Liveblog

112-nieuws: brand op industrieterrein • auto belandt in sloot

8 juni 2022 om 21:03 • Aangepast 9 juni 2022 om 10:08
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.57

Auto belandt in de sloot na verkeersruzie

Twee automobilisten kregen volgens een 112-correspondent woensdagavond ruzie met elkaar op de Dongenseweg tussen Rijen en Dongen. Een van de bestuurders zou vervolgens de ander hebben afgesneden, waardoor de andere bestuurder tegen een boom botste en op de zijkant tot stilstand kwam in de sloot. Een bijrijder raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist is er na het ongeluk vandoor gegaan.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
19.50

Brand in silo op industrieterrein in Moerdijk

Op het terrein van Bewa Tank Terminal in Moerdijk is woensdagavond brand ontstaan. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de isolatie van een grote silo. Aan de buitenkant is nauwelijks rook of vuur te zien.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
19.12

Oekraïense vluchtelingen opgepakt voor mensenhandel

Twee Oekraïense vluchtelingen (36 en 41 jaar oud) zijn opgepakt voor mensenhandel en oplichting. De twee werden aangehouden in de woningen waar ze tijdelijk werden opgevangen, gelegen in Land van Cuijk en Peel en Maas. De politie heeft na de aanhoudingen een van de tijdelijke woningen doorzocht. Daarbij zijn twee auto's en meerdere gegevensdragers in beslag genomen.

Ze zouden hun daden volgens de politie hebben gepleegd in twee opvanglocaties in Limburg. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

16.50

Hennepkwekerij in gierput onder kantoor gevonden

In een loods aan de Roond in Boxtel hebben agenten dinsdagochtend een ondergrondse hennepkwekerij gevonden. De politie heeft naast hennepplanten ook drie auto's in beslag genomen, die stonden op naam van de 37-jarige verdachte. De kwekerij zat in een gierput onder het gebouw.

LEES OOK: Hennepkwekerij in gierput onder kantoor, dure auto's in beslag genomen

16.11

Man overlijdt drie dagen na vechtpartij

Een 52-jarige man uit Geldrop is dinsdagavond overleden, drie dagen nadat hij bij een ruzie in zijn woonplaats betrokken raakte. Aan de Heuvel werd afgelopen weekend tussen een aantal mensen over en weer geslagen. De inmiddels overleden man uit Geldrop raakte daarbij gewond.

LEES OOK: Man overlijdt drie dagen na vechtpartij in Geldrop

15.46

Duizenden euro's en kilo hennep gevonden

Bij de inval op het woonwagenkamp aan de Fakkellaan in Eindhoven is dinsdagmiddag ruim 20.000 euro cash gevonden en een kilo hennep. De vier mannen (28, 38, 52, 73 jaar oud) die werden aangehouden, zitten nog vast. Ze wonen allen op het kamp.

LEES OOK: 20.000 euro contant en kilo hennep gevonden bij inval op woonwagenkamp

15.40

Dashcambeelden van auto die over de kop slaat

Er zijn dashcambeelden opgedoken van de automobilist die dinsdagmiddag op de A59 drie keer met zijn auto over de kop sloeg. Uit de beelden op videowebsite Dumpert blijkt dat de bestuurder een vrachtwagen wilde inhalen. Op het moment dat hij van rijstrook wisselt om de vrachtwagen in te halen, tikt hij een auto aan die al op de linkerrijstrook rijdt. Vervolgens gaat het helemaal mis.

LEES OOK: Auto slaat drie keer over de kop op A59: bekijk hier de dashcambeelden

13.22

Verdachte in zaak filmen meisje in zwembad meldt zich

Een man van 34 jaar uit Uden heeft zich bij de politie gemeld in de zaak van het filmen van een meisje in het Golfbad in Oss. De man meldde zich nadat de politie dreigde een foto van hem te laten zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Het onderzoek in de zaak loopt nog, laat een woordvoerder van de politie weten.

LEES OOK: Man filmde meisje in het geheim in zwembad, politie weet om wie het gaat

13.15

Bagagedieven aangehouden

In een trein op station Breda heeft de politie gisteravond drie bagagedieven aangehouden. Dat gebeurde na een melding van een reiziger dat zijn koffer in de trein was gestolen.

Wachten op privacy instellingen...
11.30

Waardevolle bomen vernield

Meerdere dertig jaar oude zilverlindes in Veghel zijn door vandalen zodanig vernield dat ze deze schade waarschijnlijk niet gaan overleven. De gemeente Meierijstad heeft aangifte gedaan van de vernielingen, zo laat ze vanochtend weten. Het gaat om bomen die volgens de gemeente een waarde hebben van ruim 19.000 euro.

Een van de beschadigde bomen (foto: Gemeente Meierijstad, Instagram).
Een van de beschadigde bomen (foto: Gemeente Meierijstad, Instagram).
09.45

Overvaller tankstation aangehouden

Voor de overval zondagavond op een tankstation langs de A58 heeft zich gisteren een verdachte gemeld. Het gaat om een man van 29 jaar uit Roosendaal, zo meldt de politie vanochtend. De man meldde zich op het politiebureau en is daar aangehouden. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij de overval op het Total-tankstation vlak voor knooppunt Zoomland werd een greep in de kassa gedaan. Vervolgens nam de overvaller de benen.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
09.25

Pizza bezorgd, auto weg

Een pizzabezorger kwam gisteravond in Waalwijk bedrogen uit. Terwijl hij een bestelling afgaf bij een huis in de Stationsstraat ging iemand er in zijn auto vandoor. De bezorger had de motor van zijn auto laten draaien terwijl hij de pizza rond kwart over negen afleverde.

LEES OOK: Auto gejat terwijl pizzabezorger bestelling aflevert

09.20

Mannen met getrokken wapens aangehouden

In een horecazaak aan de Piusstraat in Tilburg zijn gsiteravond drie mannen door agenten met getrokken wapens aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat er even eerder iemand met een vuurwapen door de Hoogvensestraat in de stad liep, zo meldt de politie vanochtend.

LEES OOK: Drie mannen door agenten met getrokken wapens aangehouden in Tilburg

07.45

Grote boze, maar wel lieve, wolf gevonden

Wie o wie mist zijn grote, maar wel lieve, wolf? Dat vragen medewerkers van de Praxis in Etten-Leur zich af. De knuffel heeft er twee nachten op de balie geslapen, maar nu wil de wolf toch liever terug naar zijn baasje, zo schrijven ze in een opsporingsbericht op Facebook. Ben jij je knuffel kwijt? Dan kun je deze komen ophalen bij de bouwmarkt, Trivium 152 in Etten-Leur.

Ook de politie is inmiddels ingeschakeld om de knuffel met zijn baasje te herenigen. Op Facebook deelt het basisteam Weerijs het opsporingsbericht.

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Brand in leegstaand huis Roosendaal

Agenten hebben dinsdagnacht een brand ontdekt in een leegstaande woning aan de Industriestraat in Roosendaal, toen ze toevallig in dezelfde straat waren voor een melding. De brand veroorzaakte forse rook. De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Het vuur was snel onder controle, maar het nablussen duurde lange tijd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

06.00

Bestelbus gaat in vlammen op, veel schade aan auto's

Op de Nansenstraat in Geldrop is afgelopen nacht een busje door brand verwoest. Meerdere auto die bij het voertuig stonden geparkeerd, liepen flinke schade op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De bus zou volgens een 112-correspondent worden gebruikt om mensen met een handicap te vervoeren.

05.30

Scooterrijdster gewond bij botsing met auto

Op de Steenweg in Helmond is dinsdagavond een vrouw gewond geraakt bij een ongeluk. Ze reed met haar scooter over de brug van de Steenweg en wilde de Kanaaldijk oversteken, toen ze in botsing kwam met een auto. Het jonge slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

05.00

Drie mannen aangehouden bij politieactie

De melding van de politie dat in een huis in de Hoogvensestraat in Tilburg gisteravond bij een politieactie drie mannen zijn aangehouden, klopt niet. Dit laat een woordvoerder vanochtend weten. De mannen werden aangehouden in een horecazaak in de Piusstraat in Tilburg. Dit nadat bij de politie een melding binnenkwam dat er een man met een wapen door de Hoogvensestraat liep.

LEES OOK: Agenten met getrokken wapens houden drie mannen aan in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!