Liveblog

112-nieuws: auto ramt lantaarnpaal • tankstation overvallen

12 augustus 2022 om 20:24 • Aangepast 5 september 2022 om 16:45
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.37

Auto knalt op lantaarnpaal

Op een oprit van de A59 bij knooppunt Hooipolder is vrijdagavond een auto uit de bocht gevlogen. De bestuurder raakte met zijn voorwiel in de berm, waarna hij de macht over het stuur verloor. Vervolgens ramde hij een lantaarnpaal, die omviel. De bestuurder en bijrijder kwamen met de schrik vrij. De oprit was een tijdje afgesloten, tot de auto was weggetakeld.

Foto: Mathijs Bertens/SQ Visio
Foto: Mathijs Bertens/SQ Visio
22.24

Ook een natuurbrand in Mariahout

De brandweer is met drie blusvoertuigen en een waterwagen aanwezig bij een natuurbrand aan het Bosven in Mariahout. Dat meldt de brandweer op Twitter. Verdere opschaling is niet nodig. De brand heeft een oppervlakte van honderd vierkante meter.

Eerder vandaag waren er ook bosbranden in Schijf, Waalre, Soerendonk en Leende.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
22.06

UPDATE - Natuurbrand in Leende is onder controle

De natuurbrand aan de Strijperdijk in Leende is onder controle. Een strook van ongeveer vijftig meter lang heeft in brand gestaan, dat meldt de brandweer. De brandweer maakt het gebied uit voorzorg goed nat.

Het is de zoveelste natuurbrand in Brabant vandaag. Het was ook al raak in Schijf, Waalre en Soerendonk.

21.38

Overval op tankstation

Een tankstation aan de Parallelweg in Wijk en Aalburg zou zijn overvallen. Volgens de politie zou het mogelijk gaan om één of twee mannen. Er werd een wapen gebruikt, maar niemand raakte gewond. Inmiddels is er via Burgernet een signalement van in ieder geval één man verspreid. Hij is mager, ongeveer 1 meter 70 lang en draagt een zwarte helm en zwarte trui met witte letters en een capuchon.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
21.24

Natuurbrand in Leende

En ook in Leende is een natuurbrand uitgebroken. Het gaat om een natuurgebied aan de Strijperdijk. Meerdere brandweerwagens zijn onderweg. Het is de zoveelste natuurbrand in Brabant vandaag. Het was ook al raak in Schijf, Waalre en Soerendonk.

20.39

Stapel pallets in brand

Naast een bedrijfspand aan de Slof in Dongen stond een stapel met pallets in brand. De brandweer moest daar om halfacht voor uitrukken. Door het snelle optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar het bedrijfspand.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
20.21

Motorrijder onderuit in Etten-Leur

Een motorrijder is op de Couperuslaan in Etten-Leur onderuit gegaan. Hij moest remmen voor een bestelbus die voor hem reed. De motorrijder is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
19.42

Tweede brandhaard bij bosbrand Waalre, branden zijn onder controle

Bij de bosbrand in Waalre aan de Valkenswaardseweg is vrijdag rond zes uur een tweede brand ontstaan. Die brand ontstond zo'n vijfhonderd meter verderop. Volgens de brandweer is er geen link tussen deze twee branden, want de afstand is dusdanig dat de brand niet kon overslaan. De tweede brandhaard heeft een oppervlakte van 900 vierkante meter.

De brandweer is vanaf half vijf vrijdagmiddag bezig met de bosbrand in Waalre. De eerste brand beslaat een gebied van 4 hectare, dat is de grootte van zes voetbalvelden. De brandweer is aanwezig met twaalf blusvoertuigen en zes watertanks. Ook agrariërs bieden hulp bij het nablussen met watertanks. De brand is onder controle maar de brandweer heeft nog wel wat uren nodig om te voorkomen dat de brand opnieuw oplaait. Ze houdt het gebied nat.

LEES OOK: Flinke bosbrand in Waalre, agrariërs helpen met watertanks

De tweede brandhaard in de bossen bij Waalre (foto: SQ Vision).
De tweede brandhaard in de bossen bij Waalre (foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Brandweer in actie bij de bosbrand in Waalre (foto: SQ Vision).
Brandweer in actie bij de bosbrand in Waalre (foto: SQ Vision).
18.33

Wildwaterbaan Kempervennen ontruimd na rook in machinekamer

Bij vakantiepark Kempervennen in Westerhoven is de wildwaterbaan vrijdagavond ontruimd vanwege rook in de machinekamer. De oorzaak bleek een oververhitte elektromotor, deze is vervolgens uitgezet.

Een medewerker van Kempervennen laat weten dat de wildwaterbaan snel en gemakkelijk ontruimd kon worden en dat de rest van het zwembad Aqua Mundo open kon blijven. Zodra de machine van de wildwaterbaan werd uitgeschakeld, was er ook geen rook meer te zien.

18.24

UPDATE - Bosbrand in Waalre onder controle maar brandweer heeft nog uren nodig voor nablussen

De bosbrand in Waalre lijkt onder controle, zo meldt de brandweer. Maar ze gaat de komende uren nog nablussen. Het verbrande gebied wil ze goed nat maken. Dit veroorzaakt de nodige geur- en rookoverlast, zo meldt de brandweer via Twitter.

De brand woedt in het bos ter hoogte van de Valkenswaardseweg. Er is een NL-Alert verstuurd aan omwonenden. De brandweer vraagt mensen om niet te gaan kijken en uit de rook te blijven.

18.03

Vrachtwagen met klapband leidt tot file op A58

Wachten op privacy instellingen...
17.53

Bosbrand vlakbij vakantiepark Slot Cranendonck

Vlakbij vakantiepark Slot Cranendonck heeft vrijdagmiddag een bosbrand gewoed. Brandweerkorpsen van Budel en Someren kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Momenteel wordt er nog nageblust om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait.

De bosbrand in Soerendonk was snel onder controle (foto: SQ Vision - WdG).
De bosbrand in Soerendonk was snel onder controle (foto: SQ Vision - WdG).
17.46

Natuurbrand Waalre lijkt onder controle

De natuurbrand in een bos in Waalre lijkt onder controle, dat meldt de brandweer op Twitter. Vanwege de soms aantrekkende wind blijven ze alert op eventuele uitbreiding.

De brandweer schat in dat een gebied van 200 bij 200 meter in brand staat in het bos in Waalre. "Maar het gaat om een eerste schatting", meldt een woordvoerder. De brand woedt ter hoogte van de Valkenswaardseweg.

De brandweer is ter plaatse met acht bluswagens en een aantal watertanks. De Valkenswaardseweg is niet afgesloten, al is dat wel de plek waar de rook overkomt.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.40

Bestuurder van gecrashte Audi in Tilburg is weer thuis

De bestuurder van de auto die vrijdagochtend crashte op de Ringbaan-Noord in Tilburg is weer thuis, dat meldt de politie. Het gaat om een 20-jarige Tilburger. De bijrijder is een 18-jarige Rotterdammer, hij ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis.

De politie laat weten dat de Tilburger als verdachte is aangemerkt en op korte termijn wordt verhoord. De man is niet aangehouden. Volgens de politie is de man als verdachte aangemerkt omdat er sprake is van een schuldvraag.

LEES OOK: Bestuurder gecrashte Audi is weer thuis, bijrijder nog in het ziekenhuis

17.10

Brandjes gesticht in Boxmeer, politie zoekt getuigen

In Boxmeer zijn donderdagochtend brandjes gesticht op verschillende plekken, dat meldt de politie op Facebook. Door de brandjes is schade ontstaan en flink wat overlast. De brandjes zijn gesticht tussen 03.00 en 04.00 uur. De politie gaat graag in gesprek met de personen die dit op hun geweten hebben. Ook zoekt ze getuigen.

Een van de plekken waar brand is gesticht (foto: Politie).
Een van de plekken waar brand is gesticht (foto: Politie).
16.59

UPDATE - Natuurbrand in Waalre

De brandweer schat in dat een gebied van 200 bij 200 vierkante meter in brand staat in het bos in Waalre. "Maar het gaat om een eerste schatting", meldt een woordvoerder. De brand woedt ter hoogte van de Valkenswaardseweg.

De brandweer is ter plaatse met acht bluswagens en een aantal watertanks. De Valkenswaardseweg is niet afgesloten, al is dat wel de plek waar de rook overkomt.

16.38

Brand op balkon en grasveld bij flat in Breda

Op een balkon en een grasveld bij een flat in Breda is vrijdagmiddag rond half vier brand ontstaan. De brandweer had de brand aan de Grote Doornboslaan snel onder controle. Ook de politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Uit voorzorg zijn de naastgelegen woningen ontruimd.

Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

Het gras dat in brand vloog (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Het gras dat in brand vloog (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Het balkon waar brand uitbrak (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Het balkon waar brand uitbrak (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Er kwam veel politie ter plaatse (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
Er kwam veel politie ter plaatse (foto: Perry Roovers - SQ Vision).
16.30

UPDATE - Natuur in brand in Waalre

Meerdere blusvoertuigen en waterwagens zijn ingezet voor het blussen van een natuurbrand in Waalre, dat meldt Brandweer Brabant Zuidoost. De brandweer roept mensen op om niet te gaan kijken en uit de rook te blijven.

16.24

Vermoedelijk natuurbrand vlakbij Valkenswaardseweg in Waalre

De brandweer is met meerdere blusvoertuigen uitgerukt naar een vermoedelijke natuurbrand bij de Valkenswaardseweg in Waalre. Meer informatie is nog niet bekend, zo laat de brandweer via Twitter weten.

15.55

Jonge vrouw gewond bij auto-ongeluk in Gilze

Een automobilist is vrijdagmiddag achterop een busje met een aanhanger gebotst op de Langenbergseweg in Gilze. Na de botsing, week de automobilist uit en kwam de auto tot stilstand tegen een boom, meldt een 112-correspondent. Bij het ongeval raakte een jonge vrouw gewond.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
15.54

Heidebrand in Schijf is onder controle, nog wel veel rook

De heidebrand in Schijf (bij Roosendaal) is onder controle, zo laat de Veiligheidsregio Midden-West Brabant weten. Een flink stuk heide stond sinds het middaguur in brand aan de Achtmaalsebaan en Zeepestraat in Schijf. Het nablussen duurt nog tot ver in de avond, er bestaat een kans dat het vuur ondergronds nog oplaait.

LEES OOK: Heidebrand in Schijf is onder controle, nog wel veel rook

Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Foto: Tom van der Put - SQ Vision
Dronebeelen van de heidebrand in Schijf (foto: Bas Buijsen).
Dronebeelen van de heidebrand in Schijf (foto: Bas Buijsen).
15.25

Dodelijk ongeval Highland Games Geldrop: politie zoekt getuigen

De politie doet onderzoek naar het dodelijk ongeval bij de Highland Games in Geldrop vorig weekend. Een man werd geraakt door een metalen bal die door een van de deelnemers gegooid was bij het onderdeel 'hammer throw'. Het slachtoffer, de 65-jarige Jan uit Geldrop, liep over een pad in een nabijgelegen tuin, achter een metershoge heg. Het pad maakte geen onderdeel uit van het evenementsterrein.

De politie zoekt getuigen en beelden van het ongeval.

LEES OOK:

Organisatie na ongeluk Highland Games: 'We zijn er kapot van'

Dodelijk ongeluk tijdens Highland Games: andere gemeenten waren strenger

Wachten op privacy instellingen...15.00

Scooterrijder onderuit op slecht fietspad

Een man en een vrouw die op een scooter reden zijn vrijdagmiddag gewond geraakt na een flinke smak op het fietspad van de Spoorstraat in Vierlingsbeek. Vermoedelijk is de bestuurder in een kuil in het fietspad gereden. Het stel is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Foto: SK-Media/SQ Vision
Foto: SK-Media/SQ Vision
14.50

Bermbrand in Nuenen

Rond één uur is er brand uitgebroken in de berm langs het Laar in het buitengebied in Nuenen. Het vuur verwoestte een flinke strook tussen de weg en een weiland. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Foto: Sander van Gils/SQ Vison
Foto: Sander van Gils/SQ Vison
13.30

Auto botst op vrachtwagen op A2 bij Maarheeze

Op de snelweg A2 tussen Budel en Maarheeze is rond twaalf uur een auto tegen een vrachtwagen gebotst. Het ongeluk gebeurde in een file. De inzittenden van de auto zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De auto van het gezin is door een berger afgevoerd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.15

Scooter komt ten val, twee gewonden naar ziekenhuis

Op de Belcrumweg in Breda is een scooterrijder ten val gekomen. De bestuurder en zijn bijrijdster raakten gewond. Ze zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk was de slechte staat van het fietspad de oorzaak van het ongeluk.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.00

Auto vliegt uit de bocht

Op de Waspikseweg in ‘s-Gravenmoer is vrijdagmiddag een auto door onbekende oorzaak uit de bocht gevlogen. Vervolgens is de auto tegen een boom gebotst. Twee inzittenden raakten gewond en zijn met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De weg is afgesloten om de brokstukken op te ruimen. De politie doet onderzoek.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
12.30

Heidebrand in Schijf

In de omgeving van de Zeepestraat in Schijf staat een stuk heide in brand. Er is veel rook. In verband met de waterwinning zijn meerdere bluswagens bij de brand.

Foto: Veiligheidsregio
Foto: Veiligheidsregio
12.10

Vrouw maakt val met scootmobiel

Een oudere vrouw is met haar scootmobiel van het fietspad geraakt en twee meter naar beneden gevallen. Dat gebeurde aan de Markeschoor in Helmond. De vrouw belde zelf het alarmnummer, maar was door haar val moeilijk te zien voor de hulpdiensten. Uiteindelijk is de vrouw aangetroffen. Ze is in een ambulance onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
11.30

Mannen verdacht van aanranding in zwembad, twee arrestaties

Een 60-jarige man uit Roosendaal en een 55 jarige man zonder vast woonadres zijn donderdagavond aangehouden door de politie. Ze worden verdacht van het aanranden van twee minderjarigen. Dat zou donderdagavond zijn gebeurd in zwembad De Stok in Roosendaal. De verdachten zitten vast voor onderzoek.

10.35

Bermbrand op de A2 bij Budel

Op de snelweg A2 bij Budel is vrijdag rond tien uur een bermbrand uitgebroken. Brandweerkorpsen van Maarheeze en Nederweert waren opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.00

Bestuurder zonder geldig rijbewijs aangehouden

Op de Bredaseweg in Terheijden is een 25-jarige man uit Breda aangehouden. De Bredanaar reed zonder rijbewijs. Na verhoor op het politiebureau mocht de man weer naar huis. Hij krijgt nog wel een proces-verbaal.

08.00

Ben Janszen uit Dongen vermist

De 61-jarige Ben Janszen uit Dongen wordt sinds dinsdag 9 augustus vermist. Ben is voor het laatst gezien in de omgeving van de Avri bloem- en tuincentrum aan de Heistraat in Oosteind. Dat was rond elf uur. Een dag later, woensdag 10 augustus, is Ben om kwart over tien nog gezien op de Provincialeweg in Oosteind.

Volgens de politie is hij vermoedelijk vertrokken in de richting van Oosterhout. Ben heeft een tenger postuur en is 1.90 meter lang. Hij heeft grijs haar tot op de schouders en heeft een grijs baardje. Hij draagt een zwarte joggingsbroek en sokken met glitters.

Foto: Politie
Foto: Politie
06.13

Ravage na ongeluk Tilburg

Bij een ernstig auto-ongeluk op de Ringbaan Noord in Tilburg zijn vrijdagochtend twee mensen zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend rond zes uur, ter hoogte van de Oude Lind. De ravage is enorm. Van de auto, een Audi, is vrijwel niets over.

01.39

Auto crasht in Milheeze

Een auto is donderdagnacht gecrasht op De Kaak in Milheeze. De bestuurster verloor, vermoedelijk na een klapband, de macht over het stuur. Ze reed volgens een 112-correspondent rakelings langs een boom. De auto kwam ondersteboven voor een andere boom en een maisveld tot stilstand. De vrouw is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf getakeld.

Vermoedelijk verloor de vrouw de macht over het stuur na een klapband (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Vermoedelijk verloor de vrouw de macht over het stuur na een klapband (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
23.23

Man gewond bij steekpartij Breda

Een man is donderdagavond lichtgewond geraakt bij een steekpartij aan de Ahornstraat in Breda. Twee ambulances werden opgeroepen, evenals verschillende eenheden van de politie. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De man wilde geen aangifte doen. Ook zijn er getuigen.

Na de steekpartij werden verschillende hulpverleners opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Na de steekpartij werden verschillende hulpverleners opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!