Kevin Hofland blijft zo goed als zeker bij Willem II: 'Dat hoopt iedereen'

18 mei 2022 om 16:34 • Aangepast 19 mei 2022 om 09:37
nl
Enkele minuten na de degradatie begon het speculeren al over een eventueel langer verblijf van Kevin Hofland bij Willem II. Zondag wilde de trainer er zelf nog niet te diep op ingaan. Maar woensdagmiddag liet Martin van Geel al doorschemeren dat iedereen binnen de organisatie wil dat de trainer blijft. Er moet nog wel een gesprek komen met de nieuwe technisch directeur Teun Jacobs.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

"We gaan eerst zitten met Hofland. Hij is een meer dan reële optie", zei Jacobs woensdag. "Intern is iedereen enthousiast. Er stond de afgelopen weken een elftal dat de pollen uit de grond liep en het vastleggen van een trainer heeft de hoogste prioriteit."

"Zij zijn unaniem positief over Kevin"

Martin van Geel liet een paar minuten later weten dat het gek moet lopen wil Hofland volgend seizoen niet voor de groep staan. "Ik heb met veel stafleden en spelers gesproken. Zij zijn unaniem positief over Kevin. Teun moet nu met hem gaan zitten om te kijken of er een klik is. Laten we hopen dat hij daarna kan blijven. Dat hoopt iedereen."

De algemeen directeur is dan ook tevreden over wat Hofland de afgelopen periode heeft laten zien. "Na de komst van Hofland zag je het team groeien naar een niveau dat we hier al jaren niet meer gezien hebben. Dat is zijn verdienste."

"Geen keuze? Misschien wel, maar we weten allemaal dat het een goede keuze is"

Als je Van Geel hoort praten, lijkt Jacobs geen keuze te hebben en móét hij de 42-jarige oefenmeester wel vastleggen. De algemeen directeur moet lachen als hem dat wordt geschetst. "Geen keuze? Misschien wel, maar we weten allemaal dat het een goede keuze is."

Teun Jacobs, die op 1 juni officieel in dienst treedt, weet dus wat zijn eerste klus wordt. Een saillant detail is wel dat Hofland zich anderhalf jaar geleden aanbood bij Almere City, de club waar Jacobs toen technisch directeur was. Toen koos Jacobs ervoor om een assistent naar voren te schuiven. Dat hij toen niet koos voor Hofland heeft nu geen invloed.

"Dat was een hele andere situatie. Het was op dat moment logisch om een interne oplossing te zoeken voor het vertrek van de trainer. Dat kun je niet vergelijken met de situatie die hier nu is."

LEES OOK:

Na degradatie kan personeel blijven bij Willem II, spelersbudget wel omlaag

Willem II strikt Teun Jacobs (38) als nieuwe technisch directeur

Dag na degradatiedreun: 'Vorige keren zag je het veel meer aankomen'

Drama in Tilburg: Willem II degradeert ondanks zege op FC Utrecht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!