Floor werd bijna blind door een ei maar doet nu de oogarts versteld staan

8 september 2022 om 11:17 • Aangepast 19 september 2022 om 16:13
nl
Het gaat onvoorstelbaar goed met het oog van Floor (16) uit Tilburg. In juli gooiden onbekenden een ei tegen zijn oog waardoor hij mogelijk blind zou blijven aan één kant. "Bij de laatste controle was de oogarts verbaasd over zijn herstel", vertelt moeder Chantal. "Hij heeft nog wat problemen maar die zullen helemaal verdwijnen."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Floor fietste eind juli terug na een bezoek aan de Tilburgse kermis. Vanaf een tegemoetkomende brommer werd vanuit het niets een ei gegooid. "Dat raakte zijn oog. Waar ik aanvankelijk dacht dat het wel mee zou vallen, want hoe hard kan een ei zijn? Zijn we toch maar even naar een oogarts gegaan die vertelde dat hij met wat pech nooit meer zou zien door dat oog."

"Het gaat helemaal goed komen met de schade aan het oog."

De wereld van Floor stortte op dat moment in. Zijn toekomst werd ineens onzeker. Zo wilde hij graag naar de politieacademie maar daar word je niet aangenomen als je aan één oog blind bent.

De oogarts hoopte destijds dat de schade beperkt bleef tot slechter zien of wat wazig zien. "Bij de laatste controle vertelde de oogarts dat het oog helemaal goed gaat komen", vertelt Chantal. "Ongelofelijk wat een herstelvermogen een jong lichaam heeft", zei de arts nog.

"Rechtdoor ziet hij prima, zijwaarts is het nog wazig."

Op dit moment heeft Floor nog wel wat beperkingen aan zijn linkeroog. "Rechtdoor ziet hij prima", zegt Chantal, "maar zijwaarts is dat nog wazig." Al zou het bij deze restschade blijven dan kan Floor daar best mee leven. "Als dit alles is", zei hij laatst opgelucht tegen zijn moeder. "Maar wat heb ik een nare vakantie gehad", voegde hij eraan toe.

Dat een ei zoveel schade kan veroorzaken aan een oog snapt Chantal nu. "Eieren maar ook golfballen zijn net klein genoeg om een oog vol te raken. Een voetbal en zelfs een hockeybal wordt nog afgeremd door de oogkas waardoor het oog beschermd wordt, hoorde ik van de oogarts."

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de daders. Er zijn camerabeelden opgevraagd en er is een buurtonderzoek gedaan.

LEES OOK:

Floor die ei tegen oog kreeg maakt veel los: steun en meelopen met agent

Jongen (16) bekogeld met ei: mogelijk blijvend blind aan één oog

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.