Video

Klaas Otto en vriendin mogen na aanslag maand hun huis niet in

31 juli 2022 om 17:37 • Aangepast 1 augustus 2022 om 16:11
nl
Klaas Otto en zijn vriendin Gracia krijgen een gebiedsverbod van zeker een maand naar aanleiding van de aanslag op hun woning in Den Bosch zaterdagnacht. Ook gaat het huis aan de Stapelen voor deze periode op slot. Dat laat de Bossche burgemeester Jack Mikkers weten, hoewel hij de namen van de bewoners niet noemt.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het was de tweede keer deze week dat er een explosie was bij een huis in de wijk de Maaspoort. Bij de eerste aanslag vermoedde de politie al dat het eigenlijke doelwit de woning van Gracia was. Zij is de vriendin van Klaas Otto en beiden hebben een crimineel verleden.

De Bossche burgervader noemt de tweede aanslag brutaal en schokkend. "Er waren na de eerste ontploffing extra camera's in de wijk geplaatst om een tweede aanslag te voorkomen. Dat is onvoldoende gebleken. De daders weten dat ze gefilmd zijn en hebben toch het lef gehad opnieuw toe te slaan."

Fout gemaakt
Jack Mikkers wil niet bevestigen dat de bewoners die een gebiedsverbod krijgen, Klaas Otto en zijn vriendin zijn. "Dat is aan de politie om daar uitspraken over te doen." De politie vermoedde vorige week dat de aanslagplegers mogelijk een fout hadden gemaakt. Vandaar dat er uit voorzorg extra camera's zijn geplaatst. Beide huizen hebben hetzelfde huisnummer (34).

In de twee straten heeft de politie enkele dagen geleden een camerazuil geplaatst. Uit een mededeling van de gemeente blijkt dat ze van plan is om die tot zeker 14 augustus te laten staan. Het besluit wordt maandag officieel gepubliceerd.

Tweede aanslag op huis Stapelen
Het is de tweede keer dat het huis aan de Stapelen doelwit is van een aanslag. In 2017 werd het huis doorzeefd met kogels. Die waren toen bedoeld voor de toenmalige partner van de bewoonster die ook een crimineel verleden heeft. De man, Faysal L., kreeg toen een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd en hij mocht in die tijd de woning niet meer betreden.

De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de aanslagen van deze week. Burgemeester Mikkers kan zich voorstellen dat omwonenden dat verband al lang gelegd hebben. "Twee aanslagen in dezelfde wijk bij huizen met gelijke huisnummers klinkt inderdaad alsof er de eerste keer een fout is gemaakt."

Afschuwelijk voor buurt en stad
Door Klaas Otto, de voormalige topman van motorclub No Surrender, en zijn vriendin minimaal een maand een gebiedsverbod op te leggen en de woning te sluiten, hoopt de burgemeester de rust en veiligheid weer terug te brengen. "Deze week zijn mensen tot twee keer toen 's nachts opgeschrikt door een explosie. Dat is afschuwelijk voor de buurt maar ook de stad. We tolereren geen gedrag dat zorgt voor ontwrichting, angst en onrust voor andere inwoners zoals nu is gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!