Drie keer geweld in één voetbalweekend: meerdere gewonden, 22 arrestaties

18 september 2022 om 17:03 • Aangepast 19 september 2022 om 11:20
nl
Het Brabantse voetbalweekend wordt gekenmerkt door geweld rondom drie verschillende voetbalwedstrijden. Bij de wedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss, RKC Waalwijk tegen SC Cambuur en FC Eindhoven tegen Roda JC liep het uit de hand. 22 aanhoudingen en meerdere gewonden was het eindresultaat van dit stormachtige weekend.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

FC Den Bosch - TOP Oss
Na de wedstrijd FC Den Bosch tegen TOP Oss op zaterdag braken er rellen uit in het stadion. Daarbij zijn twee agenten gewond geraakt, één liep lichte verwondingen aan het hoofd op, de ander aan zijn knie. De politie bevestigde op zondag dat er inderdaad agenten gewond zijn geraakt bij de rellen en dat zij ook aangifte doen.

Eerder was al bekend dat er een beveiliger en steward met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Tijdens de rellen werd er met stenen en fakkels naar de ME gegooid. In het totaal vonden er elf aanhoudingen die avond nog plaats. Zeven verdachten zitten nog vast.

RKC Waalwijk - SC Cambuur
Jongeren uit Den Haag, vermoedelijk supporters van ADO Den Haag reisden af naar Waalwijk om op de vuist te gaan met aanhangers van RKC Waalwijk. Die club had zaterdag gespeeld tegen SC Cambuur. Volgens bronnnen op sociale media heeft een ADO-supporter een RKC-fan met een mes in de arm gestoken. De politie doet onderzoek naar een vechtpartij, maar wil niet bevestigen dat het om ADO-fans gaat.

Zij laten wel weten dat er elf jongeren tussen de 16 en 23 jaar oud uit Den Haag en omgeving zijn aangehouden. Die jongeren werden op zaterdagavond voor openlijke geweldpleging in de Wederikstraat in Waalwijk aangehouden. De politie kreeg zaterdagavond rond kwart over zeven een melding van de vechtpartij tussen twee groepen. Het ging om zo'n 80 mensen.

Wachten op privacy instellingen...

FC Eindhoven - Roda JC
Over de vechtpartij na de wedstrijd FC Eindhoven tegen Roda JC uit Kerkrade heeft de politie nog niks meegedeeld. Wel staan er veel beelden op sociale media van een stevige vechtpartij naast het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.