Liveblog

112-nieuws: bliksem treft zaak in Waalwijk • jongen van 15 vermist

5 september 2022 om 22:21 • Aangepast 13 september 2022 om 17:21
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.50

Politie zoekt jongen in Breda

De politie is op zoek naar een jongen van 15 uit Breda. Hij wordt sinds deze avond vermist. De jongen is 1,78 meter lang, mager en hij heeft bruin haar in een staart. De vermiste jongen draagt zwarte kleding, basketbalschoenen en blauwe sokken. De politie vraagt mensen die hem gezien hebben, 112 te bellen en de jongen níet zelf te benaderen.

22.15

Bliksem treft groothandel

Bij een groothandel in snacks en vlees in Waalwijk is maandagavond de bliksem ingeslagen op het dak. Er ontstond een brand, die snel onder controle was. Volgens metingen van de brandweer is er asbest vrijgekomen tijdens de brand. De brand werd rond kwart over acht uur gemeld: er zou sprake zijn van een binnenbrand in het pand aan de Grotestraat.

Politie houdt mensen op afstand (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie houdt mensen op afstand (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
18.15

Dode in water: geen misdrijf

De persoon die maandagmorgen is gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het stoffelijk overschot is uitvoerig onderzocht, zo meldt de politie. Ze maakt verder bekend dat het om een man gaat. Hij werd gevonden in het water, bij de Poeldonkweg. Het lichaam was al in een vergaande staat van ontbinding, wat inhoudt dat het waarschijnlijk al lang in het water heeft gelegen.

16.25

Fietsster rijdt door na ongeluk

De politie is op zoek naar een fietsster die op 14 april een vrouw omverreed in de tunnel onder het spoor in Helmond. De vrouw die op de fiets zat, viel zelf ook, maar ze stapte daarna weer op de pedalen en vervolgde haar weg zonder gegevens uit te wisselen met het slachtoffer. Deze oudere vrouw is 'nog langer tijd zoet' met de gevolgen van de botsing, zo meldt de politie. Ze wil dan ook graag dat de fietsster contact opneemt.

De vrouw die door de politie wordt gezocht, is 20 tot 35 jaar oud en zat op een bruin/groene oude Gazelle damesfiets.

LEES OOK: Vrouw (68) zwaargewond, politie zoekt fietsster die doorreed

Wachten op privacy instellingen...
16.15

File door ongeluk op A27

Op de snelweg A27 is in de richting van Gorinchem door een ongeluk een file ontstaan. De weg was tussen knooppunt Hooipolder en afslag Nieuwendijk even dicht. Rond kwart over vier was de weg weer vrij, maar stond er nog wel een file van 7 kilometer. De vertraging was toen een minuut of 20. In de andere richting was de vertraging van veel minder langere duur.

15.25

Fietser gewond na botsing met auto

Op de Reitse Hoevenstraat in Tilburg zijn rond twee uur een fietser en een auto tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde toen de fietser wilde oversteken. De fietser ging onderuit en raakte gewond aan zijn been. Medewerkers van de ambulance hebben het slachtoffer behandeld. Daarna kon de fietser naar huis.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
15.15

Ruiten gesprongen bij brand in tuin in Oss

Op de Voorburcht in Oss is maandagmiddag in een tuin brand uitgebroken. Bij de brand heeft een kozijn vlam gevat en zijn er ruiten gesprongen. Waardoor de brand is uitgebroken is niet duidelijk. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis en en het tuinhuisje.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
14.00

Politie zoekt getuigen van ongeval in Oss

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding afgelopen zaterdag op de Vorstengrafdonk in Oss. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Bij het ongeluk kwam een vrouw (22) om het leven.

LEES OOK:
Vrouw (22) overleden bij botsing in Oss, twee mensen raken gewond

13.50

Gaslek in Eindhoven

In de Hendrik Staetslaan in Eindhoven is rond het middaguur een gaslek ontstaan. Dat gebeurde bij werkzaamheden voor het plaatsen van bomen. De brandweer sloot een gedeelte van de straat af. Medewerkers van Enexis zijn onderweg om het lek te dichten.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
12.30

Geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg

Tussen Den Bosch en Tilburg rijden geen treinen als gevolg van een aanrijding. De stremming duurt tot ongeveer kwart over drie.

12.03

Wielrenner gewond na botsing vrachtwagen

Op de Bredaseweg in Baarle-Nassau is een wielrenner aangereden door een vrachtwagen. De wielrenner is in de ambulance aan zijn verwondingen behandeld.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.33

20-jarige opgepakt met wapen en bivakmuts

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige man uit Goirle aangehouden. De man reed op zijn snorfiets op de Nazarethstraat in Tilburg toen agenten hem tegenkwamen. Volgens de politie leek het alsof hij van de politie schrok, waarna hij wegreed.

Op de Korvelseweg werd hij gecontroleerd. De man had geen legitimatie bij zich en bij het fouilleren bleek dat hij een wapen bij zich had. Het gaat om een alarmpistool. In zijn tas zat een bivakmuts en duct tape. De man is aangehouden. De politie onderzoekt nog wat de man met de spullen van plan was.

10.25

Porsche vliegt in brand

Op de Heikampen in Nuenen is een elektrische Porsche in brand gevlogen tijdens het rijden. De bestuurder was onderweg naar zijn weg toen hij een brandlucht rook. Vlak daarna begon de auto van binnen te roken. De man parkeerde zijn auto en zag al snel vlammen uit het dashboard komen.

Toen de brandweer er was, stond de binnenkant van de auto vol met rook. In de voorruit zat een flinke barst. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Volgens een 112-correspondent zou het vuur vermoedelijk zijn ontstaan door kortsluiting. De schade aan de binnenkant van de auto is groot.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.21

Update: Dode vrouw gevonden in de Maas, politie gaat niet uit van misdrijf

De politie gaat na uitgebreid onderzoek niet uit van een misdrijf. Het slachtoffer is een vrouw, maar haar identiteit is nog onbekend. Het slachtoffer werd rond kwart voor negen gevonden in de Maas bij de Waaistraat in Cuijk.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
09.15

Politie vraagt getuigen van schietpartij zich te melden

De politie is nog druk bezig met onderzoek naar de schietpartij op de Leeuwerikhof in Oss, waarbij Mo (23) op 14 april om het leven kwam. Uit onderzoek van de politie blijkt dat er die dag mensen rondom de Leeuwerikhof aanwezig waren waar ze nog geen contact mee heeft gehad. "Daarom vragen wij hen nadrukkelijk zich te melden bij de politie."

Mo werd op 14 april doodgeschoten op klaarlichte dag, terwijl hij op zijn scooter reed. "De impact van het schietincident in deze wijk was groot, veel mensen waren op straat aanwezig. Vandaar dat de politie graag in contact komt met mogelijke getuigen die nieuwe informatie hebben."

LEES OOK: Man (23) in Oss doodgeschoten in zijn eigen wijk: 'Dit is een maffiabuurt'

08.47

File op A2 na ongeluk

Op de A2 richting Utrecht is een ongeluk gebeurd. Tussen Den Bosch en Zaltbommel staat tien kilometer file. De linkerrijstrook is dicht.

Wachten op privacy instellingen...
08.23

Ongeluk met vier auto's op A58

Op de A58 van Bergen op Zoom naar Breda is bij de Wouwse Plantage een ongeluk gebeurd met vier auto's. Alle betrokkenen zijn in de ambulance nagekeken, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Alle vier de auto's worden weggetakeld en er moet ook een oliespoor worden weggehaald. De linkerrijstrook is dicht, wat leidt tot een halfuur vertraging. De weg is vanaf ongeveer kwart voor tien weer open.

In de tegengestelde richting stond volgens een 112-correspondent een kijkersfile. De politie heeft meerdere boetes uitgeschreven aan bestuurders die met hun telefoon in hun handen voorbij het ongeluk reden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
08.01

Dode gevonden in het water

In het water aan de Poeldonkweg in Den Bosch heeft de politie rond kwart voor zeven een lichaam gevonden. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft schermen neergezet en doet onderzoek.

"Het lichaam wordt door de hulpdiensten aan de kant gehaald en daarna naar het mortuarium vervoerd. Ook daar wordt nog onderzoek verricht om alle mogelijkheden uit te sluiten", meldt de politie. Het lichaam was al in een verre staat van ontbinding, wat inhoudt dat het waarschijnlijk al lang in het water heeft gelegen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
05.30

Auto belandt op zijn kop in de sloot

Een automobilist is gisteravond in Drunen met zijn auto op zijn kop in een sloot beland. Dat gebeurde nadat hij op de Hoge Schijf rond kwart over negen door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en van de weg raakte. In de auto zaten, voor zover bekend, twee inzittenden. De bijrijder was volgens een 112-correspondent nog op de plek van het ongeluk aanwezig toen de hulpdiensten daar aankwamen. De bestuurder was spoorloos.

Er waren twee bergingsvoertuigen, waaronder een kraan, nodig om de auto uit de sloot te krijgen.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
23.00

Hond aangereden op A50

Bij een aanrijding op de A50 ter hoogte van industrieterrein Ekkersrijt is gisteravond een hond overleden. De hond werd op de snelweg in de richting Son aangereden door een auto. De eigenaar van het dier kon volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat worden achterhaald zodat er 'een waardig afscheid kan volgen'.

Foto: Twitter @wis_robertvdA.
Foto: Twitter @wis_robertvdA.
20.20

Vechtersbazen gewond

Bij een vechtpartij die vermoedelijk is uitgemond in een steekpartij zijn gisteravond in Eindhoven twee gewonden gevallen. Het gaat om de twee vechtersbazen. Een van hen is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de politie kwam om tien voor half negen de melding binnen van een steekpartij op het 18 Septemberplein. Twee personen waren daar volgens de politie met elkaar aan het vechten. Vermoedelijk was er ook een mes in het spel. Dat laatste wordt nog onderzocht. Omdat er nog veel onduidelijk is over wat er precies is gebeurd, zijn beide vechtersbazen aangehouden. Heel wat agenten kwamen naar het centrum van Eindhoven om onderzoek te doen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!