Nabestaanden van Jordy (22) komen met schadeclaim na dodelijke steekpartij - Omroep Brabant
Video

Nabestaanden van Jordy (22) komen met schadeclaim na dodelijke steekpartij

21 maart om 11:05 • Aangepast 22 maart om 09:52
nl
"We hopen op gerechtigheid en genoegdoening." Dat zegt advocate Priya Soekhai maandag tegen Omroep Brabant als ze aankondigt dat ze namens de nabestaanden van de in Rosmalen doodgestoken Jordy Gruijters met een schadeclaim komt tegen de verdachte in de zaak. Soekhai staat de familie en vriendin van Jordy bij. Over de hoogte van de claim kan de advocate nog niks zeggen. Dat moet volgens haar nog worden onderzocht.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Corné Verschuren & Marjanka Meeuwissen

Het gaat de familie en vriendin van Jordy volgens de advocate 'niet om de centen'. "Daarmee krijgen ze hun dierbare niet terug", zegt ze.

Jordy was zaterdagavond zelf niet op stap op uitgaansplein De Driesprong in Rosmalen. Maar dat was wel de plek waar hij zaterdagavond rond half tien stierf, doodgestoken met een vleesmes dat van een eettafeltje was afgegrist. Zijn familie is 'op van pijn en verdriet en nog in shock', laat Soekhai weten. En wanneer het lichaam van Jordy wordt vrijgegeven wacht hen in haar woorden 'een nieuwe klap'. "Als ze ermee geconfronteerd worden dat hij er daadwerkelijk niet meer is. Heel zwaar. Een heel verdrietig moment."

Dit is wat we nu weten:

Het is zaterdagavond ongeveer half tien, bij De Eetbar aan de Driesprong in Rosmalen krijgen de zus en de hoogzwangere vriendin van Jordy woorden met twee meisjes van 16 en 17 jaar. Waar de ruzie over gaat, is niet duidelijk. Maar het blijft niet bij praten.

Het ging er heftig aan toe, zal advocate Priya Soekhai van de familie Gruijters een dag later vertellen. De vriendin van Jordy zou een gekneusde neus hebben opgelopen. Zijn zusje wat kneuzingen. Het oudste meisje waar ze het mee aan de stok hadden, zou getraind kickbokser zijn. Het zusje van Jordy zou al langer gepest worden door de twee.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.

Ergens in het tumult wordt Jordy gebeld door zijn vriendin. Waar hij op dat moment is, is niet bekend. Maar hij haast zich naar De Eetbar. Volgens Soekhai ziet hij daar hoe zijn vriendin op de grond wordt gegooid.

En dan escaleert het volledig. Het oudste meisje, de 17-jarige, zou een vleesmes van tafel hebben gepakt en Jordy hebben neergestoken. Recht in het hart, schrijft De Telegraaf later.

Niet te redden
Na de steekpartij strompelt de zwaargewonde Jordy naar Grand Café Bottles, aan de overkant van het plein ligt. Hij loopt via het terras de zaak binnen, met een volledig bebloed shirt. Achter in het café wordt alles gedaan om hem te redden. Wat cafébezoekers die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken, schieten ook te hulp.

Ondertussen wordt 112 gebeld. Twee ambulances zijn er snel, en een traumahelikopter volgt. Maar Jordy is niet meer te redden en sterft in het café.

De twee meisjes uit Rosmalen en Den Bosch worden aangehouden. Zondagavond wordt de jongste verdachte weer vrijgelaten. Volgens de politie is na onderzoek duidelijk geworden dat zij niet heeft gestoken.

Zo reageren voorbijgangers op de gebeurtenis.

Wachten op privacy instellingen...

Op zondagavond wordt Jordy Gruijters herdacht, bij het café waar nog geen 24 uur eerder abrupt een einde kwam aan zijn leven. Zo'n vijftig mensen, vrienden en familie, zijn daarbij. Onder hen de vriendin van Jordy. Ook zijn moeder is er.

Ze zien hoe foto's van hem worden opgehangen tegen een boom. Er branden kaarsen en er worden bloemen gelegd. Hun advocate zegt maandag: "De pijn is enorm voor ze."

Het 17-jarige meisje zit nog vast. De zus en vriendin van Jordy hebben maandag aangifte van mishandeling gedaan tegen het meisje.

Beelden gezocht
Maandagavond is het het onderzoek naar de fatale steekpartij nog in volle gang. De politie weet inmiddels uit meerdere verklaringen van getuigen dat de ruzie die voorafging aan de fatale steekpartij is gefilmd, laat ze weten. Ze is daarom op zoek naar die beelden. Dit om de toedracht van de steekpartij en dat wat er precies aan voorafging, te achterhalen.

Het monument voor Jordy Gruijters (Foto: Imke van de Laar).
Het monument voor Jordy Gruijters (Foto: Imke van de Laar).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.