Liveblog

112-nieuws: schuurtjes branden af • auto vliegt uit de bocht

6 september 2022 om 17:46 • Aangepast 15 september 2022 om 16:29
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.44

Schuurtjes met asbestplaten afgebrand

In Sprang-Capelle stonden achter een huis aan de Wendelnessweg meerdere schuurtjes in brand. Het kostte de brandweer de nodige moeite om voldoende water te winnen om te blussen. Beide schuurtjes brandde volledig af.

Omdat er asbestplaten op het dak lagen van de gebouwtjes, is de omgeving afgezet. Buurtbewoners die stonden te kijken naar de brand werd verzocht naar huis te gaan en ramen en deuren te sluiten. Er raakte niemand gewond en het woonhuis bleef gespaard.

De schuurtjes stonden achter een woonhuis (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De schuurtjes stonden achter een woonhuis (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De brand trok veel bekijks langs het water (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
De brand trok veel bekijks langs het water (foto: SQ Vision/Iwan van Dun).
17.30

Auto vliegt uit de bocht en botst tegen een lantaarnpaal

Op de Westerhagelaan in Breda is een auto uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto liep flinke schade op en is door een berger weggesleept. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken.

15.30

Onderzoek naar oorzaak brand in Best kan dagen of weken duren

Het onderzoek naar de oorzaak van de bosbrand in Best kan nog dagen of weken duren. Dat meldt de politie aan Omroep Brabant. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek beslist het Openbaar Ministerie of er vervolging gaat plaatsvinden.

De gemeente Best laat weten dat burgemeester Hans Ubachs naar aanleiding van de brand een gesprek heeft gehad met beide scoutingclubs. Ubachs heeft beide clubs aangesproken op het onverantwoordelijke gedrag met het droge weer. Zodra de oorzaak bekend is zal de gemeente stappen gaan ondernemen tegen de veroorzaker van de brand. Verder laat de gemeente weten dat boa’s de brandlocatie meenemen bij hun dagelijkse controles.

Op diverse plaatsen in het bos werden waxinelichtjes gevonden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Op diverse plaatsen in het bos werden waxinelichtjes gevonden (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de brand kon ontstaan, wordt verder onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Hoe de brand kon ontstaan, wordt verder onderzocht (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
15.05

Man met rollator gewond bij aanrijding

Een man met een rollator is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk met een auto in Cuijk. Het ongeluk gebeurde toen de man met de rollater de Sint Annastraat wilde oversteken. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
14.05

Meerdere gewonden en beknelden bij ongeluk

Bij een botsing tussen twee auto's op de Elsendorpseweg in Elsendorp zijn vanmiddag meerdere gewonden gevallen. Er zitten meerdere slachtoffers bekneld, zo meldde de brandweer rond twee uur. Even na die eerste melding liet de brandweer weten dat twee slachtoffers uit de auto's waren bevrijd.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
13.46

UPDATE: Vermiste jongen (15) terecht

13.10

Bezorger (17) aangereden, automobilist rijdt door

Een 17-jarige bezorger op een scooter is gisteravond rond zeven uur in Sint-Oedenrode aangereden door een auto. De scooterrijder viel en liep schaafwonden op. De automobilist reed door en liet het slachtoffer achter zonder zich over hem te bekommeren, zo meldt een wijkagent vandaag.

De aanrijding gebeurde op de rotonde Zuidelijke Randweg/Leunestraat. De auto kwam uit de richting Boskant en reed vermoedelijk weg in de richting Nijnselseweg. De bestuurder van de donkere auto wordt verzocht zich te melden. Ook vraagt de politie getuigen die meer weten of die iets hebben gezien dit melden. De auto van de doorrijder is mogelijk licht beschadigd aan de linkerzijkant.

11.50

UPDATE - Vermiste jongen (15) nog niet terecht

Wachten op privacy instellingen...
11.05

Bestelbus en auto botsen

Een bestelbus en een auto zijn vanochtend op de A2 bij Maarheeze op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde vanuit Weert in de richting Eindhoven. Volgens een 112-correspondent is er niemand gewond geraakt. Een berger moest eraan te pas komen om de auto's te slepen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.55

Aanhanger met maïs kantelt

Een lading maïs belandde vanochtend in Hilvarenbeek op straat. Dit gebeurde toen een aanhanger achter een tractor kantelde. Het ongeluk gebeurde rond acht uur op de rotonde van de tilburgseweg.

De gekantelde aanhanger.
De gekantelde aanhanger.
10.30

Fietser gewond bij ongeluk

Bij een aanrijding met een auto op de Hoofseweg in Oosterhout is vanochtend een fietser gewond geraakt. Het slachtoffer is volgens een 112-correspondent met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Dit wordt door de politie onderzocht.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
10.00

Auto's botsen op elkaar in Elshout

Op de kruising van de Mayweg en de Elshoutseweg in Elshout zijn vanmorgen twee auto's op elkaar gebotst. Een van de bestuurders is uit voorzorg nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf getakeld.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
09.30

Twee kopstaartbotsingen op A2 bij Budel

Op de A2 bij de afrit Budel is vanochtend een bestelbus achter op een auto gebotst. De automobilist die achter de bestelbus reed, trapte op de rem, waarna de auto daar achter ook botste. Een tweede kopstaartbotsing, dus. In totaal waren vier voertuigen bij de botsingen betrokken.

Een klein kind en een vrouw werden medisch onderzocht door personeel van de ambulance. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Door de ongelukken was er een half uur vertraging op de snelweg van Maastricht in de richting Eindhoven. Er was maar één rijstrook beschikbaar. Er ontstond een file tot aan afslag Weert-Noord.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties
Foto: SQ Vision Mediaprodukties
09.25

Drie aanhoudingen in zaak dode man

Voor betrokkenheid bij de dood van een 68-jarige Bredanaar zijn vanochtend vroeg drie verdachten opgepakt. Het gaat om drie mannen uit Waspik (37) en Waalwijk (22 en 24). De Bredanaar werd op 20 mei zwaargewond gevonden op een bospad bij Helvoirt. Hij overleed zes dagen later aan zijn verwondingen.

LEES OOK:
Overleden man die zwaargewond op bospad lag: drie verdachten opgepakt

08.10

Opnieuw code geel

Het belooft vandaag weer een zonnige, warme dag te worden, maar vanaf elf uur vanavond trekken regen- en onweersbuien onder meer over onze provincie. Het gaat om pittige buien, daarom heeft het KNMI vanaf elf uur vanavond tot vier uur in de nacht code geel afgegeven voor het zuiden van het land. Ook gisteren werd de waarschuwingscode voor onze provincie al afgegeven.

Paul Begijn fotografeerde de bliksem gisteren boven de kastelen van de Haverleij in Engelen:

Wachten op privacy instellingen...
08.00

Vooral in onze provincie is het druk op de weg

De schoolvakanties zijn overal voorbij. Dit betekent weer meer drukte op de wegen. Vooral in onze provincie en in Zuid-Holland is dit vanochtend te merken, zo laat de ANWB weten.

De drukte wordt onder meer veroorzaakt door een ongeluk op de A58 bij Breda-West enb een kapotte auto op de A27 bij knooppunt Hooipolder.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...
07.55

Automobilist uit auto geslingerd

Wil je van Bergen op Zoom richting Breda dan is het advies om te rijden via Moerdijk (A17 en A16). De vertraging wordt veroorzaakt door een politie-onderzoek na een eerder ongeluk vanochtend bij Breda-West waardoor bij knooppunt Princeville de verbindingsweg naar de A16 dicht is. Bij het ongeluk is de automobilist uit zijn auto geslingerd, zo meldt de ANWB.

LEES OOK: Man wordt uit auto geslingerd bij ongeluk op A58 en raakt zwaargewond

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Code geel in Brabant valt mee

Onweer en regen zorgden gisteravond voor verkoeling in de provincie. Het KNMI gaf code geel af voor de weersomstandigheden, maar uiteindelijk viel het mee met de overlast.

Ook boven Made zag het er dreigend uit. (Foto: Anja Bastiaanse)
Ook boven Made zag het er dreigend uit. (Foto: Anja Bastiaanse)
05.45

Politie zoekt jongen in Breda

In Breda wordt sinds gisteravond een 15-jarige jongen vermist. Hij is 1,78 meter lang, mager en hij heeft bruin haar in een staart. De vermiste jongen draagt zwarte kleding, basketbalschoenen en blauwe sokken. De politie vraagt mensen die hem gezien hebben, 112 te bellen en de jongen niet zelf te benaderen.

05.30

Blikseminslag in groothandel Waalwijk

Bij een groothandel in snacks en vlees in Waalwijk is gisteravond de bliksem ingeslagen op het dak. Er ontstond een brand, die snel onder controle was. Volgens metingen van de brandweer is er asbest vrijgekomen tijdens de brand. De brand werd rond kwart over acht gemeld: er zou sprake zijn van een binnenbrand in het pand aan de Grotestraat.

Politie houdt mensen op afstand (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie houdt mensen op afstand (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!