Video

112-nieuws: treinen rijden weer • vrouw gewond door wespensteek

29 oktober 2022 om 12:54 • Aangepast 8 november 2022 om 14:28
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 - Dit liveblog is gesloten.

18.51 - Treinstoring tussen Den Bosch en Eindhoven voorbij

Wachten op privacy instellingen...

16.47 - Storing op het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven duurt langer
Er rijden nog altijd minder treinen tussen Boxtel en Eindhoven. Aanvankelijk zouden de treinen rond half vijf weer via de normale dienstregeling, maar dat wordt niet gehaald. De NS mikt nu op zes uur.

15.42 - Vrouw bedreigd met wapens en afgeperst
In een chalet aan de Schouwenbaan in Wouwse Plantage is vrijdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Roosendaal met vuurwapens bedreigd. De vrouw werd afgeperst en moest 'flinke sommen geld' overmaken, aldus de politie. Ze werd ook gedwongen geld op te nemen bij een nabije geldautomaat. De daders, een 23-jarige man uit Roosendaal en een 20-jarige vrouw uit Wouwse Plantage, zijn 's nachts gearresteerd in de chalet.

LEES OOK: Vrouw bedreigd met pistool en afgeperst op vakantiepark

14.51 - Geen treinen tussen Boxtel en Eindhoven
Tussen Boxtel en Eindhoven Centraal rijden er minder treinen door een stroomstoring. Waarschijnlijk is het probleem op het spoor pas rond halfvijf verholpen, zo meldt de NS.

13.44 - Vrouw gewond door wespensteek
Een wielrenster is zaterdagmiddag op de Gilzeweg in Chaam door een wesp in haar mond gestoken. Door de steek zwol haar tong op, waardoor het ademhalen moeilijk ging. Meerdere ambulances en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

12.52 - Vermist meisje terecht
Het 6-jarige meisje dat sinds halftwaalf zaterdagochtend werd vermist in Helmond is terecht. Het meisje was voor het laatst gezien op de Willem Prinzenstraat. Waar ze is teruggevonden, is niet bekendgemaakt.

11.50 - Verdachten schietpartij zijn Eindhovenaar en Veldhovenaar
De twee mannen die zaterdagochtend werden aangehouden in verband met het beschieten van een man aan het Titanpad in Eindhoven zijn een 26 -jarige man uit Eindhoven en een 23-jarige man uit Veldhoven. Dat maakte de politie zaterdag rond het middaguur bekend. Het slachtoffer is een 32-jarige man uit Eindhoven. Hij was op bezoek in het huis waar de beschieting plaatsvond. Zijn toestand is kritiek.

LEES OOK: Man neergeschoten bij huis Eindhoven, situatie slachtoffer is zeer kritiek

11.40 - Meisje vermist in Helmond
Een 6-jarig meisje is sinds zaterdagochtend vermist in Helmond. Ze is voor het laatst gezien op de Willem Prinzenstraat. Het meisje is blank, heeft lang blond haar. Ze draagt een wit truitje capuchon, een spijkerbroek met sterretjes en schoenen met een luipaardprint.

10.09 - Zwalkende dronken man van de A2 geplukt
Een man is vrijdagnacht door de politie van de A2 bij Vught gehaald. Hij liep daar zwalkend over de vluchtstrook. De man had teveel alcohol gedronken en was de weg kwijtgeraakt. De man heeft een bekeuring gekregen.

10.07 - Situatie beschoten man zeer kritiek
De situatie van de man die vrijdagnacht werd neergeschoten bij zijn huis aan het Titanpad in Eindhoven is zeer kritiek. Dat laat een woordvoerster van de politie rond tien uur weten. De man heeft meerdere schotwonden. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man neergeschoten bij zijn huis, situatie slachtoffer is zeer kritiek

09.49 - Man aangehouden na winkeldiefstal Tilburg
Agenten hebben vrijdagavond een 50-jarige Tilburger aangehouden. Hij zou uit de Big Bazar-winkel aan de Burgemeester Brokxlaan spullen hebben gestolen en het winkelpersoneel hebben bedreigd met een mes. Hij ging er vervolgens vandoor. Agenten wisten de man, die ze herkenden aan de hand van camerabeelden van de winkel, rond elf uur ergens anders in Tilburg aanhouden. Hij is vastgezet voor verder onderzoek.

De overvaller ontkwam in eerste instantie op een fiets (foto: SQ Vision).
De overvaller ontkwam in eerste instantie op een fiets (foto: SQ Vision).

09.18 - Jongens aangevallen en beroofd
Twee 16-jarige jongens uit Breda en Lage Zwaluwe zijn donderdagavond rond kwart over elf beroofd in het Valkenbergpark in Breda. Ze werden, terwijl ze samen op een fiets zaten, aangevallen door zo'n zes of zeven jonge mannen. Deze hadden donkere kleren aan. Ze mishandelden en bedreigden de twee jongens en stalen enkele kostbaarheden van hen. De slachtoffers zijn niet gewond geraakt.

09.16 - Voetganger overleden na botsing
De voetganger die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Zwijnsbergenstraat in Breda is overleden. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. Het slachtoffer, een 82-jarige Bredanaar, werd geraakt door een automobilist. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Hulpdiensten kwamen massaal naar de Zwijnsbergenstraat, maar het slachtoffer overleed kort nadat hij aankwam in het ziekenhuis.

LEES OOK: Voetganger (82) overleden in ziekenhuis na aanrijding

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

09.04 - Mannen vast na diefstal tas
Op het Stationsplein in Breda hebben agenten vrijdagmiddag twee mannen aangehouden. Ze zouden een tas uit een trein hebben gestolen. De twee mannen werden door NS-personeel staande gehouden, nadat een passagier meldde dat die ineens zijn tas kwijt was. De twee verdachten bleken deze bij zich te hebben. Agenten hebben hen overgenomen en vastgezet. Het gaat twee mannen (31 en 35 jaar oud) uit Echt.

06.53 - Beroving met vuurwapen
Op de Generaal Pattonstraat in Helmond is vrijdagnacht iemand bedreigd met een vuurwapen en beroofd. Het slachtoffer moest geld en een telefoon afgeven. Dit gebeurde rond halfvier. Het slachtoffer waarschuwde de politie en die kon later in de nacht in een huis vier mensen aanhouden. Een van de aangehouden verdachten werd al langere tijd door de politie gezocht. In dit huis werd de telefoon van het slachtoffer teruggevonden, evenals een vuurwapen met munitie en een grote hoeveelheid hennep. Het vuurwapen en de hennep zijn in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

06.31 - Man neergeschoten in Eindhoven
Een man is vrijdagnacht neergeschoten bij zijn huis aan het Titanpad in Eindhoven. Dit gebeurde rond kwart over vijf. De daders gingen ervandoor, maar rond kwart over zes kon de politie twee verdachten ergens anders in Eindhoven aanhouden. Het slachtoffer is met meerdere schotwonden naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man neergeschoten bij zijn huis, slachtoffer heeft meerdere schotwonden

05.30 - Pui gebouw verwoest na ontploffing
Een gebouw aan de Tongelresestraat in Eindhoven is vrijdagnacht zwaar beschadigd geraakt bij een explosie. Die vond rond kwart voor drie plaats. "We houden rekening met opzet", laat een woordvoerder van de politie weten. "Met name de pui is zwaar beschadigd", laat de woordvoerder van de politie weten. Wat de explosie veroorzaakte, wordt onderzocht. "Gelukkig raakte niemand gewond."

LEES OOK: Gebouw zwaar beschadigd na explosie: 'We houden rekening met opzet'

02.17 - Wildkampeerders weggestuurd
In het Uilenpark aan de Tolberg in Roosendaal ontdekte de politie vrijdagnacht een tent met wildkampeerders. Agenten hebben de kampeerders weggestuurd. "Kamperen is alleen toegestaan op aangewezen locaties."

20.19 - Overval in Tilburg, dader ontsnapt op mountainbike
Een man met een mes heeft vrijdagavond een filiaal van Big Bazar aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg overvallen. Er raakte niemand gewond. De dader vluchtte op een mountainbike, met een grote gele Jumbo-tas. De politie onderzoekt de overval en verzoekt getuigen zich te melden.

De overvaller ontkwam op een fiets (foto: SQ Vision).
De overvaller ontkwam op een fiets (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!