Liveblog

112-nieuws: verdachte steekpartij aangehouden • hond van flat gegooid

20 september 2022 om 15:12 • Aangepast 21 september 2022 om 10:13
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.50

Vrouw (27) weggelopen en vermist in Eindhoven

Sinds maandag wordt in Eindhoven een 27-jarige vrouw vermist. De politie meldt dat ze is weggelopen en verder geen spullen bij zich heeft. De vrouw komt uit België en heeft een Eritrese achtergrond. Zij spreekt de Vlaamse taal.

17.30

Brand bij keukenbedrijf in Rijkevoort

Bij een keukenbedrijf aan de Veldweg in Rijkevoort heeft vanmiddag een brand gewoed. Het vuur ontstond door een kachel en veroorzaakte veel rookschade. Meerdere brandweerkorpsen rukten uit om de brand te beschrijven.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision Mediaprodukties
17.20

Geen treinen tussen Breda en Roosendaal door persoon op het spoor

Er reden geen treinen tussen Breda en Roosendaal, meldt de NS. Dit kwam omdat er iemand over het spoor loopt. De stremming duurde tot 18.15 uur.

15.06

Verdachte steekpartij aangehouden

De man die ervan verdacht wordt dat hij rond het middaguur een andere man met een mes stak aan het Gertrudisoord in Prinsenbeek is rond halfdrie dinsdagmiddag aangehouden. Dit gebeurde in de wijk Haagse Beemden in Breda Hij is vastgezet in een cellencomplex. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel. Over zijn toestand is niets bekendgemaakt. De verdachte is een bekende van de politie.

14.28

Hondje van appartementencomplex gegooid

Een hondje is vrijdag van de eerste etage gegooid van een appartementencomplex in de regio Helmond. Dit gebeurde tijdens een ruzie. Dat maakte de dierenpolitie dinsdagmiddag bekend. "Het hondje heeft de val overleefd en is inmiddels geopereerd", laat een woordvoerder van de dierenpolitie dinsdagmiddag weten. De eigenaresse heeft aangifte gedaan. "De verdachte gaat uiteraard gehoord worden over dit ernstige misdrijf."

13.41

Tieners met gelblasters aangehouden

Een agent loste maandagavond een schot bij het benaderen van twee tieners in een auto aan de Drogerij in Waalwijk. De politie had gehoord dat de mannen al een uur met roodzwarte pistolen in de auto zaten. Toen de agenten riepen dat ze hun handen omhoog moesten doen maakte een van de tieners een pakkende beweging naar voren. Hierop loste de agent het waarschuwingsschot. Daarna luisterden de twee alsnog naar de aanwijzingen. De pistolen bleken gelblasters.

LEES OOK: Agent lost schot bij aanhouding tieners met gelblasters

Foto: politie
Foto: politie
13.05

Gewonde bij steekpartij Prinsenbeek

Aan het Gertrudisoord in Prinsenbeek is dinsdagmiddag een man gewond geraakt bij een vechtpartij. De politie werd rond kwart over twaalf gewaarschuwd omdat het slachtoffer onder meer was gestoken met een mes. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel. De verdachte is een bekende van de politie. Hij is 45 jaar oud, licht getint, heeft kort zwart haar, een sikje en een ringbaardje. Hij heeft een zwart jack aan en draagt een zwarte rugtas.

Na de melding van de steekpartij in Prinsenbeek werden de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Na de melding van de steekpartij in Prinsenbeek werden de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.24

Bergingswerkzaamheden op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is dinsdag rond het middaguur afgesloten bij knooppunt Batadorp vanwege bergingswerkzaamheden. Dit leidde rond kwart over een tot een zes kilometer lange file vanaf Valkenswaard. Het verkeer moet rekening houden met een halfuur vertraging.

11.18

Pool zonder rijbewijs botst op busjes in Tilburg

De 33-jarige Poolse automobilist die maandagmiddag op de Bredaseweg in Tilburg op hoge snelheid met zijn auto tegen twee geparkeerde bedrijfsbussen botste, heeft geen rijbewijs. Dat maakte de politie dinsdagochtend bekend. De bestuurder testte positief op het gebruik van amfetamine. In de auto werd wit poeder gevonden. De weg was na de botsing bezaaid met brokstukken.

LEES OOK: Automobilist zonder rijbewijs crasht en botst op twee busjes in Tilburg

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
11.17

Kapotte vrachtauto op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was dinsdagochtend van elf uur tot halftwaalf afgesloten bij Batadorp. Daar stond een kapotte vrachtauto. De afsluiting leidde rond kwart over elf tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor een klein halfuur vertraging.

10.37

Vrouw lichtgewond bij botsing

Op de kruising van de Haasdijk met de Hespelaar in Den Hout zijn dinsdagochtend twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Bij de botsing raakte een vrouw lichtgewond. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De schade aan een van de auto's na de botsing in Den Hout is aanzienlijk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De schade aan een van de auto's na de botsing in Den Hout is aanzienlijk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Bij de botsing in Den Hout raakte een vrouw lichtgewond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Bij de botsing in Den Hout raakte een vrouw lichtgewond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
09.50

Bosschenaar vast vanwege overval

Een 18-jarige man uit Den Bosch is vanochtend aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de overval op een supermarkt in Dedemsvaart op vrijdag 10 december 2021. In mei werden ook al twee verdachten aangehouden: een 21-jarige man uit Dedemsvaart en een 17-jarige jongen uit Balkbrug. Zij zitten inmiddels niet meer vast, maar blijven wel verdachte. Bij de overval werden twee medewerkers bedreigd en werd geld buitgemaakt.

09.12

Rijstrook A17 halfuur dicht

De linkerrijstrook van de A17 van Roosendaal richting Dordrecht was van negen uur tot halftien afgesloten bij knooppunt Klaverpolder na een ongeluk. Dit leidde rond kwart over negen tot een drie kilometer lange file vanaf Zevenbergen.

08.15

Gewonde bij botsing A58

Bij een botsing tussen twee auto's op de A58 van Breda richting Tilburg is dinsdagochtend iemand gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond acht uur bij Bavel. Vanwege dit ongeluk werd de weg van kwart over acht tot negen uur afgesloten.

Dit leidde rond kwart voor negen tot een acht kilometer lange file vanaf knooppunt Galder. Het verkeer werd bij Bavel over de vluchtstrook geleid. Rond negen uur werd de weg weer vrijgegeven.

Een bergingsbedrijf takelde auto's na de botsing op de A58 bij Bavel (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf takelde auto's na de botsing op de A58 bij Bavel (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
07.38

Ongeluk op A27

Vanwege een ongeluk met meerdere auto's werd de A27 van Breda richting Gorinchem rond kwart over zeven afgesloten bij knooppunt Hooipolder. Dit leidde rond kwart over acht tot een negen kilometer lange file vanaf Breda-Noord, goed voor anderhalf uur vertraging. De ANWB adviseerde om te rijden via Den Bosch of Rotterdam. Rond negen uur werd de weg weer vrijgegeven.

07.15

File door trekkers op A29 bij Willemstad

Op de A29 tussen Willemstad en de Haringvlietbrug staat een file richting Rotterdam door tractoren die op de snelweg rijden. Rond kwart over zeven krijg je te maken met zo'n drie kilometer file wanneer je vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam wil, meldt de ANWB.

Boeren hebben aangekondigd vandaag op Prinsjesdag te gaan demonstreren. Ook rond Den Haag zijn boeren op de weg gesignaleerd, meldde de politie eerder vanochtend. De gemeente Den Haag heeft een noodbevel afgegeven voor het centrum vanwege de boerenprotesten.

Vanwege ernstige vrees voor verstoring van de openbare orde en veiligheid op Prinsjesdag is een noodbevel van kracht in het centrum van Den Haag. Boeren die met hun trekkers willen demonstreren in de stad, worden teruggestuurd en indien nodig vanaf de stadsgrens naar elders geleid.

Wachten op privacy instellingen...
22.55

Katten beschoten, één overleden

In Eersel en omstreken zijn de afgelopen week diverse katten beschoten met een luchtbuks. De politie heeft hierover meldingen ontvangen. Eén kat was zo ernstig gewond dat een arts het dier moest laten inslapen. Een andere kat, die ook onder vuur was genomen, moet mogelijk een oog missen.

LEES OOK: Kat dodelijk geraakt met luchtbuks: 'Stop met schieten!'

21.46

Opa en kleinzoon vissen vuurwapens op

Een opa en zijn kleinzoon hebben gisteren meerdere vuurwapens opgevist. Dat meldt de politie-eenheid Markdal (regio Breda) op Instagram. Het duo wilde vissen binnen hengelen, maar dat liep even anders. De twee schrokken toen ze op het oog oude wapens omhoog haalden. "Erg schrikken natuurlijk", schrijft de politie. "Wij hebben de wapens in beslag genomen en veiliggesteld."

Foto: politie Markdal.
Foto: politie Markdal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!