Video

Café de Sok in Schijndel sluit deuren na filmpje met hossende bezoekers

29 januari 2022 om 16:17 • Aangepast 31 januari 2022 om 10:14
nl
Café de Sok in Schijndel houdt na een ouderwetse feestavond vrijdagavond de deuren voorlopig gesloten. "Wij hebben het café gewaarschuwd", zegt een woordvoerder van de gemeente Meierijstad. "Het café heeft vervolgens zelf besloten haar deuren voorlopig dicht te houden." Op social media laat het café weten dat ze zich niet kunnen houden aan de anderhalve meter en stoelen voor de bezoekers.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Aanleiding voor de waarschuwing vanuit de gemeente is waarschijnlijk een filmpje dat eerder verscheen op het Instagramaccount van De Sok. Hierop was te zien dat het ouderwets feest was in de horecazaak. Zaterdagmorgen werden die beelden verwijderd en zaterdagmiddag verscheen het bericht dat cafë de Sok voorlopig dicht blijft totdat de anderhalvemeterregel niet meer geldt.

Wachten op privacy instellingen...

Uit de eerste reacties onder het Facebookbericht blijkt dat het verwijderde filmpje van vrijdagavond aanleiding was om de deuren te sluiten. "Had je dat filmpje niet online moeten zetten", schrijft Paul. De Sok reageert vervolgens met: "Wij zijn niet zo van het stiekeme."

Spring!
Op het verwijderde filmpje is te zien hoe een DJ de bezoekers opjut met: "Drie, twee, één en spring!" Alle aanwezigen van Café de Sok in Schijndel gaan vervolgens helemaal los. Er is geen stoel of barkruk te zien voor de gasten, wel hossende bezoekers. De eigenaar van het café was zaterdag niet bereikbaar voor een reactie.

Beelden op internet verdwijnen nooit helemaal en er zijn ook mensen die beelden kopiëren en bewaren. Op deze manier kan alsnog het bewuste filmpje getoond worden:

Café de Sok haalde eerder het nieuws omdat ze met een bus met 200 feestgangers naar België wilde reizen waar de coronaregels voor de horeca soepeler waren. Uiteindelijk ging die stapavond niet door omdat België haar regels voor de horeca aanscherpte.

Ander filmpje
Het is ook niet de eerste keer dat het Schijndelse café met een twijfelachtig filmpje de publiciteit haalt. Ruim een jaar geleden werd een filmpje op Instagram geplaatst waarop gestagedived werd. Een bezoeker duikt van enige hoogte op het publiek en wordt door andere bezoekers opgevangen en via de vele handen door de ruimte gedragen. Ook dit gebeurde toen er coronaregels waren.

Een woordvoerder van de gemeente Meierijstad laat weten dat ze met de horeca afspraken heeft gemaakt over het naleven van de coronamaatregelen. De gemeente treedt op zodra er sprake is van excessen.

LEES OOK:

Café verhuist met feestgangers en al naar België om lockdown te ontlopen

Feestreisjes Schijndels café naar België afgelast: 'Veiligheid voorop'

Stagediven in coronatijd? In Schijndelse kroeg doen ze 't gewoon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.