112-nieuws: drugs en wapens gevonden in Tilburg • nieuwe auto in brand - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: drugs en wapens gevonden in Tilburg • nieuwe auto in brand

5 juli om 14:50 • Aangepast 14 juli om 13:47
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

19.45

Nieuwe auto staat binnen half uur in brand

Een automobilist heeft niet veel plezier gehad van zijn nieuwe auto. Binnen een half uur stond de auto in brand. Dat gebeurde rond half zeven op de Europaweg in Helmond.

De bestuurder had tijdens het rijden al in de gaten dat er iets niet in orde was. Daarop werd de auto in de berm van de weg geparkeerd. Kort daarna begon de auto te branden. Een andere automobilist probeerde met een brandblusser het vuur uit te krijgen. Inmiddels was de brandweer bij de plek van de brand gekomen. Brandweerlieden hebben vervolgens de auto geblust. De oorzaak van de brand is onbekend.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels (SQ Vision)
Foto: Harrie Grijseels (SQ Vision)
18.45

Schennispleger in Eindhoven

Bij de politie in Eindhoven zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen over een man die op verschillende plekken in de stad zijn geslachtsdeel heeft getoond. Ook vanuit de omgeving van Eindhoven kwamen meldingen binnen. Het gaat om een man van boven de 60 jaar. Hij heeft grijs/wit lang haar en ook een grijs/witte baard. De laatste keer dat hij is gezien reed hij op een sportieve fiets.

Wachten op privacy instellingen...
18.30

Kabouterpad bij Meerse Plas blijft gesloten

Het Kabouterpad bij de Meerse Plas in Den Dungen blijft gesloten. De gemeente kan de veiligheid van bezoekers niet garanderen, vanwege de slechte staat van een aantal bomen die direct aan het pad grenzen.

17.45

Spijkerplanken gevonden in de bossen tussen Heeze en Eindhoven

In de bossen tussen Heeze en Eindhoven zijn maandagavond drie spijkerplanken gevonden. “Dit is een bewuste actie”, weet boswachter Nick Jeurissen van Brabants Landschap. De boswachter heeft aangifte gedaan. Hij vermoedt dat de planken waren bedoeld om illegale motorcrossers te dwarsbomen. "We krijgen daar de laatste tijd veel klachten over."

Een van de drie gevonden spijkerplanken (foto: Nick Jeurissen).
Een van de drie gevonden spijkerplanken (foto: Nick Jeurissen).
17.30

Twee verdachten aangehouden na vondst drugs en wapens

Twee mannen (19 en 23) zijn aangehouden nadat er in huizen en garageboxen drugs, wapens en geld zijn gevonden. Na een melding werden op drie plekken in Tilburg doorzoekingen gedaan. Agenten vonden flinke hoeveelheden soft- en harddrugs. Ook vond de politie wapens, munitie en (vals) geld. Al deze spullen zijn in beslag genomen.

17.15

Rammstein zorgt voor donkere filewolk boven Brabantse wegen

Het concert van de Duitse band Rammstein zorgt voor een explosie aan files in Brabant. Op verschillende wegen in Brabant staat het vast in de richting naar Nijmegen. De ANWB vermoedt daarom dat het optreden van Rammstein daarvan de oorzaak is. Ook maandag was er al opmerkelijk veel verkeershinder toen de Duitsers een concert gaven in het Goffertpark.

17.20

Faillissementsfraude voor 2,6 miljoen: man van 37 opgepakt

De FIOD heeft dinsdag een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden vanwege mogelijke faillissementsfraude. De schade bedraagt 2,6 miljoen euro. Tijdens doorzoekingen in zijn huis en twee bedrijfspanden in Veghel is beslag gelegd op de administratie, digitale gegevensdragers en een auto.

LEES OOK: Faillissementsfraude voor 2,6 miljoen: man van 37 opgepakt

17.15

Appartementenblok ontruimd na gaslek in Eindhoven

Een appartementenblok aan de Sonseweg in Eindhoven is dinsdag uit voorzorg ontruimd. Een van bewoners had bij het klussen een gasleiding geraakt. Het gas stroomde het appartement in.

Foto: SQ-Vision
Foto: SQ-Vision
16.40

Brand in mesthoop bij paardenstal

Op de Broekweg in Beek en Donk is dinsdagmiddag bij een paardenstal brand uitgebroken. Het gaat om een mesthoop. De paarden zijn inmiddels uit de stal. De brandweer wist te voorkomen dat de brand over zou slaan naar de stal. De brand is onder controle. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

15.02

File op A2 naar Den Bosch

Door een ongeluk op de middenberm van de A2, is er in de richting van Den Bosch een file ontstaan bij de afrit Kerkdriel. De linkerrijstrook is daar afgesloten en verkeer moet rekening houden met een vertraging van zeker een half uur.

Wachten op privacy instellingen...
14.46

Auto uitgebrand in Tilburg

Een auto is volledig uitgebrand aan de Insulindestraat in Tilburg. Iets na twee uur kreeg de brandweer de melding over de brandende auto. Het vuur werd geblust, maar de auto was niet meer te redden. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. De politie was ook aanwezig en doet daar onderzoek naar.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
14.20

Fietsster botst op paaltje

Een fietsster is zwaargewond geraakt, toen ze in Valkenswaard tegen een paaltje botste. Ze wordt door de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
10.17

Politie zoekt duo voor diefstal

De politie is op zoek naar twee mannen, die in april van dit jaar diefstal pleegden in Waalre en in Son en Breugel. Daarbij gebruikten ze dezelfde truc. Terwijl een van hen een praatje aanknoopt met iemand, grist de ander snel iets uit de tas van die persoon. Bij een vrouw werd zo een portemonnee gestolen, bij de ander haar telefoon en wat belangrijke pasjes.

De politie sluit niet uit dat het duo vaker heeft toegeslagen. Een van hen is inmiddels bekend.

Wachten op privacy instellingen...
09.41

Drie Fransen opgepakt voor diefstal in Roosendaal

De politie heeft maandagavond twee mannen en een vrouw uit Frankrijk opgepakt, nadat zij werden betrapt op diefstal bij het outlet center in Roosendaal. Medewerkers van de winkel zag hoe zij een broek en jas over hun eigen kleding aandeden. Ook stopten ze twee shirts, een legging en een hoodie in een tas zonder af te rekenen.

09.21

Vechtpartijen op kermis Etten-Leur

Wachten op privacy instellingen...
08.30

Ongeluk met 4 auto's op A2

Na een ongeluk tussen vier auto's, is er op de A2 van Maastricht naar Eindhoven file ontstaan tussen Nederweert en afrit Budel. De linkerrijstrook was daar een tijdje afgesloten, maar inmiddels is de weg weer vrij. De vertraging liep op het hoogtepunt op tot zo'n drie kwartier.

07.37

Bekeuringen voor boeren

De politie heeft maandagavond in Etten-Leur bekeuringen uitgedeeld aan 20 boeren, omdat zij met tractoren op de N640 reden. Dat is verboden. Verder kreeg nog 1 bestuurder een bekeuring voor onjuiste kentekenplaten en 4 voor het rijden met de telefoon in de hand.

LEES OOK: Boeren krijgen bekeuringen in Etten-Leur: tractor verboden op de weg

06.30

Gewonde na keukenbrand

De brandweer is even na zes uur dinsdagmorgen gealarmeerd voor een brand in een flatcomplex aan de Epelenberg in Breda. Een van de bewoners raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, de ander werd gecontroleerd, maar mankeerde niks..

Het vuur was snel geblust. De brandweer gaat bij de buren controleren of daar nog problemen zijn en of de flatwoningen geventileerd moeten worden. Over de oorzaak van het brandje, dat gepaard ging met nogal wat rook, is niets bekend. De woning waar het vuur woedde, is op de vierde en hoogste verdieping van het flatgebouw. Uit voorzorg waren ook diverse politiewagens en een ambulance op de melding afgekomen.

Wachten op privacy instellingen...
Het zwaar beschadigde appartement (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
Het zwaar beschadigde appartement (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
23.15

Camper in vlammen op

Een camper die geparkeerd stond aan de Graaf Engelbertlaan in Breda is maandagavond laat geheel door brand verwoest. Buurtbewoners hoorden een harde knal en toen ze naar buiten keken, zagen ze de camper in brand staan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de camper geheel uitbrandde. De politie onderzoekt het een en ander. De camper zou hier al een aantal dagen geparkeerd hebben gestaan, zo lieten buurtbewoners weten.

Wachten op privacy instellingen...
De brandweer had de handen vol aan het blussen van het vuur (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer had de handen vol aan het blussen van het vuur (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
23.30

Toedracht ernstig motorongeluk onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoe maandagavond een motor van de weg raakte op de Daesdonckseweg in Strijbeek. De twee mensen die erop zaten, een man (27) en vrouw (26) uit Breda, raakten zwaargewond. Het ongeluk gebeurde rond tien uur. De motor kwam in struikgewas tot stilstand. Politie, twee ambulances en de brandweer kwamen naar de plek van het ongeval om beide personen te helpen. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de motor afgevoerd. Het is niet bekend hoe het met de slachtoffers is.

Wachten op privacy instellingen...
De motor in het bosje (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
De motor in het bosje (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.