Na dodelijke aanrijding nog dit jaar 30 kilometer op Besterdring in Tilburg

27 juli 2022 om 17:08 • Aangepast 28 juli 2022 om 11:06
nl
De Besterdring in Tilburg wordt dit najaar al een 30-kilometerzone. De gemeente grijpt in na een dodelijk ongeval eind mei, waarbij een voetganger geschept werd door een auto. Op dit moment mag je nog met 50 kilometer per uur door de straat rijden.
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Eigenlijk zou de Besterdring even buiten het centrum van de stad pas in 2025 aangepakt worden en een complete make-over krijgen. Dat was al twee jaar eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Door de herinrichting moet de winkelstraat aantrekkelijker en veiliger worden.

"De verkeersveiligheid kan niet wachten."

Een fataal ongeval waarbij eind mei de 66-jarige Gerard omkwam, zorgt ervoor dat wethouder Rik Grashof nu al maatregelen neemt op de Besterdring. "De verkeersveiligheid kan niet wachten op de herinrichting, zoals wel is gebleken."

De Besterdring is een drukke doorgaande weg met veel winkels, voetgangers, fietsers, parkeerplekken en zijstraten. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties en er gebeuren volgens de gemeente te veel ongelukken. Vanuit de buurt wordt er al langere tijd geklaagd over hardrijders.

"We zijn hier erg blij mee."

De dood van de man die zijn hond aan het uitlaten was, leidde tot veel verontwaardiging in de buurt en een roep om snelle maatregelen. "We zijn erg blij dat de gemeente zo snel ingrijpt", laat Henk de Graaf weten namens ondernemersvereniging Besterd.

Tegelijk met de lagere maximumsnelheid legt de gemeente ook verkeersdrempels aan. "We moeten dit nog wel overleggen met busvervoerder Arriva en de hulpdiensten", laat Grashoff weten.

Agenten nemen de situatie in ogenschouw (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten nemen de situatie in ogenschouw (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties).

Per direct worden de tijden van het verkeerslicht bij de voetgangersoversteekplaats aangepast, waardoor hij ook werkt op zondagen, tijdens uitgaansuren en als de bus rijdt.

"Benieuwd of dit ook in de toekomst werkt."

De volledige herinrichting van de Besterd blijft gepland staan voor 2025. "De versnelde maatregelen zijn goed voor nu, maar we zijn benieuwd of ze ook in de toekomst nog voldoen", zegt voorzitter De Graaf van de ondernemersvereniging.

"De Besterdring is de ontsluitingsweg van de wijk en als over een paar jaar de Spoorzone drukker wordt en de Cityring van Tilburg autoluw is, ben ik benieuwd of het allemaal nog werkt."

LEES OOK:

Voetganger doodgereden in Tilburg, drie mensen opgepakt

Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie

Jan verloor zijn beste vriend bij ongeluk in Tilburg: 'Dit is afschuwelijk'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!