Net terug uit Peking, maar schaatsster Lindsay is klaar voor NK én carnaval

23 februari 2022 om 18:15 • Aangepast 24 februari 2022 om 10:26
nl
De 17-jarige kunstschaatsster Lindsay van Zundert is nog maar nét teruggekeerd vanuit Peking, waar ze meedeed aan de Olympische Winterspelen. Maar even rustig bijkomen is er niet bij. Ze heeft zich vol op school gestort en is daarnaast hard aan het trainen voor het NK Kunstrijden in Tilburg, komend weekend. En oh ja, daarna moet er ook nog een carnavalsfeestje worden gevierd.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Lindsay uit Etten-Leur was de eerste Nederlandse kunstrijdster bij de Spelen sinds 1976 en eindigde als achttiende in Peking. Zaterdag keerde ze terug naar Nederland.

Behoorlijk moe was ze, na alle indrukken die ze opdeed tijdens haar olympisch avontuur. En dan was er nog de terugreis vanuit Peking, die maar liefst vijfentwintig uur duurde.

"Ik was behoorlijk total loss."

"Met de directe vlucht ben je zo'n negen uur onderweg, maar wij hadden eerst een tussenvlucht naar Korea", vertelt ze. "Vanuit daar vlogen we naar Parijs en toen naar Amsterdam. Dat was een flinke zit ja, ik was behoorlijk total loss".

Ondanks de jetlag zat ze maandagochtend alweer in de klas met haar neus tussen de boeken. "Het is pittig, maar goed, ik moet het ermee doen en ik ga er gewoon voor", aldus een nuchtere Lindsay.

"Het is niet zo dat nu de Olympische Spelen zijn geweest, dat het klaar is."

"Ik ben heel erg gemotiveerd om m'n school weer op te pakken, en had ook zin om m'n vrienden weer te zien, die had ik echt gemist", vertelt ze. "En het NK komt er natuurlijk ook aan, daar wil ik presteren en m'n titel vasthouden. Het is niet zo dat nu de Olympische Spelen zijn geweest, dat het klaar is."

Woensdag stond ze alweer op het ijs voor de training. "Dat was even wennen", erkent ze. "Mijn benen voelden een beetje zwaar, maar dat is normaal. Ik heb veel vertrouwen in komend weekend, en ik heb er ook zin in."

Komende zaterdag rijdt de schaatsster mee bij de korte kür en zondag bij de vrije kür senioren vrouwen. Het zijn dezelfde onderdelen waarmee ze hoge ogen gooide bij de Spelen.

En daarna is het niet onderuit gezakt op de bank in de relaxstand, maar hijst Lindsay zich in een carnavalskostuum voor een avondje zwieren en zwaaien. "Zondag na de prijsuitreiking ga ik lekker feesten. Ik ga gewoon door!"

LEES OOK:

Trotse moeder van Lindsay van Zundert: 'Dit hadden we nooit verwacht'

Lindsay van Zundert laat Sjoukje Dijkstra genieten met persoonlijk record

Gejuich en applaus op de school van Lindsay van Zundert: 'Echt heel knap!'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.