112-nieuws: scooterrijder zwaargewond na val • dode bij ongeval A17 - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: scooterrijder zwaargewond na val • dode bij ongeval A17

4 maart om 16:58 • Aangepast 14 maart om 14:55
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.15

Man overlijdt na ongeluk met auto en vrachtwagen op A17 bij Standdaarbuiten

Een 29-jarige man uit Rotterdam is vrijdagmiddag overleden bij een ongeluk op de A17. Een auto en een vrachtwagen botsten daar op elkaar. Een traumahelikopter is tevergeefs opgeroepen, de bestuurder overleed vlak na het ongeluk. De weg was tot laat in de avond afgesloten.

LEES OOK: Traumaheli opgeroepen voor ernstig ongeluk op A17, weg afgesloten

Wachten op privacy instellingen...
16.41

Twee auto's botsen bij oprit N2 in Eindhoven

Twee auto's zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst bij de oprit naar de N2, ter hoogte van de Aalsterweg in Eindhoven. Inzittenden zijn onderzocht door ambulancepersoneel, het is niet duidelijk of er gewonden zijn.

Wachten op privacy instellingen...
16.31

Scooterrijder valt en raakt zwaargewond aan hoofd

Een scooterrijder is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij met z'n scooter gevallen is op de Tongelresestraat in Eindhoven. Er was geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk. De verwachting is dat de bestuurder is geschrokken van iets op straat, waardoor hij uit is gegleden.

De bestuurder bleek in eerste instantie niet aanspreekbaar, daarom werd een traumahelikopter opgeroepen. Deze is later toch afgezegd, omdat de bestuurder bij kwam. Hij had volgens een 112-correspondent een flinke hoofdwond.

Uiteindelijk is de bestuurder met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
14.10

Hardleerse automobilist raakt auto kwijt

Een 57-jarige man uit Esbeek maakte het donderdagavond en - nacht wel heel bont. Om kwart voor tien werd hij door de politie betrapt op rijden onder invloed, maar enkele uren later besloot hij opnieuw achter het stuur van zijn auto te kruipen. Dit nadat op het bureau zijn rijbewijs was ingenomen. De man werd opnieuw aangehouden. Dit keer kon hij zijn auto inleveren.

LEES OOK: Dronken automobilist kruipt binnen vier uur weer achter het stuur

Archieffoto
Archieffoto
13.42

Hevig slingerende, dronken automobilist (54) aangehouden

Een 54-jarige automobilist uit Andel is gisterenavond in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Agenten zagen de man rond halftien rijden op de N322. Hij trok hun aandacht doordat hij erg dicht op zijn voorganger reed. Toen ze hem een stopteken wilden geven, zagen ze dat hij hard en hevig slingerend, meerdere keren op de verkeerde weghelft reed.

De auto kwam uiteindelijk na een wilde rit op de Langenhof tot stilstand. Daar konden de agenten de aar alcohol ruikende verdachte aanhouden. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de man verzette zich tegen zijn aanhouding. Eenmaal op het politiebureau weigerde hij bovendien mee te werken aan een ademanalyse of een bloedonderzoek. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, dat was hem al eerder afgenomen na onder andere rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Rond middernacht werd hij weer vrijgelaten. Maar hij blijft verdachte, zo meldt de politie.

13.10

Eén van de mannen die met geld strooiden, komt uit Moerdijk

Eén van de twee mannen die maandag op de snelweg A16 bij Prinsenbeek een groot aantal bankbiljetten uit hun auto hebben gegooid, komt uit Moerdijk. De verdachte is 36. De andere man is 23 en woont in Dordrecht. Beiden zijn aangehouden, maar op last van justitie weer vrijgelaten. Ze blijven wel verdacht van witwassen. De politie wil in verband met het onderzoek niet vertellen hoeveel geld er is teruggevonden. Het gaat om minstens 24.000 euro. Er wordt nog onderzocht waar het geld vandaan kwam. De mannen ontdeden zich van het geld terwijl ze achtervolgd werden door de politie.

LEES OOK: Bankbiljetten uit auto gegooid op de A16, politie raapt ze op

12.20

Auto-inbrekers op heterdaad betrapt

De politie heeft gisteravond rond halfnegen in Roosendaal twee auto-inbrekers op heterdaad betrapt. De twee verdachten uit Utrecht (25 en 32 jaar) zijn aangehouden. De politie zag de twee aan de Stok inbreken in een auto. Ze reden vervolgens in hun eigen auto weg, maar agenten blokkeerden de doorgang en arresteerden vervolgens de verdachten. In de auto lagen mogelijk gestolen spullen, zoals een laptop. De verdachten zitten nog vast voor verhoor.

10.25

Overvallers supermarkt bedreigden twee mensen met een mes

De overvallers die donderdagavond toesloegen bij een supermarkt in Roosendaal hebben hierbij twee mensen bedreigd met een mes. Ze eisten geld en gingen er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag vandoor. Dat laat de politie vrijdagochtend weten.

De overvallers zijn nog niet gepakt. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben dit te melden. Bij de overval raakte niemand gewond.

LEES OOK: Overval op supermarkt Roosendaal, twee daders op de vlucht

10.10

Politie start onderzoek naar louche puppyhandel vanuit Veldhoven

Sinds januari komen er bij de dierenpolitie Oost-Brabant veel meldingen binnen over de verkoop van pups vanaf verdachte adressen in Veldhoven. De politie heeft het over een 'explosieve groei' van dit soort meldingen. Ze heeft het ook over 'louche verkoopadressen'.

"Er wordt geadverteerd dat de pups allemaal in orde zijn. Ook in de gesprekken vooraf en tijdens de overdracht wordt verteld dat de honden gezond zijn. En dat de pups voorzien zijn van een paspoort, chip en alle benodigde inentingen. Na aankoop blijkt het toch allemaal anders te zijn", zo schrijft de politie.

De dierenpolitie is bezig met het opbouwen van een zaak tegen de verdachten. Hierbij worden aanhoudingen in de toekomst niet uitgesloten. Drie mensen hebben inmiddels aangifte gedaan.

LEES OOK: Negen meldingen over louche puppyhandel Veldhoven: 'Topje van de ijsberg'

Wachten op privacy instellingen...
09.50

Nog steeds veel onduidelijk over ruzie waarbij man zwaargewond raakte

De man die donderdagavond bij een ruzie in een huis in Eindhoven een snijwond in zijn gezicht opliep, is een man van 37 jaar uit Eindhoven. Dat laat de politie vrijdagochtend weten. De aangehouden verdachten in de zaak zijn een man van 27 en een vrouw van 32 jaar. Ze hebben allebei geen vaste woon- of verblijfplaats. Er is nog altijd veel onduidelijk over wat er nu precies is gebeurd in het huis aan de Bergeraclaan. De politie vraagt mensen die meer weten dit te melden.

LEES OOK: Man (37) raakt zwaargewond tijdens ruzie in huis, twee verdachten opgepakt

Wachten op privacy instellingen...
09.10

Vrouw (58) op scooter schatte situatie mogelijk verkeerd in

De scooterrijdster (58) die vanochtend gewond raakte bij een aanrijding in Zundert waarover we hieronder in dit liveblog al schreven, schatte de situatie mogelijk verkeerd in. Dit laat de politie weten. Er zijn geen getuigen van het ongeluk, maar mogelijk stak de vrouw voor de auto over, aldus de politie. De auto werd bestuurd door en man (58) uit België. Hij kwam met de schrik vrij.

Wachten op privacy instellingen...
07.30

Scooterrijder gewond bij botsing

Een scooterrijder is vrijdagochtend in botsing gekomen met een automobilist op de Molenstraat in Zundert. Dit gebeurde rond zes uur. De bestuurder van de scooter, een vrouw van 58 jaar uit Zundert, is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist, een man uit België van 58 jaar, kwam met de schrik vrij. De weg werd na de botsing tijdelijk afgezet voor het verkeer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
06.23

Bejaarde vrouw opgelicht in Waalwijk

Een 83-jarige vrouw uit Waalwijk is donderdag opgelicht door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Die vertelde aan de vrouw dat er was geprobeerd een cyberaanval uit te voeren op haar bankrekening. Daarom zou ze snel een nieuwe bankpas krijgen. Na een uur stond er al iemand bij haar voor de deur in de wijk Meerdijk. Deze uiterst vriendelijke man nam haar bankpas in ontvangst. Vervolgens werd er vrij snel geld van de rekening van de bejaarde vrouw opgenomen.

00.07

Autobrand op de A16

Een auto is donderdagavond uitgebrand op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Omdat er gevreesd werd dat er nog mensen in de auto zouden zitten, schaalden de hulpdiensten flink op. Er werd onder meer een traumahelikopter ingeschakeld, maar de inzittenden bleken ongedeerd. De auto is onherstelbaar beschadigd. Hoe de brand kon uitbreken, is niet duidelijk.

Van de auto op de A16 bleef na de brand weinig over (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
Van de auto op de A16 bleef na de brand weinig over (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De auto vatte vlam op de A16 bij Zevenbergschen Hoek (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
De auto vatte vlam op de A16 bij Zevenbergschen Hoek (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision).
22.56

Ernstig gewonde in huis in Eindhoven

Een man is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een conflict in een huis aan de Bergeraclaan in Eindhoven. Dat meldt de politie. Twee verdachten zijn opgepakt. Het slachtoffer zou een ernstige snijwond hebben in zijn gezicht. De man was wel aanspreekbaar en is naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man ernstig gewond na conflict in huis, twee verdachten opgepakt

In de Bergeraclaan in Eindhoven werden donderdagavond twee arrestaties verricht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
In de Bergeraclaan in Eindhoven werden donderdagavond twee arrestaties verricht (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone