Willem II en Joris Mathijsen akkoord over vertrek, rechtszaak afgewend

6 april 2022 om 17:41 • Aangepast 7 april 2022 om 09:25
nl
Willem II en Joris Mathijsen zijn het eens geworden over het vertrek van de voormalig technisch directeur. Zijn contract liep nog tot 1 juli 2024, maar hij werd vorige week woensdag definitief ontslagen. Mathijsen werd begin maart al geschorst. Door de overeenstemming tussen de club en Mathijsen is een mogelijke rechtszaak niet nodig.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Na het pijnlijke 0-0 gelijkspel van Willem II tegen SC Heerenveen begin maart was de maat vol bij het bestuur van de Tricolores. Er moesten resultaten geboekt worden om de Tilburgse club in de eredivisie te houden. Trainer Fred Grim was daarvoor niet meer de aangewezen man. Mathijsen was als technisch directeur verantwoordelijk voor zijn aanstelling en het spelersbeleid, maar zou Grim normaliter ook moeten ontslaan.

Uiteindelijk heeft de Raad van Commissarissen Grim op 8 maart ontslagen en Joris Mathijsen op non-actief gezet. Mathijsen had nog een contract tot 1 juli 2024 en leek niet van plan om zelf op te stappen. Omdat de club en Mathijsen aanvankelijk geen akkoord over zijn vertrek bereikten, lag een rechtszaak op de loer. Maar nu zijn ze er dan toch uit.

Verschil van inzicht
"Tussen de Raad van Commissarissen en Mathijsen bestaat een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Met het oog op de tegenvallende sportieve prestaties en verschil in visie hoe in te grijpen en het tij te keren acht de Raad van Commissarissen het noodzakelijk afscheid van Mathijsen te nemen", schreef de club vorig week in een kort bericht op de eigen website toen het ontslag werd aangekondigd.

Ook Mathijsen reageerde op zijn vertrek: “Na zes jaar op een professionele en prettige manier samengewerkt te hebben wil ik de club bedanken voor de geboden kans, het vertrouwen om mij te vormen als technisch directeur en dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het ontwikkelen van de club. Tevens wens ik de club, staf en spelers veel succes en positieve energie voor de laatste fase van de competitie.”

Verval
Joris Mathijsen werkte zes jaar voor Willem II als technisch manager en directeur. Onder leiding van trainer Adrie Koster behaalde de Tilburgers Europees voetbal. Daarna vielen de resultaten tegen met als dieptepunt afgelopen seizoen. De ingevlogen trainer Zeljko Petrovic wist maar net degradatie te voorkomen. Ook dit jaar moet Willem II knokken om in de eredivisie te blijven.

LEES OOK:

Willem II neemt definitief afscheid van Joris Mathijsen

Willem II ontslaat trainer Fred Grim en zet Joris Mathijsen op non-actief

'Inktzwarte dag voor Willem II', vindt directeur Martin van Geel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!