Video

Als 'kanonskogel' naar beneden en bijna over de kop in de Aqualoop

7 april 2022 om 16:14 • Aangepast 8 april 2022 om 09:47
nl
Na een vrije val van elf meter als een kanonskogel door een glijbaan vliegen die dan ook nog bijna over de kop gaat, althans zo voelt het als je erin zit. Dat is de Aqualoop, de nieuwste glijbaan van Center Parcs Kempervennen. Donderdag is die geopend en dat moest natuurlijk even getest worden.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Met de zogenoemde loopingglijbaan heeft Center Parcs naar eigen zeggen een primeur in de Benelux. De Aqualoop begint op dertien meter hoogte. Je stapt op een plateau in een glazen buis. Als je op een knopt drukt, telt de glijbaan af, verdwijnt de grond onder je voeten en volgt er een vrije van elf meter. Maar op dat bewuste knopje drukken is behoorlijk spannend volgens onze officiële tester: collega Thijs den Ouden.

"Echt.... Waar begin ik aan?!"

Thijs stapt zelfverzekerd de glazen 'koker' in. Totdat hij zich realiseert dat de grond binnen een paar seconden letterlijk onder zijn voeten zal wegzakken. "Echt... Waar begin ik aan?!" Dan is daar ineens het aftelmoment: three, two, one...GO! En Thijs is weg.

Alles bij elkaar duurde de 'rit' zo'n tien seconden. Eenmaal beneden moet onze professionele glijbaantester even bijkomen. "Maar dit was echt heel gaaf! Het ging echt keisnel! In het begin heb je niet door wat er gebeurt. Maar dan ineens ga je een stuk omhoog en pas dan heb je door dat je aan het glijden bent. Het duurt alles bij elkaar echt maar een paar seconden, maar voor je gevoel is het langer.”

De nieuwe glijbaan maakt overigens geen volledige looping, zoals in een achtbaan bijvoorbeeld. Het gaat om een zogenaamde ‘dropslide’ glijbaan. Naast de Aqualoop werd donderdagmorgen ook een nieuwe, 130 meter lange, bandenglijbaan geopend: de Aqua Racer.

LEES OOK:

Center Parcs krijgt eerste glijbaan met looping

Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven krijgt flinke opknapbeurt van 34 miljoen euro

Veel klachten over Center Parcs De Kempervennen: 'Schimmel, haren en dode vliegen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!