Tim van Rijthoven kampt met rugpijn en geeft op bij toernooi in Amerika

21 juli 2022 om 21:50 • Aangepast 22 juli 2022 om 21:29
nl
Tim van Rijthoven heeft moeten opgeven in de tweede ronde van een challengertoernooi in de Amerikaanse stad Indianapolis. De tennisser uit Roosendaal stond in zijn partij tegen de Amerikaan Ben Shelton voor, maar hij kon niet verder spelen vanwege een pijnlijke rug.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Van Rijthoven had de eerste set gewonnen in de tiebreak. In de tweede set leidde de 25-jarige Roosendaler met 2-1 in games toen hij de strijd moest staken.

De tennisser heeft een succesvol grasseizoen achter de rug. Hij won het grastoernooi van Rosmalen en bereikte op Wimbledon de vierde ronde. Daarin ging hij ten onder tegen de latere winnaar, de Serviër Novak Djokovic.

Wereldranglijst
Van Rijthoven verloor vorige week in Newport in de eerste ronde van de Amerikaan Mitchell Krueger. Op de wereldranglijst van afgelopen maandag staat Van Rijthoven op plek 101.

Een challengertoernooi is een internationaal tennistoernooi voor mannen, opgezet door de ATP. De toernooien zijn in het leven geroepen om spelers genoeg punten te laten verdienen om op een hoger niveau mee te kunnen komen. Als je in deze toernooien veel punten haalt, kun je makkelijker toegang krijgen tot toernooien in hogere klassen.

LEES OOK:

Tennissprookje Van Rijthoven krijgt geen nieuw hoofdstuk in Newport

Tim van Rijthoven gaat even de tijd nemen 'om me alles te realiseren'

Sprookje Tim van Rijthoven eindigt in achtste finale Wimbledon

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!