Liveblog

112-nieuws: treinen Den Bosch-Oss rijden weer • kat gedumpt in rugzak

11 oktober 2022 om 06:17 • Aangepast 20 oktober 2022 om 15:30
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.45

UPDATE: Treinen tussen Den Bosch en Oss rijden weer

De treinen tussen Den Bosch en Oss rijden weer. Na een aanrijding kwam het treinverkeer iets voor negen uur stil te liggen. Rond half elf zijn de treinen weer gaan rijden.

22.15

UPDATE: Opruimen van bestelbus met drugsafval nog niet klaar

De politie heeft dinsdag haar handen vol aan het opruimen van vermoedelijk drugsafval in Breda. Aan de Karel Doormanlaan is dinsdagmiddag een bestelbus gevonden met daarin vaten met vloeistoffen. De bestelbus staat middenin een woonwijk. In de avond zijn verschillende bedrijven doende om het afval op te ruimen. Het duurt tot laat in de avond.

LEES OOK: Bestelbus met drugsafval in woonwijk, ruimen duurt tot in de avond

Foto: Tom van de Put - SQ Vision
Foto: Tom van de Put - SQ Vision
Foto: Tom van de Put - SQ Vision
Foto: Tom van de Put - SQ Vision
20.47

UPDATE: Geen treinverkeer tussen Den Bosch en Oss na aanrijding

Reizigers die met de trein willen reizen tussen Den Bosch en Oss, kunnen gebruik maken van bussen. Die worden door de NS ingezet, laat een woordvoerster van de NS weten.

Het treinverkeer op het traject van Den Bosch naar Nijmegen is ter hoogte van Oss gestremd na een aanrijding. Tussen Oss en Nijmegen rijden de treinen wel. Ook is het mogelijk om via Utrecht te reizen. De vertraging duurt tot 23.00 uur.

19.45

Geen treinen tussen Den Bosch en Oss na aanrijding

Er rijden geen treinen tussen Den Bosch en Oss door een aanrijding. Dat meldt de NS op Twitter. De vertraging duurt tot 23.00 uur. De oorzaak van de vertraging is een aanrijding op het traject van Nijmegen naar Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...
18.26

Ongeluk op de A59, linkerrijstrook afgesloten

Wachten op privacy instellingen...
17.43

Man raakt zwaargewond na val van schuur

Een man is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij werkzaamheden op een dak van een schuur aan de Vrachelsestraat in Oosterhout. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is en hoe ernstig de verwondingen zijn. De politie doet onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.15

Vader en zoon gewond bij vechtpartij, drie mannen opgepakt

Twee mannen zijn dinsdagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij een vechtpartij in een café in Bergen op Zoom zondagavond. Het gaat om twee mannen (43 en 49 jaar) uit Bergen op Zoom. Bij de vechtpartij raakten een vader en zijn zoon gewond.

Zondagavond werd al een 48-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden aan de Noordsingel. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid.

In het café ontstond zondagavond een vechtpartij. Vader en zoon werden, na een woordenwisseling, in elkaar geslagen door vermoedelijk de drie verdachten. Een van de twee slachtoffers is tegen zijn hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. De vechtpartij ligt vast op camerabeelden. De vader en zoon raakten allebei gewond en hebben aangifte gedaan.

16.45

Jonge kater gedumpt in rugzak in Uden

Een kat is afgelopen zaterdag gedumpt in een afgesloten rugzak op de Ariekesweg in Uden. Dat meldt de Dierenpolitie op Instagram. Het gaat om een jonge kater die niet gechipt is.

De vinder was er op tijd bij en de kat maakt het goed. De Dierenpolitie is op zoek naar mensen die de kat of de rugzak herkennen, of de combinatie van die twee, zodat de eigenaar gevonden wordt. De rugzak is vlakbij een paardensportcentrum gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
16.40

Fietser en motorrijder zwaargewond na botsing in Veghel

Een motorrijder en een fietser zijn dinsdagmiddag iets na half vijf zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Kennedylaan in Veghel. De twee bestuurders botsten op elkaar. Dat meldt Dtv Nieuws.

Het is onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De motor belandde door de klap tientallen meters verderop. Onder andere een traumahelikopter, meerdere ambulances en politie kwamen ter plaatse.

De Kennedylaan werd vanwege het ongeluk afgesloten en de politie heeft onderzoek gedaan.

16.15

Man ontvoerd en mishandeld in Tilburg, stapt uit in Oisterwijk

Een 29-jarige man is vorige week dinsdag in Tilburg ontvoerd en mishandeld. Dat meldt de politie. Aan het begin van avond zou hij door twee mannen meegenomen zijn op de Burgemeester Brokxlaan, aan de achterkant van het station. Aan de Lange Nieuwstraat is hij hardhandig in een auto geduwd. In de auto zat een derde man te wachten. De daders zijn met de man gaan rijden.

Het slachtoffer, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou tijdens de rit flink zijn mishandeld. Rond half acht heeft de man aangebeld bij een huis aan de Oirschotsebaan in Oisterwijk.

16.02

Ongeluk op de A2 richting Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
14.44

Koelwagen met drugsafval aangetroffen

Aan de Karel Doormanlaan in Breda is dinsdagmiddag een koelwagen aangetroffen met daarin vaten met drugsafval. De brandweer maakte de koelwagen open en trof de vaten aan. De straat is afgezet en het afval wordt opgeruimd. De politie onderzoekt de zaak op locatie.

Bij de bus is niemand aangehouden. De politie kwam de bus op het spoor na een melding.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.55

Mannen kort vast in glazenwassersbak

Twee mensen zaten dinsdagmiddag kort vast in een glazenwassersbak tussen de vijfde en zesde etage van een kantoorpand aan de Professor Dr. Dorgelolaan in Eindhoven. De brandweer heeft het duo bevrijd met een hoogwerker. De mannen in de bak waren folie aan het aanbrengen op de ramen van het pand om de zon te weren. Op een gegeven moment bleef het bakje hangen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.31

Arrestaties in drugsonderzoek

De politie heeft dinsdag tien mannen en drie vrouwen opgepakt in een onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrifte onder leiding van het Openbaar Ministerie Zeeland West-Brabant. De verdachten zouden crimineel geld, dat verdiend werd in de drugshandel, hebben witgewassen via de handel in onder andere luxe horloges. De horloges dienden als betaalmiddel of als onderpand, aldus de politie.

De politie heeft dinsdag drie woningen in Moordrecht, Barendrecht en Rotterdam doorzocht en een bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs. Luxe horloges, kostbare sieraden, dure merktassen, een auto, een vuurwapen met munitie en geld en administratie zijn in beslag genomen. De verdachten zitten in verzekering.

12.27

Brand in Sprang-Capelle

In een bedrijfsloods in de haven van Sprang-Capelle is dinsdagmiddag brand uitgebroken. Een persoon heeft daarbij brandwonden opgelopen, meldt de Veiligheidsregio. De brand brak uit tijdens werkzaamheden op het dak maar was daarna snel uitgemaakt door de toegesnelde brandweer. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer raadde omwonenden aan om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie in huis uit te schakelen.

12.02

Wilde achtervolging

Een 27-jarige man uit Breda is maandagnacht aangehouden na een wilde achtervolging op onder meer de snelweg. De man, die geen geldig rijbewijs had, reed veel te hard en weigerde een stopteken van de politie. Hij had drugs bij zich.

LEES OOK: Wilde achtervolging op snelweg, man (27) opgepakt

11.37

Huis doorzocht na schietpartij

Het onderzoek naar de doodgeschoten Mo (23) in Oss is nog altijd in volle gang. Dat meldt de politie zojuist op Twitter. Er is onder meer een huis doorzocht. De politie heeft eerder al, eind september, een 21-jarige man uit Oss opgepakt voor betrokkenheid bij het doodschieten van de 23-jarige. De verdachte werd woensdag in een woning aangehouden en zit vast. Eerder hield de politie ook al vier verdachten aan, twee van hen zitten nog vast.

Wachten op privacy instellingen...
11.05

Fietser aangereden, bestuurder rijdt door

Op de Kardinaal in Valkenswaard is een fietser dinsdagochtend aangereden door een auto. De man fietste op een parkeerplaatsje en werd door een rijdende auto aangereden. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd en been. De bestuurder van de auto is daarna doorgereden. De politie stelt een onderzoek in.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.55

Ongeluk op A67

Op de A67 is in de richting van Eindhoven een ongeluk gebeurd. Op de hoogte van Geldrop is maar één rijstrook open. Het verkeer heeft een vertraging van bijna een half uur.

Wachten op privacy instellingen...
07.15

Weer treinen tussen Den Bosch en Oss

Op het traject Den Bosch-Oss reden dinsdagochtend minder treinen. Op het traject stond een defecte trein. Rond halfacht reden de treinen weer volgens schema.

00.30

Man raakt gewond bij steekpartij in Vlierden

In een huis aan de Belgerdenseweg in Vlierden is maandagavond rond elf uur een man lichtgewond geraakt bij een steekpartij. Volgens de politie is de man in verwarde en agressieve toestand thuisgekomen. In het huis is een opstootje ontstaan. Daarbij liepen twee medebewoners lichte verwondingen op. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Om de agressieve man tegen zichzelf te beschermen is hij geboeid meegenomen naar het ziekenhuis. De man was maandag niet aanspreekbaar, vandaag wordt hij opnieuw verhoord.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
23.30

Auto belandt na uitwijkmanoeuvre in de sloot

Een automobiliste moest maandagavond op de Heusdenseweg in Elshout uitwijken voor een tegenligger. De bestuurster raakte daardoor de controle over de auto kwijt en belandde naast de weg in een sloot. Ambulancepersoneel heeft de vrouw nagekeken maar ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. De tegenligger waarvoor de vrouw moest uitwijken is doorgereden.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
22.45

UPDATE: Duitse herder puppy's gestolen in Boekel

Bij een gezin in Boekel zijn maandagochtend acht Duitse herder puppy's gestolen. De dieren waren nog maar drie weken oud en zijn afhankelijk van hun moeder. Een van de diertjes lag doodgetrapt bij de heg. “Waarschijnlijk begon die te piepen en waren ze bang dat we het zouden horen. Hoe ziek ben je dan?”, vertelt het baasje van de hondjes.

LEES OOK: Dieven doden puppy en nemen de rest van het pasgeboren nestje mee

20.45

Politie maakt identiteit bekend van schutter op bomvol terras Tilburg

De 24-jarige man die wordt gezocht als verdachte van een schietpartij in Tilburg, is door de politie herkenbaar in beeld gebracht. Het gaat om Thomas Nelom uit Drunen, dat maakt de politie maandag bekend.

Een 29-jarige Tilburger raakte bij de schietpartij gewond aan zijn been. De politie vermoedt dat de verdachte in het buitenland zit.

LEES OOK: Dit is de man die op een vol terras in Tilburg iemand neerschoot

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!