Liveblog

112-nieuws: garage coffeeshop dicht • truck verliest lading op A2

5 mei 2022 om 13:12 • Aangepast 13 mei 2022 om 11:42
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.57

Oproep Wijkagenten Tilburg

12.40

Vrachtwagenchauffeur verliest lading op A2

Een vrachtwagenchauffeur is donderdagochtend bekeurd omdat hij lading verloor op de A2 bij Den Bosch. "Hij had verzuimd de container af te dekken", laat de politie weten op Twitter. "Onze motorrijder zag het gebeuren en vroeg Rijkswaterstaat de weg vrij te maken." De vrachtwagenchauffeur heeft een boete van vierhonderd euro gekregen.

12.08

Geen gewonden bij brand in huis Roosendaal

In een huis aan de Hagedisberg in Roosendaal woedde sinds kwart voor twaalf donderdagochtend brand. De rook was in de omgeving goed te zien. Het vuur zou met name op de eerste etage en de zolder hebben gewoed. Rond kwart voor een 's middags had de brandweer het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekendgemaakt. Er raakte niemand gewond.

12.03

Bonnenregen vanwege smartphonegebruik automobilisten

Zo'n 130 automobilisten zijn woensdag betrapt op het vasthouden van hun mobiele telefoon terwijl ze aan het autorijden waren over de A16 en A59. Dat maakte de politie donderdagochtend bekend. De automobilisten hebben een bekeuring gekregen. Dertien bestuurders werden bekeurd vanwege onder meer rechts inhalen, bumperkleven en het rijden over een verdrijvingsvlak.

LEES OOK: Automobilisten massaal met telefoon bezig achter stuur, meer dan 100 boetes

12.00

Sluiting garage Muzenlaan Eindhoven vanwege drugsvondst

De gemeente Eindhoven heeft woensdag een garage in de Muzenlaan voor twaalf maanden gesloten, nadat daar in februari een zeer grote hoeveelheid softdrugs werd gevonden. Uit onderzoek is gebleken dat er een directe relatie was tussen de aangetroffen handelsvoorraad in de garage en een coffeeshop. De drugs waren kennelijk voor verkoop in deze coffeeshop bestemd.

11.24

Treinen op lijn Den Bosch-Utrecht weer volgens schema

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Utrecht Centraal rijdt sinds halftwaalf donderdagochtend weer volgens schema. Sinds vijf uur woensdagnacht werden minder Intercity's ingezet vanwege koperdiefstal op dit traject. Reizigers moesten rekening houden met een kwartier vertraging.

11.10

Mannen aangehouden in leegstaand huis

Twee mannen zonder vaste woonplaats in Nederland zijn woensdagnacht aangehouden in een leegstaand huis aan de Maxburgh in Roosendaal. Iemand had de mannen daar zien inbreken en belde de politie. De mannen zijn 38 en 40 jaar oud. De inbrekersspullen en het koper dat de mannen bij zich hadden, zijn in beslag genomen. De twee zitten vast voor verder onderzoek.

09.43

Botsing vier auto's in Alphen

Een pick-up is donderdagochtend op zijn zijkant beland na een botsing op de Boshoven in Alphen, waarbij in totaal vier auto's betrokken waren. Bij de botsing raakten twee mensen gewond. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de beschadigde auto's te takelen. De weg werd vanwege deze werkzaamheden deels afgesloten. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Bij de botsing op de Boshoven in Alphen raakten verschillende auto's zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Bij de botsing op de Boshoven in Alphen raakten verschillende auto's zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De ravage op de Boshoven in Alphen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De ravage op de Boshoven in Alphen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
09.19

Slachtoffer aanrijding A59 overleden

De automobilist die woensdagavond werd aangereden op de A59 bij Terheijden is om het leven gekomen. Dat meldt de politie donderdagochtend. Het slachtoffer is een 44-jarige Bosschenaar. De automobilist die tegen de auto van het slachtoffer reed, is aangehouden. Deze 36-jarige Bredanaar bleek onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LEES OOK: Bosschenaar (44) overleden na aanrijding op A59, dader was onder invloed

09.05

Russisch sprekende man vermist in Helmond

Een 80-jarige man is vermist in Helmond. Hij werd voor het laatst gezien in de Nachtegaallaan in die gemeente, meldt Burgernet. De man is 1,85 meter lang, kaal en heeft een gebroken neus. De man is blind aan het linkeroog. Hij droeg op het moment van zijn vermissing een donkere broek en trui. De man spreekt alleen Russisch.

08.39

Inhoud vuilniswagen vat vlam

Op de Epelenberg in Breda heeft donderdagochtend de inhoud van een vuilniswagen vlam gevat. De chauffeur had door dat er iets aan de hand was en reed de vrachtwagen een veld op om daar het vuil te storten. De brandweer kwam met twee voertuigen naar de Epelenberg om de brand te blussen. Het vuil zal later deze dag worden opgeruimd.

De brandweer bluste het afval op de Epelenberg in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer bluste het afval op de Epelenberg in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
07.53

Brand in papiercontrainer in Oisterwijk

Bij een hotel aan de Heusdensebaan in Oisterwijk woedde donderdagochtend brand in een volle ondergrondse papiercontainer. Medewerkers zagen dit rond kwart over zeven en waarschuwden de brandweer. De brandweer heeft de brand geblust en de container vol water laten lopen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer bluste het vuur in de papiercontainer in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De brandweer bluste het vuur in de papiercontainer in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
07.51

File op A58 na ongeluk

Verkeer op de A58 van Tilburg richting Eindhoven moest van halfacht tot kwart over acht donderdagochtend rekening houden met een flinke file. Daar gebeurde een ongeluk bij Best. Vanwege dit ongeluk werd de linkerrijstrook daar afgesloten. Dit leidde tot zo'n twintig minuten vertraging. Rond kwart over acht werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

07.27

Brand in cel PI in Vught

In de penitentiaire inrichting in Vught woedde woensdagnacht brand. Volgens een correspondent was het vuur rond kwart over vier uitgebroken in een van de cellen.

LEES OOK: Brand in cel PI Vught, veel politie op de been rond de gevangenis

05.00

Minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht

Tussen Den Bosch en Utrecht Centraal rijden sinds vijf uur woensdagnacht minder Intercity's vanwege koperdiefstal. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier vertraging. De NS hoopt dat de treinen rond negen uur donderdagochtend weer volgens het boekje rijden.

04.51

Brand verwoest schuurtjes in Helmond

Twee schuurtjes achter huizen aan de Nieuwstraat in Helmond zijn woensdagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond vier uur ontdekt. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen hoog boven de twee schuren uit. De brandweer had moeite om bij de brandhaard te komen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Er is niemand gewond geraakt. Of de huizen, waar de schuurtjes vlakbij staan, ook schade hebben opgelopen is niet bekend.

02.59

Brand op heide Bergen op Zoom

Op de heide van landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom woedde woensdagavond laat een zeer grote heidebrand. De brandweer werd rond halftwaalf ingeschakeld. Volgens een 112-correspondent zou de heide op meerdere plekken in brand hebben gestaan. De brandweer kwam met veel materieel naar de Balsedreef. De brand was snel onder controle, maar de brandweer was nog uren bezig met nablussen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

02.28

Ernstig ongeluk op A59

Op de A59 bij Terheijden vond woensdagavond een ernstig ongeluk plaats. Twee automobilisten botsten daar op elkaar. Dit gebeurde rond elf uur, vlak voor de afslag naar Terheijden. De weg was na de botsing bezaaid met brokstukken.

LEES OOK: A59 bezaaid met brokstukken na ernstig ongeluk bij Terheijden

01.47

Autobrand in Helmond

Een auto die geparkeerd was aan de Jan Stevensstraat in Helmond heeft woensdagnacht vlam gevat. Het vuur werd rond kwart over twaalf ontdekt. De brandweer was snel aanwezig en had de brand snel onder controle. Desondanks heeft de auto volgens een 112-correspondent grote schade opgelopen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer had het vuur aan de Jan Stevensstraat in Helmond snel onder controle (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer had het vuur aan de Jan Stevensstraat in Helmond snel onder controle (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
00.31

Automobilist crasht in sloot Budel-Schoot

Een automobilist is woensdagavond van de weg geraakt en in een greppel beland langs de Heuvel in Budel-Schoot. Dit gebeurde rond tien uur. De bestuurder zou de splitsing van de Heuvel met de straat Boszicht niet goed hebben ingeschat. Een fietser die dit zag, waarschuwde de hulpdiensten. De automobilist had gedronken. Hij was lichtgewond en is naar een ziekenhuis gebracht. De auto is getakeld. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

00.14

Uitslaande brand bij huis in Riel

Een uitslaande brand heeft woensdagavond flink wat schade veroorzaakt bij een huis aan de Vonderstraat in Riel. Het vuur zou rond kwart over tien ontstaan zijn in een serre achter het huis en sloeg vervolgens over. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De bewoners raakten niet gewond. De schade aan het huis en de serre is volgens de 112-correspondent groot. Ook de auto van de bewoners liep schade op. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

23.24

Huizen in Waalwijk binnengevallen

De politie is woensdagavond drie huizen aan de Madeliefstraat in Waalwijk binnengevallen. Volgens een 112-correspondent gebeurde dit na meerdere Meld Misdaad Anoniem-meldingen. De recherche heeft onderzoek gedaan in de drie huizen. Er zouden spullen in beslag zijn genomen. Er is nog niets bekendgemaakt over eventuele aanhoudingen.

Agenten vielen drie huizen aan de Madeliefstraat in Waalwijk binnen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Agenten vielen drie huizen aan de Madeliefstraat in Waalwijk binnen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!