We krijgen een hittegolf: 'Zondag gaat de teller lopen'

6 augustus 2022 om 16:18 • Aangepast 8 augustus 2022 om 10:36
nl
De kans is groot dat we komende week officieel in een hittegolf terechtkomen. "Zondag gaat de teller lopen", zegt meteoroloog Alfred Snoek van Weerplaza. "Met de huidige voorspellingen zou het zeker moeten lukken."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Voor een officiële hittegolf moet het vijf dagen achter elkaar 25 graden of warmer zijn. En van die vijf dagen moet de temperatuur op drie dagen tot boven de 30 graden stijgen. En dat gaat wel lukken, denkt Alfred Snoek. "Zeker in Brabant denk ik dat het wel een hittegolf wordt, voor het midden van Nederland is het twijfelachtig."

Waarschijnlijk tikken we in Brabant zondag voor het eerst de 25 graden aan. "Dan gaat die teller lopen", zegt Snoek. "En als het zondag niet lukt, dan zeker op maandag." En dan blijft het naar alle waarschijnlijkheid de hele week warm. Dus die vijf dagen op rij, dat gaat wel lukken.

"Twee tienden minder warm maakt voor je gevoel niets uit."

"Maar dan hebben we ook nog drie dagen van meer dan 30 graden nodig", zegt Snoek. "Daarvoor gaat woensdag of anders donderdag de teller lopen", verwacht hij. "En dat mogen drie willekeurige dagen zijn, dat hoeft niet aaneengesloten."

De weerman gaat er vanuit dat dat komende week in Brabant wel gaat lukken. "En anders zitten we er twee tienden vanaf. Maar dat maakt voor je gevoel echt niet uit hoor."

LEES OOK:

Tropische temperaturen op komst en regen zit er voorlopig niet in

Dit is waarom je zo moe wordt van de hitte en dit kun je er tegen doen

Sproei slim en ontdek het lek: zo bespaar je liters water

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!