Video

Jumbo-topman Van Eerd vrijgelaten, blijft wel verdachte in witwasonderzoek

18 september 2022 om 16:45 • Aangepast 13 september 2023 om 10:18
nl
Jumbo-topman Frits van Eerd is weer op vrije voeten. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Ook de 57-jarige vrouw uit Gasteren in Drenthe is weer vrij. Beiden zaten vast in verband met een groot witwasonderzoek. Ze blijven wel verdachten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze zit nog wel vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.

De andere vijf verdachten zijn vrijdag na verhoor al vrijgelaten. Zij blijven ook nog verdachten in het onderzoek. Het gaat om een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een man (68) uit Rosmalen. Een dag eerder werd een 33-jarige man uit Assen al vrijgelaten. Ook hij is nog verdachte in het onderzoek.

Voor Frits van Eerd en de 57-jarige vrouw uit Gasteren bleek vrijdag dat ze nog maximaal drie dagen langer vast moesten blijven zitten. Ze werden nog verhoord door de FIOD en de politie, dus hun inverzekeringstelling werd verlengd met maximaal drie dagen door de officier van justitie.

Inval bij Van Eerd
Afgelopen dinsdag waren op meerdere plekken in Brabant en Drenthe invallen. Onder meer het huis van de Jumbo-topman in Heeswijk Dinther werd door de FIOD doorzocht. Dozen vol documenten werden daar in beslag genomen. Het OM had opdracht gegeven voor de invallen. In totaal werden negen mensen aangehouden.

De invallen waren onderdeel van een groot witwasonderzoek. Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Reactie van Jumbo
Supermarktketen Jumbo laat zondag weten blij te zijn om te kunnen melden dat Van Eerd weer bij zijn familie is. "Het is een heftige periode voor iedereen. De komende dagen zullen we met elkaar de ontstane situatie zorgvuldig bespreken". De Jumbo verwacht binnenkort met meer informatie te komen. "De dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo is ook de komende tijd onverkort gewaarborgd door het directieteam."

Beelden van de inval afgelopen dinsdag:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!