Liveblog

112-nieuws: boom omgewaaid in Veghel • ongeval in Sprundel

6 februari 2022 om 19:25 • Aangepast 14 februari 2022 om 16:59
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven op deze dag in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is afgesloten

20.54

Fietsster aangereden in Valkenswaard

Op de Luikerweg in Valkenswaard is een fietsster aangereden door een auto. Dat gebeurde volgens een 112-correspondent toen ze de weg overstak. Omstanders schoten al snel te hulp, tot hulpdiensten arriveerden. Een traumahelikopter en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even verderop gebeurde nog een ongeval.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
19.10

Boom omgewaaid in Veghel

Aan de Ypelaar in Veghel waaide aan het einde van de middag een boom omver. De brandweer werd kort voor zes uur 's avonds gealarmeerd om de boom in stukken te zagen. Enkele buurtbewoners keken toe hoe de brandweerlieden de klus klaarden. Nadat de boom in stukken was gezaagd werd deze in de berm gelegd. Anderen veegden de straat schoon. Na z’n 35 minuten werd de weg weer vrijgegeven.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.20

Geen explosief bij Hornbach

De politie meldt dat er in het filiaal van Hornbach geen explosief is aangetroffen. Het pand is weer vrijgegeven.

16.58

Hornbach in Tilburg ontruimd na bommelding

De Hornbach aan de Hestiastraat in Tilburg is zondagmiddag aan het einde van de dag ontruimd vanwege een bommelding. Het alarm ging af en winkelend publiek en personeel is gesommeerd naar buiten te gaan. De politie is met vier wagens aanwezig, ook is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ter plaatse om onderzoek te doen.

14.36

Auto rijdt rechtdoor op rotonde in Sprundel

Een automobilist is zondag tegen een andere auto gebotst toen hij op een rotonde rechtdoor reed. Het ongeluk gebeurde op de Luienhoeksestraat in Sprundel. De auto's raakten zwaar beschadigd en moesten door een berger worden weggetakeld. Niemand raakte gewond.

14.15

Harde wind velt boom in Schijndel

De brandweer is zondagmiddag druk geweest met een omgewaaide boom in het buitengebied van Schijndel. Rond half twee waaide die om op de Baksdijk en kwam op de rijbaan terecht. Brandweerlieden zaagden de boom in stukken en maakten de rijbaan weer begaanbaar.

10.53

Automobilist bij Ommel van A67 geplukt

Een 34-jarige automobilist is zondagochtend door de politie bij Ommel van de snelweg A67 geplukt. Hij reed daar veel harder dan is toegestaan. Op het moment dat de man werd aangehouden, bleek ook nog dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs op zak had. Hij kreeg een paar maanden geleden ook al een proces-verbaal vanwege het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. "Hardleers", verzucht een woordvoerder van de politie.

10.32

Explosie bij horecazaak Roosendaal

Bij een horecazaak Cizbiz Köfte aan de Rembrandtgalerij in Roosendaal vond zondagochtend een explosie plaats. De brandweer werd gealarmeerd vanwege brand. Die zou door de explosie brand zijn ontstaan. "Door de explosie is zowel de voorkant als de achterkant van het gebouw zwaar beschadigd geraakt", laat een 112-correspondent weten. De politie heeft de omgeving afgezet en doet sporenonderzoek.

LEES OOK: Restaurant in Roosendaal voor de derde keer getroffen door aanslag

De explosie vond plaats bij Cizbiz Köfte in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De explosie vond plaats bij Cizbiz Köfte in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De omgeving van de horecazaak in Roosendaal is na de explosie afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De omgeving van de horecazaak in Roosendaal is na de explosie afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision).
10.23

Wateroverlast in Berghem, rijstrook Graafsebaan dicht

Vanwege wateroverlast op de Graafsebaan bij Berghem werd zondagochtend een rijstrook afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
09.07

Taxichauffeur bedreigd in Haaren, tweetal ervandoor

Een taxichauffeur is zaterdagnacht bedreigd door twee mannen die hij van Tilburg naar Haaren bracht. Aangekomen in de Amerlaan moesten de mannen 50 euro afrekenen voor de rit. Dit vonden zij kennelijk te veel. Er ontstond discussie over het bedrag. Vervolgens pakte een van de mannen de taxichauffeur plots van achteren beet vast en hield hem in de houdgreep tot zijn vriend uitgestapt was. Die opende de schuifdeur van de taxi voor zijn maat. Vervolgens gingen ze ervandoor.

LEES OOK: Taxichauffeur bedreigd in Haaren, duo gaat er zonder te betalen vandoor

06.57

Wateroverlast bij huis in Boxtel

In een huis aan de straat Dommeloord in Boxtel ontstond zaterdagnacht wateroverlast. Rond kwart over vijf werd de brandweer gealarmeerd. Die was volgens een 112-correspondent een uur bezig. "De brandweer controleerde het platte dak van het huis", laat hij weten. "Of de wateroverlast veroorzaakt is door de grote hoeveelheid regen die 's nachts viel, is niet duidelijk."

De brandweer bij het huis aan de straat Dommeloord in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bij het huis aan de straat Dommeloord in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
06.34

Automobilist is rijbewijs kwijt, maar rijdt gewoon door

Een 27-jarige automobilist moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren op de Graafsebaan in Oss. Hij werd betrapt terwijl hij met een snelheid van 145 kilometer per uur over de baan racete, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 70 kilometer per uur. Kennelijk trok hij zich hier weinig van aan, want korte tijd later werd zijn auto in Den Bosch gezien. Daarop liet de bestuurder de auto achter en rende weg.

03.52

Autobrand in Waalre

In de Iman van Den Boschlaan in Waalre woedde zaterdagnacht een autobrand. Het vuur werd rond kwart over twee ontdekt. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto aanzienlijk beschadigd raakte. De auto stond op het moment dat de brand uitbrak al geruime tijd stil in een parkeervak voor het huis. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

02.23

Auto crasht in Wijk en Aalburg

Een automobilist is zaterdagnacht gecrasht op de Groeneweg bij Wijk en Aalburg en met de auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Dit gebeurde rond kwart over een. De bestuurder zou de macht over het stuur zijn verloren nadat deze een zogenaamde 'varkensrug' raakte. De auto begon daarna te tollen en schoot over een fietspad. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder verdwenen. De politie doet onderzoek. Een bergingsbedrijf nam de auto mee.

De bestuurder van de auto verdween na de crash bij Wijk en Aalburg spoorloos (foto: Jurgen Versteeg./SQ Vision).
De bestuurder van de auto verdween na de crash bij Wijk en Aalburg spoorloos (foto: Jurgen Versteeg./SQ Vision).
01.45

Belgische automobiliste rijdt pardoes spoor in Oisterwijk op

Een Belgische automobiliste is zaterdagnacht het spoor opgereden in Oisterwijk . Ze volgde de aanwijzingen van haar navigatie iets te letterlijk. Het treinverkeer werd stilgelegd, zodat de auto niet aangereden zou worden door de goederentrein die in aantocht was. Met vereende krachten lukte het de politie en andere gewaarschuwde mensen de auto van het spoor te halen.

LEES OOK: Belgische automobiliste volgt navigatie te letterlijk en belandt op spoor

22.51

Gewonde na botsing twee auto's

Op de kruising van de Hoogstraat met de Edenstraat in Eindhoven vond zaterdagavond een ongeluk plaats waarbij twee auto's betrokken waren. Iemand is hierbij gewond geraakt en daarna naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent zou het ongeluk gebeurd zijn na een voorrangsfout. De auto's zijn aanzienlijk beschadigd en de weg was bezaaid met brokstukken.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!