Liveblog

112-nieuws: scooterrijder gewond na botsing • gesprongen waterleiding

10 juni 2022 om 06:09 • Aangepast 13 juni 2022 om 14:36
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

18.15

Gesprongen waterleiding leidt tot overlast

Aan de Oude Liesboslaan in Breda is vrijdagmiddag een waterleiding gespringen. Volgens Brabant Water is het een leiding van een ondergrondse brandkraan. Medewerkers van de watermaatschappij hebben de leiding inmiddels afgesloten en vervangen. Dertien huishoudens in de omgeving zaten enige tijd zonder water. Rond half negen hadden alle dertien huishoudens weer water.

17.50

Scooterrijdster gewond bij ongeluk

Een scooterrijdster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk. Dat gebeurde op de Vlijmenseweg in Den Bosch. Een automobilist wilde afslaan naar een parkeerplaats en zag daarbij de scooterrijdster over het hoofd. De auto tikte de scooter aan. Die botste vervolgens tegen een boom. De scooterrijdster raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter bracht de trauma-arts naar de plek van het ongeluk voor medische assistentie. De arts is niet meegegaan naar het ziekenhuis.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
17.00

Vrouw komt vast te zitten onder hekwerk

Een 54-jarige vrouw uit Raamsdonksveer is vast komen te zitten onder een hekwerk. Het draaiende deel van het hek, zo’n drie meter hoog, was op de vrouw gevallen. De vrouw was nog aanspreekbaar, maar moest voor controle toch mee naar het ziekenhuis. Een buurman heeft op haar kinderen gepast totdat de vrouw weer terug was uit het ziekenhuis.

16.50

A58 weer vrij na ongeluk richting Tilburg

Op de A58 vanuit Bergen op Zoom is in de richting van Tilburg een ongeluk gebeurd. Tussen het knooppunt Princeville bij Breda en Tilburg-Reeshof stond een file van 16 km. De linkerrijstrook was enige tijd dicht. De extra reistijd bedraagt drie kwartier.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
16.00

Vrachtwagen botst tegen personenauto

Op de Insulindelaan in Eindhoven is een vrachtwagen tegen een auto gebotst. Bij de botsing kwam de auto dwars voor de vrachtwagen te staan. De auto werd zo'n honderd meter voortgeduwd door de vrachtwagen. De inzittenden van de auto kwamen uit Duitsland. Zij kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. De Insulindelaan werd afgesloten en leidde tot files in de binnenstad van Eindhoven.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
15.45

Twee senioren met rollator overvallen in Breda

Op het Van Coothplein in Breda zijn vrijdagmiddag een bejaarde man en vrouw overvallen door een man. De beroving mislukte en de overvaller ging er zonder buit vandoor. Volgens de politie is de dader een licht getinte man met een blauwe jas. Verder had hij een pet op en droeg een mondkapje. Via een Burgernetmelding liet de politie weten de dader niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
15.15

Vrachtwagen met pech zorgt voor file op A27

Een vrachtwagen met pech zorgt voor flink wat vertraging op de A27 van Gorinchem naar Breda. De rechterrijstrook is daar dicht tussen Nieuwendijk en knooppunt Hooipolder. Verkeer moet inmiddels al rekening houden met een vertraging van een uur. De verwachting is dat de weg zo weer wordt vrijgegeven.

14.25

Hoge straffen voor Brabantse drugsbende

Zes Brabanders werden veroordeeld voor hun aandeel aan een internationale drugsorganisatie. De Bossche spin in het web kreeg 8 jaar cel opgelegd. De Tilburgse drugsketelbouwer kreeg 5 jaar cel. De Brabanders hadden plannen xtc-pillen naar Afrika te smokkelen.

LEES OOK: 'Drugsketelbouwer' uit Tilburg moet vijf jaar de cel in

14.15

Magneetvissers in Dongen halen antiek vuurwapen naar boven

Vorige week dinsdag alarmeerden magneetvissers de politie nadat ze waarschijnlijk een vuurwapen uit het water visten. Het was niet de eerste keer dat de magneetvissers wapentuig uit het water haalden. Het wapen is 100 jaar oud. Het gaat om een FN Browning 1922. Het wapen is inmiddels vernietigd.

Wachten op privacy instellingen...
14.10

Bestuurder verdacht van ontvoering 6-jarig jongetje

De politie heeft een 36-jarige man aangehouden in het onderzoek naar de ontvoering van een 6-jarig jongetje in Someren. Hij wordt alsnog verdacht van ontvoering. Er is geen bewijs dat er in het busjes strafbare feiten hebben plaatsgevonden. De verdachte mag thuis de strafzaak afwachten.

LEES OOK: Ontvoering 6-jarig jongetje: bestuurder busje alsnog aangehouden

13.46

Scooterrijder ernstig gewond na botsing met fietser

Een scooterrijder is vrijdag aan het begin van de middag ernstig gewond geraakt na een botsing met een fietser in Tilburg. Het ongeluk gebeurde op het fietspad op de Kraaivenstraat. Volgens een 112-correspondent is de scooterrijder met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de fietser is gewond en naar het ziekenhuis. Het fietspad is nog dicht voor ongeluk.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
13.25

UPDATE - Snelweg A2 van Eindhoven naar Maastricht in beide richtingen weer open

Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht is vannacht ter hoogte van het Limburgse Grathem een vrachtwagen met koeien gekanteld. De rijstroken waren de hele ochtend in beide richtingen dicht. Verkeer vanuit Eindhoven moest omrijden over de A67 en de A73. Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten om de reis naar het zuiden uit te stellen. Inmiddels is de weg weer vrij.

13.10

File op A58 tussen Best en Moergestel vanwege vrachtwagen met pech

Wachten op privacy instellingen...
11.52

Ruiten vernield bij basisschool Burgemeester van Mierlo in Rijen

Wachten op privacy instellingen...
11.20

Vogeltje komt om bij woningbrand in Oisterwijk

In een woning aan de Prinses Marijkestraat in Oisterwijk is vrijdag brand ontstaan. De bewoner lag te slapen toen hij plots werd overvallen door de brand. Hij wist veilig uit het huis te komen maar had rook ingeademd. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De schade in de woning is groot en er was veel rook in de omgeving. De brandweer heeft de aangrenzende huizen geïnspecteerd en zij hebben geen schade. Op dit moment wordt het huis geventileerd en verder nageblust, om half twaalf werd het sein brand meester gegeven.

Een vogeltje in een vogelkooi heeft de brand niet overleefd.

Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
Foto: Toby de Kort - SQ Vision
10.08

Geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal

Wachten op privacy instellingen...
10.00

UPDATE – Auto te water in Den Bosch, bestuurder had gedronken

Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn auto in het water gereden langs de snelweg A2 ter hoogte van Den Bosch. De bestuurder reed met de auto rechtdoor in een bocht en belandde meters lager in een natte sloot. Volgens de politie had de automobilist gedronken, hij mag voorlopig niet meer rijden.

De man zat alleen in de auto en raakte niet gewond.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse: brandweer, politie, meerdere ambulances en een traumahelikopter. Ook duikers van de brandweer waren ingeseind. De oprit bij het provinciehuis was door inzet van de hulpdiensten tijdelijk afgesloten.

Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
08.47

Auto in sloot in Oirschot

Foto: Politie Best-Oirschot - Instagram
Foto: Politie Best-Oirschot - Instagram
08.05

Man wordt aangevallen door stier en overlijdt

Bij slachtbedrijf Vion aan de Enschotsestraat in Tilburg is een medewerker overleden nadat hij werd aangevallen door een stier. Dat meldt de politie.

Vion bevestigt het tragische ongeval en meldt dat de Arbeidsinspectie onderzoek doet naar de toedracht. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. "We betreuren het ongeval ten zeerste en zijn aangeslagen. We werken mee aan het onderzoek en zolang dat loopt gaan we er verder niet op in", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

LEES OOK: Man wordt aangevallen door stier bij slachterij Vion en overlijdt

De slachterij in Tilburg (foto: Toby de Kort).
De slachterij in Tilburg (foto: Toby de Kort).
07.51

File door kapotte vrachtwagen

Wachten op privacy instellingen...
07.20

Auto rijdt langs visser af, zo het water in

Een visser die vanmorgen zat te vissen aan de Lovensekanaaldijk in Tilburg keek raar op toen er naast hem ineens een auto het water in reed. De visser belde de hulpdiensten. Het slachtoffer kon zelf uit de auto komen en is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het scheepvaartverkeer werd tijdelijk stilgelegd totdat de auto uit het water was gehaald.

06.15

Snelweg van Eindhoven naar Maastricht afgesloten nadat veewagen kantelt

Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht is in de nacht van donderdag op vrijdag bij het Limburgse Grathem een veewagen met koeien gekanteld, meldt een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Het ongeluk gebeurde in de richting van Eindhoven naar Maastricht, maar omdat er koeien loslopen, zijn beide rijrichtingen afgesloten. De rijstrook in de richting van Eindhoven opent op zijn vroegst weer rond 08.00 uur. Eén rijstrook van de weg in de richting van Maastricht gaat om 11.00 uur weer open.

Wie vanuit Eindhoven richting Maastricht rijdt, kan omrijden via de A67 (Venlo) en de A73.

Vermoedelijk zijn er ook dieren omgekomen of gewond geraakt. Hoe de veewagen kon kantelen is nog niet bekend. Ook de toestand van de chauffeur is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...
04.00

Auto in brand in Breda

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond vier uur een auto in brand gevlogen aan de Beatrixstraat in Breda. De auto stond langs de weg geparkeerd, in een bocht naar de Clausstraat toe.

De brandweer was er snel bij en kon voorkomen dat de auto volledig afbrandde. De schade bleef beperkt tot de binnenkant van de auto. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Dat wordt onderzocht.

Foto: Perry Roovers - SQ Vision
Foto: Perry Roovers - SQ Vision
01.21

Auto te water in Den Bosch

Een automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn auto in het water gereden langs de snelweg A2 ter hoogte van Den Bosch. De bestuurder reed met de auto rechtdoor in een bocht en belandde meters lager in een natte sloot.

Hulpdiensten zijn massaal te hulp geschoten. Brandweer, politie en meerdere ambulances kwamen ter plaatse, net als een traumahelikopter. Ook duikers van de brandweer werden ingeseind. De oprit bij het provinciehuis was door inzet van de hulpdiensten tijdelijk afgesloten.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er in de auto zaten en of er sprake is van gewonden. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald.

Foto: Sander van Gils - SQ Vision
Foto: Sander van Gils - SQ Vision
00.39

Twee auto's botsen op elkaar in Breda, geen gewonden

Twee auto's zijn donderdagnacht op elkaar gebotst op het kruispunt van de Tramsingel met de Gieterijstraat in Breda. Een van de auto's schoot door en belandde tegen een afgezaagde boom langs de weg.

Een vrouw is door een ambulancemedewerker nagekeken maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto's zijn door een bergingsbedrijf meegenomen. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Een buurtbewoner wist wel te vertellen dat er op deze plek veel ongevallen gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!