Aanslag op huis van vriendin Klaas Otto: man (20) opgepakt

2 september 2022 om 14:27 • Aangepast 12 september 2022 om 16:09
nl
Een 20-jarige man uit Rotterdam is aangehouden voor betrokkenheid bij aanslagen op twee huizen in Den Bosch. Eind juli werden bij twee woningen in de wijk Maaspoort explosieven tot ontploffing gebracht. De eerste was vermoedelijk een vergisaanslag. De tweede was bij het huis van de nieuwe vriendin van Klaas Otto.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Er vielen geen gewonden, maar de schade enorm. De recherche startte een groot onderzoek naar beide explosies. Tijdens dat onderzoek kwam de 20-jarige verdachte in beeld. Donderdagavond om kwart voor negen werd hij door Belgische agenten aangehouden op een treinstation in Brussel. Volgens de politie is er een uitleveringsprocedure gestart om hem naar Nederland te krijgen.

De eerste explosie was op dinsdagnacht 26 juli bij een huis aan de Goedenrade in Den Bosch. De schade is gigantisch. Het gezin dat er slaapt, wordt ergens anders ondergebracht. Alles lijkt op een vergisaanslag. In het huis zou een 'doodnormaal gezin' met twee jonge kinderen wonen. Om de veiligheid en rust te laten terugkeren, worden grote camerazuilen geplaatst.

Opzichtige camerazuilen
Vier dagen later is het weer raak in De Maaspoort. Nu bij een huis aan de Stapelen, dat hetzelfde huisnummer heeft als de woning waar eerder een explosie plaatsvond. Dit is het huis waar Gracia K. woont, die sinds kort een relatie heeft met de bekende crimineel Klaas Otto. Ook K. heeft een crimineel verleden.

De gemeente Den Bosch legde beiden een gebiedsverbod op. Deze week liep dat af. Sindsdien mogen ze het huis aan de Stapelen weer betreden.

LEES OOK:

Klaas Otto en Gracia zijn weer welkom, gebiedsverbod opgeheven

Explosies en gebiedsverboden in Den Bosch: dit is wat we nu weten

Aanslag Den Bosch waarschijnlijk bedoeld voor huis van vriendin Klaas Otto

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!