborgen.

Wachten op privacy instellingen...
6.50

Auto's door brand verwoest in Helmond

Op de Philips van Almondestraat in Helmond zijn twee auto's door brand verloren gegaan. De voertuigen stonden naast elkaar geparkeerd. Buurtbewoners hoorden volgens een ooggetuige een harde knal. Het is nog niet duidelijk hoe het vuur kon ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Niemand raakte gewond.

6.00

Auto botst op losgeschoten aanhangwagen

Op de Kanaaldijk Noord in Someren is dinsdagavond een auto op een vermoedelijk losgeschoten aanhangwagen vol witgoedapparaten gebotst. De aanhanger was op de verkeerde weghelft terechtgekomen.

Een derde bestuurder reed vervolgens in op de ravage. Een van de bestuurders, een nog onbekende vrouw, raakte door de kettingbotsing bekneld. Een traumahelikopter werd opgeroepen om het slachtoffer bij te staan.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone