Herdenkingsplek voor omgekomen Hebe: 'Ze was een vrolijk meisje'

20 oktober 2022 om 11:46 • Aangepast 1 november 2022 om 10:55
nl
Bij het HebeHuis in Vught worden donderdag de eerste bloemen gelegd bij een herdenkingsplek voor de overleden Hebe. Mensen die hun medeleven willen betuigen, komen langs bij de plek om de twee jonge slachtoffers te herdenken.

Het HebeHuis is gevestigd in het gebouw De Groene Beuk, waar ook een huisartsenpraktijk zit. Boven de huisartsenpraktijk zitten appartementen en het HebeHuis. Bij de herdenkingsplek liggen bloemen, knuffels en foto's, onder meer van Hebe samen met haar begeleidster Sanne.

Een woordvoerder van de gemeente Vught laat weten dat de herdenkingsplek is ingericht voor Hebe, omdat mensen bloemen in de tuin van nabestaanden hebben gelegd. In een verklaring laten de families van Hebe en Sanne weten dat steunbetuigingen voor zowel Hebe als Sanne kunnen worden gelegd bij het HebeHuis.

“Ze hield er ook enorm van om naar treinen te kijken. Dat deed ze vaak samen met een van haar begeleiders.”

Het zijn vooralsnog vooral buurtbewoners die de herdenkingsplek weten te vinden. Een vrouw vertelt hoe ze Hebe wel eens zag in het voorbijgaan. “We zwaaiden regelmatig naar elkaar of maakten het gebaar van handkusjes als we elkaar zagen op de gang”, vertelt de vrouw die anoniem wil blijven.

Ook weet ze dat Hebe altijd heel vrolijk was. “Ze hield er ook enorm van om naar treinen te kijken. Dat deed ze vaak samen met een van haar begeleiders.”

Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught riep mensen donderdagmorgen op om bloemen te leggen bij het Hebehuis. Zodat de privacy van de ouders gewaarborgd zou worden.

De buren vinden de plek iets minder logisch gekozen. “Het meisje kwam altijd binnen via de achteringang. Het zou logischer zijn om de herdenkingsplek aan de achterkant te maken.”

De eerste bloemen liggen bij het Hebehuis in Vught. (foto: Megan Hanegraaf)
De eerste bloemen liggen bij het Hebehuis in Vught. (foto: Megan Hanegraaf)
Het Hebehuis in Vught. (foto: Megan Hanegraaf)
Het Hebehuis in Vught. (foto: Megan Hanegraaf)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!