Zus die Anouk (20) doodstak en dat livestreamde in tranen bij rechtszaak

2 februari 2022 om 11:18 • Aangepast 2 februari 2022 om 20:07
nl
De 21-jarige Bouchra D., die ervan verdacht wordt dat ze haar 20-jarige zus Anouk doodgestoken heeft, wordt beschuldigd van moord. Sinds maandag wordt ze onderzocht in het Pieter Baan Centrum om te beoordelen of ze toerekeningsvatbaar is voor haar daad. Dat bleek woensdagochtend in de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Anouk werd zaterdagavond 23 oktober in Den Bosch neergestoken. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de steekpartij in het huis van de zussen is begonnen. Het slachtoffer kon ondanks de messteken nog het huis uit vluchten en klopte bij de buren aan voor hulp. Daar ging de steekpartij verder en dat is ook de plek waar ze uiteindelijk overleed. De steekpartij werd door Bouchra gelivestreamd op Instagram.

Emotioneel weerzien
Het was een emotioneel weerzien voor Bouchra en haar familie en vrienden. Toen ze de rechtszaal in werd geleid door de parketpolitie zag ze familie en vrienden op de publieke tribune zitten. Onder haar mondkapje verscheen een glimlach en ze zwaaide naar hen. Tranen sprongen haar in de ogen.

Kort daarna kwamen ook haar moeder en zus binnen. De vrouwen keken elkaar met betraande ogen aan. Bouchra gaf handkusjes in hun richting. Het moet een dubbel gevoel zijn voor de nabestaanden.

De voorzitter van de rechtbank zei te begrijpen dat het moeilijk voor hen is om aanwezig te zijn. "Het gaat om een familieband. Er zijn heel ingewikkelde emoties en de rechtbank heeft daar begrip voor."

Moord of doodslag
De officier van justitie vertelde in de rechtbank voorlopig uit te gaan van moord. Volgens de officier besefte de verdachte met tussenpozen wel degelijk wat ze deed. En het feit dat er 'meerdere steekvoorwerpen' zijn gehaald, duidt volgens haar op voorbedachte rade en dus op moord.

Bouchra kreeg ook de kans om te reageren, maar schoot vol. “Het komt allemaal een beetje veel binnen”, zei ze met een brok in haar keel.

De verdachte wordt nu onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Almere. Op 13 april is er weer een zitting, opnieuw pro forma. Daarna volgt binnen drie maanden de inhoudelijke behandeling van de zaak.

De 20-jarige Anouk (privéfoto familie.)
De 20-jarige Anouk (privéfoto familie.)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.