Video

Tabakswinkel drugsverdachte was niet vaak open, 'wel barbecues op straat'

22 april 2022 om 18:00 • Aangepast 2 mei 2022 om 16:31
nl
Twee dagen nadat de 28-jarige Samir B. is opgepakt als verdachte in de zaak rond de grootste cocaïnevangst ooit in Nederland, ligt zijn tabakswinkel in de Graafsebuurt in Den Bosch er verlaten bij. Buurtbewoners zijn verbaasd over de inval bij het huis van de ondernemer. Al was wel duidelijk dat dit geen standaard tabakswinkeltje was.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De arrestatie van de Bosschenaar op woensdagochtend is onderdeel van een reeks invallen in meerdere landen. Aanleiding is de vondst van 23.000 kilo cocaïne vorig jaar in de havens van Antwerpen en Hamburg. De drugs hadden een waarde van 600 miljoen euro en als eindbestemming: Nederland.

De villa aan de Deken Pompenstraat (Foto: Eva de Schipper).
De villa aan de Deken Pompenstraat (Foto: Eva de Schipper).

Money transfers
De 28-jarige Samir B. die van zijn bed werd gelicht in zijn woning aan de Deken Pompenstraat in het stadsdeel Empel runde een tabakswinkel in de Graafsebuurt-Zuid. Daar konden ook pakketjes opgehaald worden. De winkel werkte ook samen met meerdere 'money transfers'. Dat zijn bedrijven waarmee je geld naar het buitenland kan versturen zonder tussenkomst van een bank.

Vrijdagmiddag ligt de winkel er verlaten bij. Op het raam hangt een briefje: 'Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten, sorry voor het ongemak.'

Wachten op privacy instellingen...

Niet vaak open
Volgens een buurtbewoner was de winkel ook voor de inval vaak dicht: "De laatste tijd hadden ze bijzondere openingstijden. Het leek wel alsof ze alleen nog maar op zaterdag open waren." Hij zegt wel eens pakketjes verstuurd te hebben via de winkel. Die konden dan afgegeven worden aan 'een Oost-Europese medewerker'.

De beperkte openingstijden betekenen niet dat er nooit wat gebeurde rond de winkel. "Wat opviel was dat met mooi weer, er barbecuefeestjes voor de zaak gehouden werden. Dat vond ik wel bijzonder", vertelt de buurtbewoner.

Luxe auto's
Toch zag hij de arrestatie van eigenaar Samir B. niet aankomen. Dat geldt ook voor een andere buurtbewoner, die het wel opviel dat het aantal 'luxe auto's' dat op bezoek kwam flink toenam toen de winkel vorig jaar in handen van Samir B. kwam.

Of de winkel snel weer opengaat is de vraag. De buurman heeft zo zijn twijfels. "Als je daar nog een pakketje hebt liggen, dan ben je nu de sigaar."

LEES OOK:

Een villa en een tabakszaak, wie is de drugsverdachte (28) uit Den Bosch?

Grootste cocaïnevangst ooit in Nederland: man (28) uit Den Bosch opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!