Moeder over zedenzaak school: 'Als hij er naar vraagt, praten we erover'

7 september 2022 om 20:16 • Aangepast 19 september 2022 om 15:57
nl
Op basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen is woensdag een bijeenkomst geweest vanwege de zedenzaak waarvoor een 44-jarige leraar is opgepakt. Ouders van wie de kinderen vorig schooljaar nog les kregen van de man, werden bijgepraat. Ook kregen ze advies over hoe ze met hun kinderen over de zaak kunnen praten.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Tijdens de bijeenkomst waren verschillende hulpinstanties aanwezig, waaronder de GGD. "Dat de burgemeester er ook bij was en haar betrokkenheid toonde, vond ik heel fijn", vertelt een moeder van de school. De bijeenkomst duurde zo'n anderhalf uur. "We kregen te horen wat justitie nu weet en waar we terecht kunnen als we vragen hebben. Maar ook hoe we het onderwerp wel en vooral ook niet met onze kinderen moeten bespreken."

"Als hij er naar vraagt, praten we er wel over."

Haar zoon vertelde zelf dat de meester vastzat vanwege de foto's. "Verder zitten hij en zijn vriendjes in hun eigen wereldje en zijn ze vooral bezig met gamen", vertelt de vrouw. "Als hij naar de gebeurtenis vraagt, praten we er wel over. Maar dan op een kinderlijke manier." Volgens de moeder lijken de kinderen in de klas van haar zoon er goed mee om te gaan en dat helpt tegen de bezorgdheid.

Tijdens de bijeenkomst hing er volgens de moeder een 'aparte sfeer'. "Er heerst vooral verslagenheid, omdat we dit totaal niet achter de leraar gezocht hadden." De 44-jarige man uit Heusden kwam als verdachte in beeld na een melding dat hij in het geheim naaktfoto's zou maken van kinderen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren dat geen leerlingen van de basisschool.

"Het is onwerkelijk, alsof je in een roes zit."

Ook met terugwerkende kracht heeft de vrouw nooit iets gemerkt. Ze kan er niet bij dat de leraar van haar zoon is opgepakt voor het bezit van naaktfoto's van kinderen. "Het is echt onwerkelijk, het is alsof je in een roes zit."

Ze hoopt dat de kinderen weer snel normaal les krijgen. "Al besef ik dat deze zedenzaak voorlopig niet voorbij is. Het is nu afwachten waar het OM nog allemaal mee komt." Donderdag volgt er nog een bijeenkomst, maar dan voor heel de school.

LEES OOK:

Hoe vertel je kinderen dat hun meester verdachte is in een zedenzaak?

Basisschoolleraar opgepakt in zedenzaak: 'Dit slaat in als een bom'

Leraar (44) opgepakt na het maken van geheime naaktfoto's van kinderen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.