Liveblog

112-nieuws: auto raast over vakantiepark • A17 Moerdijk enige tijd dicht

10 augustus 2022 om 23:12 • Aangepast 5 september 2022 om 15:44
nl
In dit liveblog hebben we je deze woensdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Man rijdt roekeloos over Prinsenmeer

Een man heeft woensdagavond consternatie veroorzaakt op Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Volgens een 112-correspondent heeft hij roekeloos over wegen van het park gereden. Hij kwam tot stilstand nadat hij bovenop een veel grotere wagen was gebotst. Door de klap werd die auto zwaar beschadigd. De bestuurder die de botsing veroorzaakte, is gewond naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gebracht.

22.10

A17 enige tijd dicht vanwege reparatie

De snelweg A17 richting Dordrecht was woensdagavond enige tijd dicht bij Moerdijk. Dit was nodig, omdat het asfalt moest worden vervangen. Na een botsing waarbij twee vrachtwagens betrokken waren, was olie en diesel op de weg beland. De werkzaamheden namen uren in beslag, maar donderdagochtend kon het verkeer hier weer gewoon doorrijden.

Wachten op privacy instellingen...
22.00

Man (61) vermist in Oosterhout/Dongen

Er is nog steeds geen spoor van een man van 61, naar wie in de omgeving van Oosterhout en Dongen al uren wordt gezocht. Hij is ongeveer 1,90 meter lang, is tenger gebouwd, heeft een grijs baardje en grijs haar tot op de schouders. Verder draagt hij een zwarte joggingbroek en sokken met glitters.

21.55

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd

Vluchtstroken en pechhavens mogen niet als parkeer- of als overnachtingsplaatsen worden gebruikt. Toch gebeurt dit nogal eens. Deze woensdagavond moest een weginspecteur van Rijkswaterstaat langs de snelweg A67 tussen Geldrop en Liessel een aantal vrachtwagenchauffeurs sommeren om ergens anders hun combinatie te parkeren. Dit gebeurde aan beide kanten van de snelweg.

Wachten op privacy instellingen...
21.50

Brandweer helpt vrouw

Hulp op letterlijk en figuurlijk hoog niveau van de brandweer, eerder deze woensdag in Tilburg. Een bewoonster van een flatgebouw aan de Griegstraat kon door een kapotte lift niet met haar scootmobiel naar de vijfde etage. De brandweer nam eerst haar en daarna haar voertuig met een hoogwerker naar boven. De lift wordt pas zaterdag gerepareerd.

21.30

Brand bij boerderij in Sprundel

Minstens vijf brandweerwagens zijn de weg opgegaan om een brand aan de Oosteindseweg in Sprundel te blussen. Rond negen uur woensdagavond werd bekend dat daar brand was uitgebroken in een stal annex keuken en kantine. Uiteindelijk bleek het te gaan om een brand in een meterkast en had de brandweer de zaak binnen een half uur onder controle. De wagens die werden ingezet waren afkomstig van de brandweerteams van Etten-Leur en Sprundel.

21.00

Fikse brand in appartement Diessen

De hal van een appartement in Diessen is woensdagavond uitgebrand. Het vuur was door nog onbekende oorzaak rond acht uur begonnen in de meterkast van de woning aan De Elders. De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. Even later heeft één van hen met brandblussers geprobeerd te redden wat er te redden viel en mensen in een andere woning kunnen waarschuwen.

Beide appartementen hebben zoveel roet- en of rookschade opgelopen dat de bewoners deze avond en de komende nacht elders moeten doorbrengen. Andere appartementen van het complex moesten worden geventileerd. Bij het vuur kwam namelijk nogal wat rook vrij. De brandweer was met vier wagens paraat, waaronder een aantal hoogwerkers. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan. Maar ook de buurt was paraat om hen te helpen, zo laat één van hen dankbaar weten.

De brandweer was snel paraat in Diessen (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer was snel paraat in Diessen (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).
20.25

Zoektocht politie langs A67

Agenten hebben langs de snelweg A67 iets gevonden dat eerder deze woensdagavond uit een auto is gegooid. De man die dat deed werd daarna door de politie aangehouden. De politie liet de wagen waarin hij zat stoppen vanwege een 'verdachte situatie', zo meldt een woordvoerder. Wat dat inhoudt en wat er is gevonden, is niet bekendgemaakt. Door de zoektocht was de rechterrijstrook van de A67 tussen afslag Someren en knooppunt Leenderheide enige tijd dicht.

LEES OOK: Man op A67 aangehouden, politie vindt 'iets' dat uit auto is gegooid

19.00

Weer brand in Putte

Voor de tweede achtereenvolgende dag is er een bosperceel afgebrand aan de Zoekweg in Putte. Waar het dinsdag ging om een stuk grond van 10 bij 10 meter, was het getroffen oppervlak woensdag twee keer zo groot. Uiteraard rukte de brandweer vanwege de aanhoudende droogte met veel mensen en materieel uit. Dat het weer op vrijwel dezelfde plek te doen was, kan 'puur toeval' zijn, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. "Maar het kan ook zijn dat het is gaan broeien."

Wachten op privacy instellingen...
18.10

Ongeluk op A17

Door een ongeluk waarbij twee vrachtwagens betrokken waren is de rechterrijstrook niet beschikbaar op de snelweg A17 bij Moerdijk. Rijkswaterstaat meldt dat een schoonmaakwagen een olie- en dieselspoor gaat opruimen. Er is al een kleine file ontstaan. Verkeer dat op weg wil naar Rotterdam, wordt geadviseerd om te rijden via de A58 en de A16.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

'Uiterst giftige reactie' in bedrijf

Bij SGS Food Analystics, een bedrijf in Oosterhout, zijn woensdagmiddag per ongeluk salpeterzuur en zoutzuur met elkaar in contact gekomen. Dit leidde volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant tot een 'uiterst giftige reactie'. Gelukkig raakte niemand gewond en gebeurde het in een afgesloten ruimte.

De dertig tot veertig mensen die in het bedrijfspand waren, zijn allen naar buiten gestuurd. Ze moesten daar, in de schaduw, onderzoek van de brandweer afwachten. Er zijn volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio een 'gaspakkenteam' en een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

De melding van het incident kwam even na half vier binnen, gaandeweg bleek er toch meer aan de hand te zijn. SGS is gevestigd aan de Everdenberg en doet milieuanalyses en analyses van levensmiddelen en diervoeders.

De brandweer bij SGS (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer bij SGS (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
Het personeel moest buiten wachten (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
Het personeel moest buiten wachten (foto: Marcel van Dorst/SQ Vision Mediaprodukties).
16.40

Onderzoek naar dood vrouw in scootmobiel

De politie onderzoekt de dood van een oudere vrouw die woensdagmiddag in een parkeergarage in Uden is gevonden. Ze zat in een scootmobiel en kwam door nog onbekende oorzaak klem te zitten in een brandslangkast. Het gaat om de parkeergarage Brabantplein aan de Pastoor Spieringsstraat.

Politie en brandweer bij de parkeergarage (foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en brandweer bij de parkeergarage (foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties).
16.35

Bermbrand lastig voor verkeer


Het verkeer op de snelweg A16 heeft vanaf knooppunt Zonzeel in de richting van Dordrecht al een paar uur last van een bermbrand. Tegen half vijf was de grootste vertraging achter de rug.

Wachten op privacy instellingen...
16.30

Brand motorzaak Den Bosch valt mee

De brandweer rukte woensdagmiddag uit voor een brand in de Central Harley Davidsondealer aan de Hervensebaan in Den Bosch. Even na drieën zouden bij het wegbranden van onkruid vonken zijn overgeslagen naar het pand. Mensen die in de zaak waren en 120 motoren konden tijdig naar buiten. Het vuur was snel onder controle.

De brandweer bezig bij de winkel (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer bezig bij de winkel (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De gasfles waarmee de brand zou zijn ontstaan (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vison Mediaprodukties).
De gasfles waarmee de brand zou zijn ontstaan (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vison Mediaprodukties).
12.10

UPDATE: Dode gevonden bij zoekactie in Surfvijver Waalwijk

Bij de zoekactie naar de vermiste man in de Surfvijver in Waalwijk is een lichaam gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie woensdagochtend. Het gaat om de Poolse man die sinds dinsdagavond werd vermist.

De zoekactie bij de Surfvijver in Waalwijk (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
De zoekactie bij de Surfvijver in Waalwijk (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
11.50

Politie zoekt eigenaren van gestolen sieraden

Bij een huiszoeking op donderdag 21 juli in een huis van een verdachte heeft de politie een aanzienlijk geldbedrag en een grote hoeveelheid sieraden gevonden. De man is een bekende van de politie en wordt in verdacht van inbraken in de buurt van Gilze. De politie is op zoek naar de eigenaren van de sieraden.

Meer sieraden vind je hier.

Foto: Politie
Foto: Politie
11.30

Caravan schiet los van auto en belandt in een sloot

Een automobilist is op de N272 bij Sint Anthonis zijn caravan verloren. De caravan schoot los van de trekhaak en kwam in een sloot terecht. De bestuurder was onderweg naar de garage. De weg en het fietspad waren enige tijd afgesloten om de caravan uit de sloot te halen.

Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
09.40

Kop-staartbotsing tussen twee bestelbusjes

Bij een kop-staartbotsing tussen twee bestelbusjes zijn een man en een vrouw lichtgewond geraakt. Dat gebeurde op de Ripseweg in Elsendorp. Het voorste busje remde af om de weg op te draaien. De bestuurster van de achterste bestelbus zag dit te laat en botste tegen de bus. Beide bestuurders zijn nagekeken door het ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
09.25

Tijdelijk geen treinen tussen Bergen op Zoom en Goes

Door werk aan het spoor rijden tussen 10.00 en 11.10 uur geen treinen tussen Bergen op Zoom en Goes.

Wachten op privacy instellingen...
08.10

Drukte rondom Eindhoven door werkzaamheden

Werkzaamheden op de randweg bij Eindhoven zorgen voor files op de A2 en de A50. Bij Eindhoven wordt een tunnelbak geplaatst.

Wachten op privacy instellingen...
08.00

Mountainbiker maakt lelijke smak

Een mountainbiker heeft dinsdagavond rond zeven uur een lelijke smak gemaakt. Dat gebeurde in het bos bij de Schaapsdreef in Ossendrecht. Door val belandde de mountainbiker op een tak waarvan een deel in zijn lichaam kwam. Brandweerlieden knipten de tak los waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Hoe het met de mountainbiker gaat is niet bekend.

07.40

Twee jongens rijden met scooter het kanaal in

Twee jongens zijn dinsdagnacht met hun scooter in het water aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven geraakt. De hulpdiensten rukten rond kwart over een uit na een melding dat er iemand in het water was beland. Zij troffen een jongen aan die op de kant stond. De jongen verklaarde dat hij achterop de scooter zat. Samen met de bestuurder zou hij onderuit zijn gegaan. De bestuurder zou er daarna vandoor zijn gegaan. Duikers van de brandweer haalden de scooter uit het water. De politie zoekt uit wat er precies is gebeurd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
06.15

Auto belandt op zijn kop

Een automobilist is vannacht op de Antwerpseweg in Rijsbergen gewond geraakt nadat hij met zijn auto op zijn kop belandde. Dit gebeurde nadat de bestuurder rond kwart voor vijf 's ochtends door onbekende oorzaak op een rotonde een boom raakte. Vervolgens ging het helemaal mis en belandde de auto op zijn kop op de weg.

De automobilist is volgens een 112-correspondent naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen en de ernst daarvan is niks bekend. De auto is zwaar beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt door de politie onderzocht. Voor zover bekend was er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
05.30

Zoekactie naar vermiste man in Surfvijver

Een grote zoekactie naar een man die gisteravond te water raakte bij de Surfvijver aan de Vijverlaan in Waalwijk heeft niks opgeleverd. Rond elf uur werd de zoektocht vanwege de invallende duisternis gestaakt. De vermissing van de man werd rond negen uur gisteravond voor het eerst gemeld. De zoektocht wordt vandaag hervat.

De zoekactie bij de Surfvijver in Waalwijk (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
De zoekactie bij de Surfvijver in Waalwijk (foto: Iwan van Dun / SQ Vision).
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!