Liveblog

112-nieuws: brandweer blust kampvuur in bos Best • ongeluk op A2

7 mei 2022 om 12:56 • Aangepast 16 mei 2022 om 17:11
nl
In dit liveblog hebben we je deze zaterdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.13

Wijkagent zoekt getuigen van winkeldiefstal

De Vughtse wijkagent Marcel de Rouw roept getuigen van een diefstal in de Boerenbond op zich te melden bij de politie.

Wachten op privacy instellingen...
20.56

Zwartrijder grijpt conductrice bij de keel, 19-jarige Tilburger opgepakt

Een conductrice van de NS is zaterdagavond bij de keel gegrepen door een zwartrijdende passagier. Een 19-jarige man uit Tilburg is in Eindhoven aangehouden. Dat meldt de politie.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties.
18.59

Man aangehouden na steekpartij in Bergeijk

Bij een steekpartij in Bergeijk is zaterdag aan het begin van de avond een man gewond geraakt. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een andere man als verdachte aangehouden.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties.
17.27

Ongeluk op A2, hoofdrijbaan bij Vught afgesloten

Wachten op privacy instellingen...
16.23

Motorrijder die achterop taxibusje Oss botst, blijft ongedeerd

Een motorrijder is zaterdagmiddag op een taxibusje geknald. Hij kon niet op tijd tot stilstand komen voor remmend verkeer voor hem. Bij de botsing bleef hij ongedeerd. Wel raakte de motor zelf beschadigd.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
16.12

Brandweer heeft grote moeite vuur in bos te bereiken

De brandweerkorpsen van Nuenen en Lieshout hebben zaterdag grote moeite gehad een brand in een bos in Lieshout te blussen. Door smalle paden in het heuvelachtige gebied konden brandweerwagens niet goed in de buurt komen van de brand. Die was gemeld door wandelaars. Door slangen van twee bluswagens aan elkaar te koppelen, bereikte de brandweer het vuur alsnog.

15.55

Man naar ziekenhuis na uitglijder op motor, traumahelikopter geland

Een motorrijder is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt na een ongeluk in Rucphen. De man reed over de Commandoweg, toen hij de controle over het stuur verloor. In de sloot kwam hij tot stilstand. De bestuurder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeval kon gebeuren. Een traumahelikopter landde in de buurt.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties.
15.45

Automobilisten komen met de schrik vrij op A58

Vijf mensen die op weg waren naar Eindhoven Airport zijn zaterdagmiddag met de schrik vrij gekomen op de A58. Terwijl ze naar het vliegveld reden om een vlucht te halen, begonnen twee wielen te roken. Toen de chauffeur de zwarte Audi aan de kant zette, begonnen de wielen te branden. Een heldhaftige automobilist zag het gebeuren en zette zijn auto in de berm. Met een brandblusser doofde hij de twee brandhaardjes. Even later vervolgden de vakantiegangers hun weg.

Foto: Joris van Duin.
Foto: Joris van Duin.
15.15

A67 weer vrij na ongeluk

De A67 op de weg van de Belgische grens richting Eindhoven is weer vrij na een botsing tussen een vrachtwagen en auto's. Bij het ongeluk raakte een vrouw zwaargewond. De weg was lange tijd afgesloten door een diesellekkage op de weg. Inmiddels is dat weer opgeruimd en is de weg vrij.

Wachten op privacy instellingen...
14.00

Gekantelde vrachtwagen weer overeind na uren werk

De vrachtwagen die vanochtend kantelde op een zandpad aan de Leenderweg in Valkenswaard. Staat na een ochtend werk van de takeldiensten weer overeind. Rond twee uur stond de vrachtwagen weer op zijn banden. De chauffeur is flink geschrokken maar heeft geen blijvend letsel. "De vrachtwagen was juist uit de garage gekomen om door de APK heen te halen", laat een 112-correspondent weten.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.36

Brandweer blust kampvuur in bos bij Best

De brandweer heeft zaterdagochtend rond kwart over elf een klein kampvuur in de bossen bij de Sonseweg in het buitengebied van Best geblust. Het vuur woedde op een zandpad in het midden van het bosgebied. Met een schep werden de restanten van het kampvuur uit elkaar getrokken en vervolgens met water afgeblust. Vanwege de droogte is het stoken van een kampvuur onverantwoord, benadrukt een 112-correspondent.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
12.34

Rook bij bedrijfsgebouw in Best

De brandweer rukte zaterdagmiddag groots uit vanwege rookontwikkeling in het bedrijfsgebouw van MeatFriends aan de Bedrijfsweg in Best. Het bedrijfsgebouw was al ontruimd toen de brandweer aankwam. De rook bleek het gevolg van een lekkende leiding.

De brandweer rukte uit vanwege rookontwikkeling in het bedrijfsgebouw van MeatFriends in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer rukte uit vanwege rookontwikkeling in het bedrijfsgebouw van MeatFriends in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
11.34

Botsing op A67

Een vrouw is zaterdagochtend gewond geraakt bij een botsing op de A67 van de Belgische grens richting Eindhoven. De auto waarin zij zat, werd aangereden door een vrachtwagenchauffeur. Die zou te hard hebben gereden. De auto waarin de vrouw zat, botste vervolgens op een andere auto waarin onder andere een baby zat. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De weg werd na de botsing afgesloten bij Veldhoven-West. De afhandeling is in volle gang. Er is veel diesel op de weg gelekt wat schoongemaakt moet worden. Voorlopig adviseert Rijkswaterstaat om de omleidingen te volgen.

LEES OOK: A67 voorlopig dicht na botsing auto's en vrachtwagen

10.03

Bredanaar aangehouden na botsing A58

De man die vrijdagnacht werd aangehouden na een botsing op de A58 bij Etten-Leur is een 32-jarige Bredanaar. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. De auto aarin hij reed, botste vlakbij Etten-Leur op een andere auto. Daarin zaten twee mannen en een vrouw. Een van die mannen, een 24-jarige Roosendaler, en de 30-jarige vrouw zonder bekende woonplaats in Nederland zijn in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: A58 dicht bij Etten-Leur na botsing auto's, Bredanaar aangehouden

09.31

Vrachtwagen kantelt in de berm en verliest lading zand

Een vrachtwagen is zaterdagochtend in de berm beland tijdens het achteruitrijden in het buitengebied van Valkenswaard. De vrachtwagen die zand vervoerde, kantelde op de Leenderweg. De chauffeur raakte lichtgewond aan zijn hoofd. De hulpdiensten waren snel aanwezig en konden de olie opvangen die onderuit de cabine lekte. In de berm lag een flinke lading zand uit de vrachtwagen. Een 112-correspondent verwacht dat de takeldiensten lang bezig zullen zijn.

07.02

A58 dicht na ongeluk

Na een ongeluk is de A58 van Bergen op Zoom richting Breda afgesloten bij Etten-Leur. Er is een omleiding ingesteld vanaf knooppunt De Stok. Het verkeer richting Breda moet via Dordrecht rijden, over de A17 en de A16.

LEES OOK: A58 dicht bij Etten-Leur na botsing auto's, man aangehouden

05.23

Automobilist rijdt huis Oss binnen

Een 42-jarige man uit Geffen is vrijdagnacht een huis aan de Kromstraat in Oss binnengereden. Dit gebeurde rond vijf uur. De man is aangehouden voor rijden onder invloed. Voor zover bekend zou er niemand gewond zijn geraakt.

LEES OOK: Automobilist rijdt huis in Oss binnen, de ravage is enorm

01.36

Ongeregeldheden in Helmond na voetbalwedstrijd

In Helmond zijn na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en FC Den Bosch vrijdagavond tientallen supporters met elkaar op de vuist gegaan, meldt de politie op Twitter. Volgens de politie ontstond een 'agressieve en dreigende situatie' en moesten fors meer mensen worden ingezet om de gemoederen te bedaren. Rond kwart over een 's nachts meldde de politie dat het weer rustig was in Helmond. Of er aanhoudingen zijn verricht, is niet bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!