Buurt voelt zich onveilig na weer een schietpartij: 'Er moet iemand dood'

20 juli 2022 om 09:41 • Aangepast 21 juli 2022 om 10:12
nl
In de buurt van de Merelstraat in Oss wordt geschokt gereageerd na de derde schietpartij in korte tijd. In de vroege woensdagochtend werd daar een huis beschoten. Volgens buurtbewoners zou de schietpartij te maken hebben met een dodelijke schietpartij in april waarbij de 23-jarige Mo om het leven kwam. "Het is bijna normaal geworden", zegt een verontruste buurtbewoner.

Verschillende buurtbewoners zeggen rond vijf uur in de ochtend een aantal schoten gehoord te hebben. "Dit is toch triest, dat we zover zijn gekomen", vertelt een buurtbewoner tegen Omroep Brabant.

De meeste bewoners willen hun ei wel kwijt over de situatie in de buurt, maar blijven uit angst liever anoniem. "Deze schietpartij heeft te maken met Mo die hier een paar maanden geleden is doodgeschoten. Het zijn vrienden van hem, het is allemaal met elkaar verbonden."

In de Merelstraat zijn ze net bijgekomen na wat vermoedelijk een vergis-schietpartij was, vorige week aan de andere kant van de straat. "Dat was hier op de hoek. Ze moesten natuurlijk het andere hoekhuis hebben."

"Al die criminelen meteen hun huis uitzetten."

Sommige straatbewoners willen het liefst zo snel mogelijk verhuizen. "Hier laten ze het niet bij. Ze stoppen pas als er iemand dood is.. De gemeente moet heel snel ingrijpen en camera's hangen, maar dat weigeren ze te doen tot nu toe."

Volgens een boze buurtbewoner zou ook woningcorporatie Brabant Wonen direct moeten ingrijpen. "Maar dat doen ze niet. Voor een wietplantje moet je je huis uit, maar nu zie je ze niet. Ze moeten al die criminelen direct het huis uitzetten", klinkt het resoluut.

Een woordvoerder van Brabant Wonen laat woensdagochtend weten het 'heel erg' te vinden wat er is gebeurd in de Merelstraat. Bij de woningcorporatie zijn volgens haar echter geen signalen binnengekomen dat bewoners in de buurt zich niet veilig voelen en daarom willen verhuizen. Verder gaat ze niet in op de situatie in de buurt en eventuele acties die de corporatie in de buurt kan nemen. "Het onderzoek ligt nu bij de politie", geeft ze aan. "Natuurlijk hebben we hebben contact met de politie en de gemeente over de situatie, maar zij zijn in de lead."

"We zetten meer boa's en politie in."

In een eerder gesprek met Omroep Brabant sprak de politie al over het verharden van het drugsgeweld in Oss. "Normaal zagen we dit soort incidenten in Amsterdam en Utrecht. In Brabant was het wat gemoedelijker doordat families de drugswereld regeerden. Maar dat is aan het veranderen en dat is zeer zorgelijk."

Inmiddels heeft ook burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans gereageerd op de schietpartij. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Maar het mag duidelijk zijn dat dit een enorme impact heeft op de buurt. Mensen maken zich zorgen, zijn bang en voelen zich onveilig. Om ervoor te zorgen dat inwoners zich weer veiliger gaan voelen in hun buurt, zetten we meer boa's en politie in."

LEES OOK:
Opnieuw schietpartij in Oss, derde in een week tijd

Opnieuw huis beschoten in Oss, kogelinslag in het raam

Bewoner beschoten huis Oss is vorige week overleden: 'Lijkt op vergissing'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!